Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Čiči…děkuji moc za vysvětlení, teď už je mi to jasnější
Jinak jak je to se sušením v zimě? Nemáme sušičku, jen nekrytý balkón a případně topení
Cenově: tedy jedna tvarovaná plínka cca 250 kč - těch je třeba 20 a k tomu asi 3 svrchní kalhotky???
Adriane, se schnutim je to bida, my mame napriklad plastova okna, nijak extra nevytapime, pliny mi schnou mizerne, proto mam susicku. Prave proto jsem tenkrat dost jela ty tvrovane pastelky, jsou to jen dve vrstvy frote, takze to celkem schlo a pritom ten chobot se hezky poskladal a vytvoril furu vrstvev tam, kde bylo potreba.
Pak jsou na schnuti dobre ty bambusove ctverce, fakt me mrzi, ze jsem je objevila az ted, hodne pojmou a pritom je to klasicky ctverec, takze tenke a schne to velmi dobre.
Ja mela nejdriv jen par kousku, pak jsem si oblibila tu pastelku, tak jsem jich 8ks prikoupila, mela jsem 4ks imse vimse biofrote, pres to nejdriv pulky, pak jsem se odvazila i vlnaky. Specificka je noc, v noci ti bezna denni plina nestaci, jakmile dite prestane kadit v noci, tak je lepsi neprebalovat, aby se nerozbudilo. Tam to chce minimalne 3ks nejakych hodne savych plinek a na to vlnaky, dycha to, na rozdil do pulek, ty jsou preci jen mnohem neprodysnejsi oproti vlnakum.
Já myslím, že 20 je málo. Zvlášť na novorozence. Pokud budeš prát ob den, tak ikdybys sušila na topení, tak kalhotkové pleny den schnou. Takže potřebuješ minimálně na 3 dny plus rezerva. Při 20 plenkách to vychází na necelých 7 plín na den. Takže přebalování po 3 hodinách a to u látkových plín je už docela hodně. Nehledě na to, že novouš se ti vykadí do čerstvě přebalené plíny a přebaluješ nanovo.
Ale určitě nekupuj hned 20stejných plín. Zkus jich víc, každému sedí něco jiného. Postupně dokoupíš. V záloze můžeš mít jednorázovky nebo ty čverce, složit je zvládneš (já jsem největší dřevo ze všech zde píšících a zvládám to). N
Katy2 píše:
Hmm jenže to není AIO ne?
No není.
Nemá tam těch AIO snad dost? ![]()
Spíš bych chtěla ještě obyčejnou kalhotkovou. Ale na snapku nechci a ostatní se mi nelíbí
Takže u těch čtvercových bambusových plen: 1 plena složit a na to nepropustné kalhotky?
Chápu to dobře?
NO jen že já potřebuji AIO a žádná se mi tam nelíbí, tak že teda nic no, kalhotkových mám až až, stejně mi tu jen leží a dávám čč. ![]()
Katy, ty ses nějak zamilovala do AIO… To ti fakt vadí nacpávat kapsovky? Vždyˇto trvá asi 10 sekund, ne?
neczuz píše:
Katy, ty ses nějak zamilovala do AIO… To ti fakt vadí nacpávat kapsovky? Vždyˇto trvá asi 10 sekund, ne?
Kapsovky mě neba, cpaní mě neba, prostě mě nebaví, už mám stejně jen dvě a to je na cestování málo. ![]()
Ne, ne, ne, musím odolat, nic nepotřebuji, nic nepotřebuji, nic nepotřebuji, mám doma všeho dost. ![]()
Baba píše:
Nekecej, se žábama nemáš
Sakra, kde je žába. Žádnou jsem neviděla. A ani vlastně vidět nechci ![]()