Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mirri - ty vlnáčky mám M. Ona fakt POli teď nějak vyrostla. O víknedu jsem vyřazovala oblečení. Do ťed měla velikost 6-9 měsíců a te´d jsme jí už dala 12-18. Prostě jednu velikost přeskočila ![]()
Katy - stojí a taky dělá nepatrné krůčky okolo gauče a radostně u toho piští. Manžel jí říká „vuvuzelka“
Separačky - já používám střídavě fleesové (nastříhané z plédu IRMA z Ikea) a viskózové popoliny. " Tady":http://www.latkovky.cz/…acnich-plen/ mají testovací balení různých separaček Žehlení - nežehlím, pleny mám sice tvrdé ,ale promnu v ruce a je to ok.
Dnes jsem koupila Apolence ve výprodeji krásné šatičky. Přikládám foto., ovšem bez modelky - ta spinká. Tuším, že jsem někde viděla plenku s podobným vzorem. JDu hledat ![]()
Achdárku a nebudeš třeba ty vlňáky prodávat??? Já že bych možná koupila na mimčo
Jinak šatečky jsou krásné, dcera dostala teď tašku a náramek ve stejném vzoru „zebra“, ale to by Poli nebylo ![]()
Jo holky, já se z toho nějak nemůžu vzpamatovat…mojí kamarádce teď na dovoloné zemřel manžel
nebylo mu ani 40
vypadá to, že mu prasknul žaludeční vřed. Promiňte, že to píšu, ale musela jsem se z toho trochu vypsat
Síla co?Byla to taková rychlost, že bylo štěstí, že se to nestalo po cestě na dálnici, jinak by se vysekali i s dětma.
Pastelko jejda, to je hrůza, no bohužel život takový je.
Můj otec zemřel v nedožitých 33ti letech na infakrt, mě bylo 4,5 roků, bráchovi 5,5 a nejmladší měl měsíc. ![]()
Achdárku šatičky moooc pěkné.
A už jsi k nim našla tu plínu? ![]()
Katy tak to je strašný
A vy jste takhle s bráchou od sebe jen rok
to musel bejt docela mazec, ne? Teda hlavně pro maminku. No a pak teda po tom neštěstí, to muselo bejt fakt dost náročný
![]()
Pastelko no brácha je v březnu a já rok na to v červnu, tak že o rok a něco.
JO no a náročný to určitě bylo, zůstat sama mladá se třemi dětmi, no jednoduché to fakt nebylo.
Ale tak víš jak, život jde dál, musela to zvádnout už kvůli nám. ![]()
holky díky,takže bambusky kikka budou asi jediné řešení, max. pak na jeho praní koupím ten přípravek nebo co to je
jinak s kojením - když to jde kojím najednou, ale malé to většinou nestačí,tak ještě dokrm a pak mají tedy jiné potřeby…, v těch vedrech je to na palici,hlad nebo žíža je furt… už mám odrovnaná záda, jak musím být furt ohnutá (než se malá přisála, tak jsem zároveň kojila malého a jí odsávala…) v leže si pomáhám nad ránem s jedním
Katy - díky moc, návod jsem si už četla dřív, dneska jsem vyzkoušela a sedí hezky, jen prcek je fakt maličkej (teď máme 3,10kg) takže v jakémkoliv balení je jako soudek a připadá mi že je až jakoby z kopečka hlavičkou dolů ![]()
A když dáš jednu plínku dovnitř, tak dáváš něco nepromokavého (igelit) dovnitř plenky? A neproteče to bokem když se pokadí a má to ještě takové to řídké? Mě se osvědčilo právě kombinovat jednu větši a jednu menší, že ta větší tu menší jakoby víc zafixuje na prdelce a kolem nožiček, takže máme maximálně ušpiněný kraj té větší plenky. Tuhle jsem omylem dala dvě stejné a u kamarádky jsem malého chovala a byl už jen v bodýčku a pokadil se tak, že jsem to měla na kalhotech, tak jsem pak šla jako frajerka přes ves s kočárem a parádním flekem na kalhotech ![]()
Luckaj, igelit fakt ne, to by se zaparil a cele latkovani by slo do trouby. Ja dam tu disanu, dovnitr kikko bambusku, navrch svrchnaky a jeste se mi nestalo, ze by se prokadil, a to ma obcas dost ridky kadeni kvuli zubum. Musi se holt casto prebalovat, 2h jsou pres den maximum, ale me treba se ekluje ho v tom vedome nechat dyl, takze s tim nemam problem
Pastelko, Katy, to je strsne, clovek si nepripousti, ze by se to mohlo stat, u stareho cloveka se to da cekat, ale u tak mladych lidi, s detma… Vzpomnela jsem si na Diny z BC, ta prisla o manzela pred vanoci, nevim, zda jste zaznamenali, ma 4 deti, z toho jedno postizene ![]()
Mates jakmile se ochladilo, tak houby pije. Budu muset zase vylepsit vodu Sunarkem, najednou mel v pline po 2h vzdy jen ucvrknuto ![]()
Pastelko - tak jsem psala Ive a plenky budou na webu pristi tyden..tak snad bude nejaka pekna
. A s tim kamaradcinym manzelem to je teda des
, si to vubec nedovedu predstavit a hlavne ne kdyz je to takovej rychlej prubeh ![]()
Katy - a jaka je adresa,kdes tu merino objednavala?
Mne teda celkem nadchla ta co ted objednavala Baba
,tak o nich premyslim
![]()
Borisko - ja prave taky vsechny pliny jednou za cas prozenu susickou - jinak vsechny bambusovy vkladacky jsou dost tvrde po vyprani..a kiko bambucky ctverce nezehlim a jde to - jen se mi teda dost jako zmolkuji - toz nevim… Ostatni ctverce furt zehlim, jsem proste nenapravitelna,ale kdyz je to vyzehlene,tak vypadaji taaak krasne
,dokonce zehlim i bambusky Kiko
, ale myslim,ze jak se narodi prte,tak me to prejde ![]()
Mirii tady http://www.merinostar.cz/merinostar a nebo i na MMB mají zboží, ale je to to samé co na tě+ch stránkách. Jako plínka byla fakt pěkná, hlavně se mi líbil ten vzor, i materiál super, jen teda to ušití, tak že pevně věřím, že druhá už bude ok.
čičinka píše:
Mates jakmile se ochladilo, tak houby pije. Budu muset zase vylepsit vodu Sunarkem, najednou mel v pline po 2h vzdy jen ucvrknuto
Tom taky. Za celej den se mi do něj podařilo dostat 100ml ale pak najednou večer před večeří se chopil sám flašky a dal stovku a k večeři další.
Po té, co se vyčural jsem ho už nechala bez plíny. NO samozřejmě si to zopakoval na mě ještě 2× po 15 min
.
Katy2 píše:Borisko nežehlím, nežehlila jsem a žehlit nebudu, pro mě stráta času, když to to dítě stejně za chvíli počůrá či pokadí, no a i když jsou plíny trochu zhrublé, tak to fakt neřeším, dávám separačku, tak že na zadku by jí nic škrábat nemělo.![]()
Taky si to tak ospravedlňuju, že to přes separačku necítí. ![]()
neczuz píše:čičinka píše:Tom taky. Za celej den se mi do něj podařilo dostat 100ml ale pak najednou večer před večeří se chopil sám flašky a dal stovku a k večeři další.
Mates jakmile se ochladilo, tak houby pije. Budu muset zase vylepsit vodu Sunarkem, najednou mel v pline po 2h vzdy jen ucvrknutoPo té, co se vyčural jsem ho už nechala bez plíny. NO samozřejmě si to zopakoval na mě ještě 2× po 15 min
.
a to jinak nepiji zadne mleko?Mne mala jeste porad pije malo - jako snad oproti vsem tady hodne malo. Kdyz do ni naladuju 50ml vody,tak jsem rada…se porad uklidnuju tim,ze 2× denne vycucne 250 mleka…
Mirii píše:
a to jinak nepiji zadne mleko?Mne mala jeste porad pije malo - jako snad oproti vsem tady hodne malo. Kdyz do ni naladuju 50ml vody,tak jsem rada…se porad uklidnuju tim,ze 2× denne vycucne 250 mleka…
Jasně, pije - kojim. ráno, odpoledne, večer a jednou v noci. Ale dneska od 8 do těch 2 odpoledne (kojení) pil jen malinko. A po tom kojení až do večera vůbec. Přitom včera vypil 400ml.