Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy2 píše:Boriska píše:zítra až si ho dovezu, ta, ti to převážím na ty tvoje odměrky z nutrilonu.Katy2 píše:a nepřepočítáš mi to na lžíce?Boriska píše:Borisko já dávám dvě odměrky UM, dala jsem si tu práci a převážila si to a vycházi mi to na ty dvě odměrky, ale jsou to ty trošku větší, tuším že byly od mléka s DM.
jo a Katko, dáváš lžíce polévkové nebo čajové? jsem to tam nějak nenašla, tak jsem dala menší polévkovéjá nemám digitální váhu, tak si dovedu představit ten rozptyl na mechanické…
já mám totiž jen ty malinké z nutroše…
to budeš nejlepší
dostaneš 1* ![]()
Boriska píše:Katy2 píše:to budeš nejlepšíBoriska píše:zítra až si ho dovezu, ta, ti to převážím na ty tvoje odměrky z nutrilonu.Katy2 píše:a nepřepočítáš mi to na lžíce?Boriska píše:Borisko já dávám dvě odměrky UM, dala jsem si tu práci a převážila si to a vycházi mi to na ty dvě odměrky, ale jsou to ty trošku větší, tuším že byly od mléka s DM.
jo a Katko, dáváš lžíce polévkové nebo čajové? jsem to tam nějak nenašla, tak jsem dala menší polévkovéjá nemám digitální váhu, tak si dovedu představit ten rozptyl na mechanické…
já mám totiž jen ty malinké z nutroše…dostaneš 1*
ooooooo děkuji, no ale můj osobní tip je, že to budou tři odměrky, ten prášek je dost těžký. ![]()
Jo Borisko a co látkování a manžel? Už to snáší lépe? JO a co vlňáčky, nevím zda jsi psala jak jsi s nimi spokojená. ![]()
no manžel látkování akceptuje z mé strany, občas něco zabrblá,ale už se smířil bych řekla(ví, že chci objednávat z anglie blueberry
), balí jen někdy a většinou jen do pulek, protože motat disany, to se mu nechce - se mu nedivím,ani mě ne, když vím, že budu motat ještě jednou…
akorát se mu nezdá, že dítko přebaluju klidně po hodině když je třeba
že mám energii vydávat na něco jiného…
vlňáčky jsou supr, jen u novějších asi není úplně supr ta vlna na lemy, ještě jednou hodím do lanolinu a uvidím
jo a holky s příkrmy jsou hodně časově náročné? jako než se to připraví a nacpe do dítka? protože teď když kojím oba a oba dokrmuju,tak se i s přebalením někdy dostanu na 2 hodiny
tak ať vím, na co se mám připravit…
Borisko no s příkrmy je to různé, teda příprava je vždy stejná, uvaříš, rozmixuješ, pomačkáš vydličkou či přepasíruješ a krmíš. Pak teda záleží na dětech jak jsou ochotní příkrmy jíst, pokud budou žravci a bude jim chutnat, tak to bude v pohodě. Já si ze začátku teda vždy navařila toho více a zamrazila, pak jen vytáhla a ohřála ve vodní lázní. Tak že navaříš třeba na týden, frcenš do mražáku a pak jen ohříváš. ![]()
Čiči, tolik těch svrchňáků? ![]()
A jaké pulky jsou nejlepší na mini miminko? Miky vážil jen 2.85 v termínu, tak počítám s drobkem i teď. Vlňáky pořídím pletené od babičky, nějaké hezké (longiesky apod.) dostane až později.
Borisko - přesně, jak píše Katy. S Tobíkem to byla pohoda. Doslova vyluxoval, co viděl. Takže krmení trvalo 5 minut a bylůo hotoov. Horší to bylo navařit. Poli nemá čas se najíst. Když jí krmím, tak je to na půl hodiny. Když jí to dám na pultík, tak to rozhází okolo sebe. Tobík se velmi brzy krmil sám. Ale s POli to moc růžově nevidím. I když ona tedy jedlík je. Jen na to nemá čas. Tuhle objevila na zahradě uschlou žábu a už se jí cpala. To jsem ještě skousla. Ale když ulovila na zahradě slimáka(takovýho toho hnusnýho hnědýho slizkýho) tak, to už se mi zvedal žaludek. A ona ho spokojeně držela v ruce a cumlala.
![]()
Takže fakt záleží, jak tvoje děti budou naladěné. Jinak výborný jsou tvořítka na led. Mám v nich různé druhy zeleniny a maso. Vždy jen vyloupnu příslušné kostičky a ohřeju.
holky, tak jestli budou dítka po manželovi - a zatím jim chutná -že to trvá tak dlouho, za to nemůžou, když teče málo mlíka pro oba a malý nejprve kojil a pak flaška, tak umí lépe kojit a malá uměla dříve z flašky (až ve třech měsících jsem ji naučila kojit
),tak ta má tah jak blázen,– takže to by se mi líbilo, kdyby oba byli hotovi tak za půl hodiny
ale už je vidím, jak dělají lumpárny lumpíci moji:hug:
Halu,ja myslim, ze jo, kdyz budes mit kakaci mimino, tak abys mohla prat nejak rozumne, ven pocitam spis pulky nez vlnaky. Fakt si myslim, ze pokud to nechces mit na knop, tak je lepsi mit svrchnaku vic jak min. Zkusila bych se poohlednout po tech mensich velikostech na mmb, ony nebudou nejak extra onosene, stejne z toho ty deti hned vyrostou.
Ja mam docela nasbirano, jedny imse vimse soft, jedny vento na druky, jedny natahovaci vlnaky, pak mam ty blueberry, ty jsou jednovelikostni, asi budu mit flipky, ty jsou tez jednovelikostni, mam totsbots fleecaky do 8kg a chci nejake paradni vlnaky. Toho budu mit mraky ![]()
Akorat jsem ted vybalila z takovych tech vakuovych pytlu pastelky, kdyz jsem dve posilala Mirii a byly takove trochu jako zatuchle
Ale jen trosinku, tak predpokladam, ze se to vypere.
Prikrmy Zvire nejdriv jedlo samo, ted je ve fazi, ze se mu ekluje sahat na mokry, vlhky, vlazny, studeny
musim ho ladovat lzici. Podobne jak u Achdarku, nema ale cas, zidli jsem vzdala a chodim za nim. On jen za poklusu otvira pusu
Sni vsechno, co se mu podstraci, kdyz je to trochu pomackany, mixovat na jemno jsem nastesti nikdy nemusela. Varim tak, ze mi to vyjde vetsinou na dve jidla, skladuju to v takovejch tech kelimkach od Aventu, co jsou mysleny na mliko k odsavacce. Neohrivam, stejne, nez to sni, tak to vystydne.
Neno tak s krmením jsme na tom podobně, ELi nemá čas jíst, tak že běhám za ní se lžíci. Pro chleba s běhá ona sama, vždy dám kostičku do pusy a ona běží dál, za chvíli si přiběhne pro další. ![]()
týjo holky, tak to už se vidím, jak běhám za dvěma najednou
až jsem se orosila ![]()
Boriska píše:
týjo holky, tak to už se vidím, jak běhám za dvěma najednou![]()
až jsem se orosila
A co teprve až poběží každý na opačnou stranu.
![]()
Katy2 píše:Boriska píše:A co teprve až poběží každý na opačnou stranu.
týjo holky, tak to už se vidím, jak běhám za dvěma najednou![]()
až jsem se orosila
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neboj, já bláhová si opravdu nemyslela, že poletí oba stejně
tak budu krmit s kšíry, nu což
nebo zavřu do ohrady
nebo jak říká manžel -přivázat u topení
Prikrmy byli v pohode, ja teda zacla sklenicky, takze jsem trohu ohrala tak pulku 125g sklenky, on docela hezky bastil, takze jsem se celkem rychle dostali na tech 125g celych, nedokojovala jsem, chtela jsem, aby to bral jako samostatne jidlo a naucil se ho zapijet vodou, coz se celkem i podarilo. Asi i diky tomu tak rychle zvladnul celou porci a tim padem to nahradilo jedno kojeni.
Kdo chce Blueberry cover all, nebo neco jineho z toho kseftu, na ktery jsem davala odkaz, hlaste se, at vim, kdo to chcete, si tu Katy s Boriskou tak navzajem pochlebovali, ze ten muj seznam uplne zazdili
![]()