Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
3.3.05 23:25
Zizalka píše:
Zdravím!

Tahle diskuze člověka opravdu nahlodá! Pořád nad tím přemýšlím, ráda bych vyzkoušela používání látkovek. Mému synovi je už 9 měs., doposud jsem používala jednorázovky.
Dívala jsem se na Bamb. i na plinky.cz, ale zdá se mi to dost drahé. Nevím, co by na to řekl náš živitel. Možná by ale stačilo koupit jen ty kalhotky, mám totiž dost těch obyč. látkovek, ale tak nějak se v tom moc nevyznám. Těch druhů (Popolinek) je tam hodně a nevím, které bych si měla vybrat.
Poradíte?

Předem děkuji.

Zizalko,
Pokud plánujete další mimi, koupě látkovek se vám určitě vyplatí. Spočítej si, kolik i ušetříš na dalším mimi !

Já osobně doporučuji Popolini (psala jsem ti soukromou zprávu) a ikdyž je jejich výběr bohatý, tak stačí ty plínky jít omrknout a hned budeš mít více jasno který tip si vybrat.
Já osobně dávám přednost patentkám, jak už jsem psala, takže bych šla do patentkových a pokud možno i patentkových svrchních kalhotek, ikdyž si nejsem jistá, jestli ty české Popolini patentkové svrchní kalhotky prodávají.
Levnější jsou plínky i svrchní kalhotky bez potisku.

Plínka Ultrafit Soft a Ultrafit extra se liší materiálem, jak jsem si všimla, jinak stylem jsou úplně stejné.
Lepší je kupovat plínky přírodní, jsou z nebělené tkaniny, šetrnější k dítěti i přírodě a levnější na pořízení :D

Nejdražší jsou Organic (z bio tkaniny, čili pěstované bez jakýchkoliv pesticidů a chemických postřiků), ale opět, je to stejný styl, takže vlastně když se podíváš zde : http://www.plinky.cz/index.php?…
Na výběr je tam 10 různých plínek, ale jsou všechny stejný styl. Jen jiný materiál, potisk apod.

Pokud chceš využít svých normálních čtvercových plen, investuj do Bambino Mio.

No snad jsem trochu pomohla ! Mrkni na to, kde mají Popolini předváděčku. Stojí to za to si ty plínky osahat !

Ed x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
3.3.05 23:36

Re: plenky

Kajka22 píše:
Ahoj vsem,
Stefinko dekuju za rady, jeste bych potrebovala vedet, jestli u tech Bambinomio kalhotek + klasickych balvnenych plenek, chces zustat, tedy pokud jsem to pochopila spravne. Ja bych to chtela taky tak zkusit, bavlnenych plenek mam dost.
Holky nevite, jestli je nutne u tech BamMio kupovat i ty separacni vlozky (200 ks)???
Jinak moc chvalim diskuzi „ekologicka domacnost“, sice jsem jeste nic nepridala, ale hltam vsechny informace a ridim se jimi! Treba ten ocet misto avivaze je supr!
Pa Kajka a Bara

Ahoj Kajko,

budu se opakovat, ale separačky JSOU zbytečné.

Ed x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
3.3.05 23:41
Carolin píše:
Ahoj holky, diky za prima diskuzi
Vy, ktere uz pouzivate kalhotky bambinomio-kolikery jsou potreba v jedne velikosti?a nejsou ty nejmensi moc male pro…standartniho:D..novorozence? Jestli se muzu spolehnout na ty uvedeny kila, nebo to vzit radsi s rezervou.
carolin 31.tt

Carolin,
bohužel nemám bohatou zkušenost s Bambino Mio.
Ale myslím, že na uvedené kila se spoléhat můžeš.
Kolik jich je potřeba v jedné velikosti asi bude záležet i na tom, zda jsou pro novorozence, který má hodně častou stolici, tudíž větší pravděpodobnost, že se „prokadí“ až na ty svrchní kalhotky.
Já odhaduji tak 4 maximum na den, tudíž tak 12 pokud budeš prát co tři dny. Pokud mimi jen čůrá, ty kalhotky není třeba prát po každé mokré plíně, opravdu stačí nechat jen provětrat na minutku a měníme jen plínky. Já pokud se mi Daisy neprokadí až na kalhotky měním svrchní 1× denně.

Ed x[barva=darkred][/barva]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
3.3.05 23:46
Michi píše:
Ještě jsem si vzpomněla: Nejezdí ty plinky Bambino v těch kalhotkách? Na foto mi připadnou takový malý.
Mějte se
Michaela

Michi,
mám 17 měsíční holčičku a velmi aktivní a zdálo se mi, že v Bambino Mio ta plínka trochu jezdila, proto jsem si vybrala styl Popolini.
Pořád jsem jí musela kontrolovat, zda jí někde plínka netrčí.
Jenže někteří prostě nedají na BambinoMio dopustit, takže asi jde i o cvik, jak tam tu plínku složíš :D

Ed x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
4.3.05 09:07

Ahoj holky,
u Bambinomio mají 3 velikosti plenek
1 = do 7 kg
2 = 7-16 kg
3 = 12 a více kg
6 velikostí kalhotek
NB = do 5 kg
S = 5-7 kg
M = 7-9 kg
L = 9-12 kg
XL = 12-15 kg
T = 15-19 kg
Od kalhotek doporučují koupit 3-4 kusy. Když se přebalí včas, taky stačí kalhorky jen provětrat. Jakmile se pročůrají, protože prodyšné jsou, musí se vyprat. Jedny kalhotky vydrží 4-5 přebalení. Mají tam obrázky jak se plenky skládají, jsou 4 způsoby podle pohlaví dítěte a použití.
Na kalhotky mám pytlíky do pračky na jemné prádlo a podprsenky. Takže když zapomenu zapnout suché zipy, vůbec to nevadí.
Počet plenek z hlavy nevím, ale když jim člověk napíše, tak odpoví. Dává se tam taky jedna jako u Popolinek.

A Popoliny - jestli nemáte žádné plenky doma, tak je to jednodušší varianta, nemusíte nic skládat.

Musím říct, že závidím maminkám na anglických stránkách, tam mají obrovský výběr plenek co do materiálů, způsobů zapínání a vzhledu, že opravdu neví člověk co vlastně vybrat 8O . Už aby to tu bylo taky tak.

Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
4.3.05 17:00

Stefi,
objednávala sis i ten dezinfekční prostředek Mio Fresh? Je to nutné? Nebo stačí , jak tu bylo kdesi napsané, vinný ocet nebo TeaTree Olej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
4.3.05 17:16

A ještě: na kolik stupňů plinky perete?
Stefi, jak se ti to s těma klasickejma plinkama osvědčuje?

Díky za odpovědi.
Michi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
4.3.05 17:24

Dezinfekční prostředek mi připadá zbytečný.
Ty plínky se perou na 60, tak určitě stačí nějaký ten bezfosfátový aspoň prášek. Nebo koukni jaké máš v okolí možnosti. Já se v pondělí podívám do vedlejšího města do Bioproduktu, mají i nějakou tu drogérku, tak se nechám překvapit.
Miminku jsem prala plínky do 6 týdnů na 90 a později jsem je promáchla a prala jenom na 40.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
4.3.05 17:34

Mně se spojení starých látkovek a kalhotek Bambinomio osvědčuje. Ale mám ty největší kalhotky, protože Adélka má už 3 roky a potřebuje je jen na noc a ještě jako pojistku na delší cesty. Jestli máte poděděné nebo koupené staré plínky, tak je to dobrá kombinace určitě i do maličkých plenkových kalhotek. Co si tak pamatuju z přebalovacích časů všech mých dětiček :-).
Kdybych si pořizovala novou :,-(u plenek, tak víc se mi teď líbí Popoliny a ty jsem doporučila svým dcerám.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
4.3.05 21:06

Ahoj maminy,
mám syce už 15 měsíčního syna,ale přesto mě deníček Ed nahlodal.
Koupila jsem si na zkoušku pleny Bambinomio i Popolini.

Bambinomio mi moc nesedí.Nelíbí se mi ty pleny (asi to neumím pořádně složit),ty kalhoty jsou dobrý.Většinou do kalhotek dám klasickou plenu,radši dvě.Zkoušela jsem to i na noc a bylo to v pohodě.Plánuji,že si koupím víc vrchních kahotek a budu do nich dávat klasické látkové.

Popolini se mi líbí víc.Mám testovací :,-(u (vyjde to levněji než to kupovat po kusech) z vlny.Mareček je dost citliví,tak mi paní co prodává Popolini doporučila ty z vlny.Jsou opravdu dobrý.Dokonce jsem zkoušela do vrchních kalhotek dát 2 klasické pleny a i na noc a vše bylo ok.
Jen mu moc nevyhovovala plena tzv.„2 v 1“. Sice je to „míň“ práce,ale na doporučení prodávající, jsem si koupila jen jednu na zkoušku (z důvodu citlivosti) a moc jsem s ní nebyla spokojená.Asi po 2 hodinách jsem malýho přebalila a byl dost zapařený a spocený.Ta plena „2v1“ je dost umělá a není moc prodyšná.

Mareček má neustále opruzeniny.Proto než mi přišli zkušební plenky,začala jsem dávat do papírové jednu látkovou a během tří dnů byly opruzeniny pryč.Nechávám ho hodně nahatýho a nevím jestli si tak zvykl na látkové,ale když jdeme ven,dám mu papírovou tak je hned opruzený.

I když je v látkových plenách dost nabalený (přeci jen nejsou to tenký jednorázovky) a i se mu trochu hůř chodí a ze začátku plakal,že ty pleny nechce,přesto si zvykl a já už taky.Práce s praním je to nejmenší.Hodit do pračky a pak pověsit.Musím se přiznat,že stejně klasický pleny žehlím.Jsem sice dost líná a žehlím až když mám velkou hromadu,ale přesto je vyžehlím. Jsou pak mnohem měkčí a příjemnější.
HLavně jsem začala,když byl Mára dlouho nemocný,asi tři měsíce měl rýmu a od věčnýho utírání nosu měl nosánek rozedřený,tak jsem začala pleny zase žehlit a dost se mu to zlepšilo.Přeci jen jsou po vyžehlení měkčí.

Momentálně se snažíme o druhý mimi a plánuji,že budu pleny Bambinomio i Popolini používat i na druhý.Ale jak už jsem psala,kombinuji to s klasickýma látkovkama.

Ještě jedna věc. Dnes mi přišli objednané olejíčky přes net (díky za adresy).Před chvilkou jsem si udělala směs na vlhké ubousky.Opravdu to krásně voní.Zítra je vyzkouším.

Díky Ed, jsem moc ráda,že Emimino je a ty taky.

Přeji všem zdraví a hodný dětičky.

Jarča a Mareček (15m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
4.3.05 21:38

Ahoj maminy,
mám syce už 15 měsíčního syna,ale přesto mě deníček Ed nahlodal.
Koupila jsem si na zkoušku pleny Bambinomio i Popolini.

Bambinomio mi moc nesedí.Nelíbí se mi ty pleny (asi to neumím pořádně složit),ty kalhoty jsou dobrý.Většinou do kalhotek dám klasickou plenu,radši dvě.Zkoušela jsem to i na noc a bylo to v pohodě.Plánuji,že si koupím víc vrchních kahotek a budu do nich dávat klasické látkové.

Popolini se mi líbí víc.Mám testovací :,-(u (vyjde to levněji než to kupovat po kusech) z vlny.Mareček je dost citliví,tak mi paní co prodává Popolini doporučila ty z vlny.Jsou opravdu dobrý.Dokonce jsem zkoušela do vrchních kalhotek dát 2 klasické pleny a i na noc a vše bylo ok.
Jen mu moc nevyhovovala plena tzv.„2 v 1“. Sice je to „míň“ práce,ale na doporučení prodávající, jsem si koupila jen jednu na zkoušku (z důvodu citlivosti) a moc jsem s ní nebyla spokojená.Asi po 2 hodinách jsem malýho přebalila a byl dost zapařený a spocený.Ta plena „2v1“ je dost umělá a není moc prodyšná.

Mareček má neustále opruzeniny.Proto než mi přišli zkušební plenky,začala jsem dávat do papírové jednu látkovou a během tří dnů byly opruzeniny pryč.Nechávám ho hodně nahatýho a nevím jestli si tak zvykl na látkové,ale když jdeme ven,dám mu papírovou tak je hned opruzený.

I když je v látkových plenách dost nabalený (přeci jen nejsou to tenký jednorázovky) a i se mu trochu hůř chodí a ze začátku plakal,že ty pleny nechce,přesto si zvykl a já už taky.Práce s praním je to nejmenší.Hodit do pračky a pak pověsit.Musím se přiznat,že stejně klasický pleny žehlím.Jsem sice dost líná a žehlím až když mám velkou hromadu,ale přesto je vyžehlím. Jsou pak mnohem měkčí a příjemnější.
HLavně jsem začala,když byl Mára dlouho nemocný,asi tři měsíce měl rýmu a od věčnýho utírání nosu měl nosánek rozedřený,tak jsem začala pleny zase žehlit a dost se mu to zlepšilo.Přeci jen jsou po vyžehlení měkčí.

Momentálně se snažíme o druhý mimi a plánuji,že budu pleny Bambinomio i Popolini používat i na druhý.Ale jak už jsem psala,kombinuji to s klasickýma látkovkama.

Ještě jedna věc. Dnes mi přišli objednané olejíčky přes net (díky za adresy).Před chvilkou jsem si udělala směs na vlhké ubousky.Opravdu to krásně voní.Zítra je vyzkouším.

Díky Ed, jsem moc ráda,že Emimino je a ty taky.

Přeji všem zdraví a hodný dětičky.

Jarča a Mareček (15m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
5.3.05 20:52

Ahoj,
dneska nás Adi přemlouvala, abychom jí nedali plínky na noc. To si tedy ještě netroufnu.

Od Popolinek mě moc láká koupit si ty vložky do plínek. Je to taková ta vrstva navíc. Dala jsem o plínku víc, ale už to bylo moc nacpaný a Adi se to moc nelíbilo.

Koukla jsem na spotřebu plínek u mrněte, je tu taková debata v diskuzi. Už si totiž nepamatuju kolikrát jsem přebalovala za den. 4tvercovek vždycky byla fůra.
Tak to těch 5-6 plínek denně asi bude málo. Spíš abyste pořídili rezervu. Může to být i 2× tolik.

Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
6.3.05 14:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
6.3.05 23:55

Jak si ušít plínky

http://www.diapersewing.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
7.3.05 09:36

Ahoj,

tak jste mě teda dokonale nahlodaly. Čekáme třetí mimčo, čtvré už neplánujeme, přesto jsem se rozhodla pro lákové pleny. Mám nějaké staré klasické po holkách, ale nechala jsem si poslat ty Popoliny, měly tam nějaké ve slevě, tak jsem si dvoje nechala poslat, že to ozkoušíme a pak uvidímě a přikoupíme další. No a buď je nechám pro holkya jejich děti, ale spíš jsem si řekla, že je asi prodám. Jak tady pročítám tu diskusi, tak by to nemusel být vůbec problém.
TAkže děkuji za užitečné rady a látkovým plenám ahoj.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí