Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měřit za hodinu nemá cenu. když děláš na směny tak měř vždycky v posteli po alespoň 4 hodinovém spánku za stejných podmínek.
já BT měřila i během MS, ale nemusí se v podstatě ti to nic nepoví
Já při MS neměřila, to je podle mě hodnota, která ti nic zásadního k ovulaci neřekne, při směnném provozu to dělá někdo tak, že měří když se probudí, ať je to ráno nebo v poledne po noční. Určitě má význam, jestli to měříš hned po probuzení nebo za hodinu. Měř hned jak se vzbudíš ani nevstávej z postele
Holky a ovu poznám tedy že BT jde jeden den hodně nahoru a druhý den klesne dolů?
@Anonymní píše:
Holky a ovu poznám tedy že BT jde jeden den hodně nahoru a druhý den klesne dolů?
ne po ovulaci teplota stoupne a zůstává nahoře až do MS. pokud zůstane nahoře a ms nedorazí tak je to těhu
To znamená, že OVU proběhla, nejdřív klesne a pak jde nahoru, jak je nahoře, tak už to není ideální na početí. Na určení OVU jdou dobrý i testy, tam poznáš, že OVU přijde, než že už byls
Ahoj, můžeš měřit i při ms, ale není to nutné. Když se chodí na směny, doporučuje se měřit si teplotu po noční až po vyspání, třeba v 1 odpoledne. Ale tyto teploty si psát jinou barvou nebo si tam vyznačit poznámku, že to je po noční směně. Hodina rozdíl je už dost, lepší je to v rozmezí půlhodiny. Když zapomeneš, tak je dobré změřit až si vzpomeneš, pokud tedy není klidová tepltoa narušena už vstáváním. Někommu to nemusí teplotu až tak moc ovlivnit, i když měří v delším časovém rozmezí.
Ahoj. pořád v tom tápu proto se ptám zkušenějších. holky jak poznám podle grafu, že byla ovulace? já fakt nevím dík ![]()
Ahoj, teplota by se měla zvýšit - konkrétně: najít potvrzený vzestup teploty, což jsou 3 vyšší měření kterým předchází 6 nižších, a třetí teplota z těch vyšší by měla být o 0,2stupně vyšší než nejvyšší z těch šesti. Zní to možná složitě, ale není
i když existují i výjimky z tohoto pravdla
nejlepší je ten graf vidět. Jestli chceš, pošli mi ho naskenovaný ve vzkazech nebo ho sem zkus vložit jestli zapisuješ na netu.
Ahoj holky prosím o radu, v červenci jsem vysadila antikoncepci MS jsem dostala 23.7.-29.7. další MS jsem měla 15.8.-21.8. na internetu jsem si našla že mám ovulku 23.8.-26.8. v tu dobu proběhl sex ted mjěla být MS 7.9. a nic MS neproběhla. Těhotenský test je negativní a dneska jsem si měřila teplotu v pochve a byla 37,1 tak nevím. M§že te mě poradit jsem v tom nová a mimi chceme. Moc děkuji
Ahoj, ovulace podle internetu je krajne nespolehliva, na tu se vykasli. Po vysazeni HA se muze delka cyklu menit, takze nelze vychazet podle prvniho cyklu bez HA. Treba ja jsem mela v cervenci HA, v srpnu byla ovulace 16DC a tento mesic 10DC, skoro tyden rozdil. Mereni nema smysl, pokud to nedelas pravidelne. Z jedne teploty nic nevyctes. Budes muset pockat a za par dni opakovat test, pokud nedorazi MS. Moc preji co nejdrive //
A před braním HA jsi měla cykly jak dlouhé? jaké nejkratší, nejdelší?
Před braním HA jsem to měla nepravidelné ale jak dlouho si nepamatuji brala jsem HA 10 let.
Je to škoda že doktoři píšou HA mladým holkám ještě než se jim cyklus stabilizuje
mě to doktor přímo nutil za srovnání cyklu. I jako nezdravotníkovi mi došlo, že když bych HA pak přestala brát tak pravidelnost opět skončí…