Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuji za informace. Měření teploty se mi zdá také nejlepší, měřila jsem třetí měsíc a rozumím jak to funguje – až na měření poslední, to jsem opravdu nechápala. Ovu testy byly spíš jen pro potvrzení. No tak nic, nedá se nic dělat. Držím Vám palce!
Ahojky holky.
Já už nevím kde se zeptat každý den tu hledám jestli něco podobného co mám já najdu a nic. Jde o to, že jsem 20.10.vysadila HA a tři dny na to se dostavila MS na tom by nebylo nic zvláštního. MS skončila 28.10 a od 30.10. měřím bazální teplotu každý den v 8. h. ráno a je stále 37 nebo 37,1. 8.11. jsem dostala opět MS a v ten den byla zas bazálka v 8.h. 37 st. dostala jsem to v 11.h. Skončilo mi to 13.11. tak zas od 14.11. měřím a mám pořád 37,1 nebo 37 st. Já prostě nemám nikdy teplotu pod 37.st. Je to možné tou hormonální antikoncepcí, že mi dělá v těle nějakou neplechu? Moc vám děkuji za odpověd jestli se někdo setkal s něčím podobným.
@prekulka ahoj, to je teda zvlastni, nejdriv bych zkusila zmerit teplotu v jiny cas, jestli teplomer neni pokazeny. Jaky pouzivas?
Jééé děkuji, že jsi se ozvala. Já jsem před rokem ještě sehnala ten klasický rtutový, protože digitálním moc nevěřím. No a dneska jsem naměřila 37,4 tak mi asi začíná ovulace, když se to takhle zvýšilo. Ještě musím dodat, že nemocná nejsem a cítím se v pohodě. Mě to připadá, že budu mít po vysazení HA asi kratší cykly tak mi ovulace začíná hned po skončení menstruace, ale zase je mi divná ta teplota 37.st. v den menstruace. Tak já už nevím ![]()
@prekulka rtutovy teda není na BT moc dobrý, nejlépe si pořídit teploměr přímo na měření BT. Ta teplota je fakt dost vysoká, uvidíš, co bude dál. Pokud by i dál byla vyšší, nech si raději vyšetřit štítnou žlázu.
Ty jsi zlatá. Moc, moc děkuji za rady a s tou štítnou jsi mě docela zaskočila, ale snad budu v pořádku. A po tom teploměru se mrknu. Ještě jednou moc děkuju.
@prekulka to neni na straseni
ale pro jistotu, protoze se spatnou stitnou zlazou je potom problem pocit nebo tehotenstvi udrzet, tak je lepsi se nechat vysetrit, da se jednoduse vyresit leky, ktere hladinu upravi. Tak se kdyz tak neboj. Stane se ale, ze nekdo ma teploty vyssi/nizsi nez prumer. A taky to muze byt porad vliv HA. At se brzo zadari ![]()
Já se nebojím
Tak mě je 38 let takže už mi asi nastanou nějaké ty zdravotní problémy a musím s tím počítat. A děkuji za přání, aby se brzo zadařilo jen mám malý problémek…přítel jezdí kamionem a doma je jen 4 dny v měsíci takže budu těhotná na svatýho dyndy
Do 40 let to ještě zkusíme a když se to nepovede tak si počkám na vnoučata od mé dcery z prvního manželství ![]()
@prekulka
mne je 36
takze to chapu
tak treba to vyjde, mas jeste dost casu dva roky ![]()
@prekulka Zkusila bych měřit o půl 8 nebo v 7, jestli by to nebyl problém. A teploměrem digitálním na 2 des. místa - horečku bych na něm taky nepoznala ale na mšření BT je dobrej ![]()
Ahoj. chtěla jsem se zeptat. Může BT zvýšit nachlazení? nebo to nemá vliv?
Nachlazení obvykle teplotu nezveda. Záleží čemu říkáš nachlazení. Takže jo i ne.
Proste jak komu a jak pri ktere chorobe, ale nejde to takhle rict obecne, nekdy to neudela vubec nic, nekdy muze teplota o par desetin vylitnout (dcera ted ma slabou rymu a obcas trosku zakasle a teplotu ma tak o pul stupne zvysenou proti normalu, zadna tragedie, ale pri mereni BT by bylo sakra znat). BT je telesna teplota jako kazda jina, jen je merena za specifickych podminek, takze cokoliv ti umi hnout s normalni teplotou, hne i s BT (alkohol, nedostatek spanku, nachlazeni…). Normalne mer, udelej si u mereni puntik a pokud budou teploty neobvykle, ber je s velkou rezervou.
Děkuji za informace. Měření teploty se mi zdá také nejlepší, měřila jsem třetí měsíc a rozumím jak to funguje - až na měření poslední, to jsem opravdu nechápala. Ovu testy byly spíš jen pro potvrzení. No tak nic, nedá se nic dělat. Držím Vám palce!