Bazální teplota 37 i přes menstruaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18687
12.9.13 10:05

@michlačíková tak pockej a uvidis a od dalsi MS, pokud nebudou //, doporucuji merit BT, at vis, jak dlouhy cyklus ocekavat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.13 11:47

@Luci1986 Můžu ti to poslat v SZ?

• Citovat
  • Upravit
568
12.9.13 22:09

Jj určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
27.9.13 08:21

Ahoj holky, měla bych ná vás dotaz. Už asi 5 dní mám bazální tepolotu 36,9 myslíte že by to mohlo být těhotenství? Teplotu měřím každé ráno v 5:30 tak nevím jestli to může ovlivnit měření tak brzy ráno. Chci tím říct, že kdybych ji třeba měřila v 8 ráno, tak už by se to přehouplo přes 37. Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
27.9.13 08:35

Odkdy meris, kolik dni jsi po ovulaci, uz jsi merila predtim, uz mela dorazit MS? 36,9 je obecne vyssi teplota (ale zase jak u koho, nekdo ma zvysenou normalne, nespekulovat, jaka by mohla byt, kdyby, tohle jsou relativni cisla), ale pokud jeste nemeska MS, nemusi to znamenat absolutne nic. Ja mivala standardne vysokou teplotu jeste den pred MS. A jedine, s cim se to da porovnavat, jsou tvoje vlastni teploty napric cyklem. Kdybys rekla, ze bezne mivas pred ovulaci 36,2 a po ni 36,6, tak bych s velikou opatrnosti rekla, ze to vypada nadejne. Ale pokud svou beznou hladinu teplot neznas, netroufnu si odhadnout vubec nic. Pokud uz jsi po terminu MS, zkus test, pokud nejsi, pak do toho terminu vyckej a zkus test, BT je na urcovani tehotenstvi dost nespolehlivy ukazatel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
27.9.13 19:20

@ugluk: Měřím tak 2 měsíce, zpoždění zatím nemám a když se teď dívám do svého kalendáře, tak to asi nic neznamená :(, teploty před ovulací mám kolem 35,5 a po ovulaci 36,8. Ach jo :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
27.9.13 19:35

Tak bych opravdu pockala do terminu MS ;)
Ona BT je skvela na urceni, zda a kdy byla ovulace, zpetne je tam dost casto i to tehotenstvi videt, ale urcovat z ni tehotenstvi jeste pred terminem MS je dost osemetne. Jsou sice nektere typicke znaky, ale problem je, ze zdaleka ne kazde tehotenstvi je ukaze a naopak se ukazou i v nemale casti grafu netehotenskych. Takze ja bych radila asi zjistit si ovulaci, po jejim potvrzeni klidne prestat merit a tak 14 dni po ni, nedorazi-li MS, pouzit klasika tehotensky test, to uz by mel byt dost spolehlivy. Pokud nic neukaze a MS stale nikde, zopakovat za dva dny. Ja vim, ze je to cekani nekdy na palici, ale tak cekame mesice, nekdy roky, tak uz tech 14 dni dame taky, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
27.9.13 21:14

Jasně 14 dní je už nic. Díky za rady :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
28.9.13 14:13

@Majandra Ahoj, mám vyčteno, že když je 17dní zvýšených teplot (po ovulaci) tak je těhotenství potvrzeno, teď je opravdu moc brzo na to vědět to jistě :) z mé vlastní zkušenosti - měla jsem při začátku těhotenství teploty ještě trošku vyšší než obvykle mívám po ovulaci, tak třeba to vám vyšlo :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.9.13 17:38

@Luci1986 No dnes ráno jsem měla teplotu 37,1 takže jestli to tak půjde dál tak to bude úžasné :). Ale nechci si dělat plané naděje, takže raději počkám a uvidím co z toho bude :). Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ritch
17.10.13 08:17

Ahoj holky. Ohledně BT a OVU. Ze všeho možného jsem se dočetla, že když dojde k OVU, teplota skoro hned (počítám druhý, třetí den) stoupne. Co když ale teplota nestoupá ani 4tý den po OVU? Děkuji Vám..

• Citovat
  • Upravit
68976
17.10.13 09:18

Bud k ovulaci nedoslo, nebo je z nejakeho duvodu hladina progesteronu prilis nizka, nebo nejaka jina porucha, nebo chyba mereni nebo slabe baterie v teplomeru. Ale obecne jsou situace, kdy prez prokazanou ovulaci BT nestoupne, velice vyjimecne. To uz je mnohem vic takovych, ktere maji pozitivni ovulacni test a nakonec neovuluji, popr. tech, kterym doktor na ultrazvuku vidi dozravajici folikul, ale ten nakonec nepraskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ritch
17.10.13 09:23

Děkuji za odpověď.. Vajíčko tento měsíc dozrávalo (byla jsem u doktorky) Ovulace přišla (podle testů) ale teď ta teplota - tak možná selhalo oboje :( Ještě jednou děkuji.

• Citovat
  • Upravit
68976
17.10.13 09:35

Tak - velky folikul na ultrazvuku znamena, ze se telo na ovulaci chysta. Ovulacni test ukazuje zvysenou hladinu hormonu LH, ktery dava telu signal, aby ovulaci spustilo. Ale jestli skutecne telo na LH zareagovalo a folikul prasknul - tezko rict. Mozne je oboje. Jestli chces mit jistotu, nech si cca tyden po ovulaci nabrat hladinu progesteronu, ta dokaze zpetne ovulaci potvrdit dost spolehlive.
Jinak je jeste treba brat v uvahu, ze treba v pondeli pozitivni ovulacni test muze znamenat ovulaci az ve stredu se vzestupem BT treba az v patek, ale fakt je, ze po ctyrech dnech uz to ma byt nahore bez diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
17.10.13 10:01

@ritch Já si myslím, že ovu nebyla, z důvodů, které tu píše i @ugluk . Čín dál víc se ujišťuju (hodně tady z diskuzí, kde pořád někdo, kdo neměří, tápe, kdy a jestli bylaovu), že sledování teploty je nejpřesnější. Ostatní sledování příznaků (čípek, hlen, ovutesty, testy na měření cukru, chození na uz) je prostě vedlejší. Mě se kolikrát stalo, že se tělo na ovu chystalo, ale nakonec nebyla, jen lehce zvýšené teploty třeba 3dny ale pak zas nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex