Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě nachlazení zvedá teplotu - stačí mi mít velkou rýmu (=prskám každou chvilku), většinou mě k tomu i bolí hlava.
@ugluk jasne, ale dcera neni dospela ze jo
jinak jsem myslela to stejne co ty, ze to clovek takhle nemuze rict
jestli ano nebo ne
@Luci1986 jak jsem rikala, zalezi, cemu rika nachlazeni, jestli ji trochu boli v krku nebo ma bolest hlavy, zacpane dutiny a silny kasel. ![]()
@Lucake proste kazdy reaguje jinak. Dcera neni dospela, ale je celej muj muz, kterymu teplota reaguje na vsecko mozny, ctyricitky u ni nejsou vyjimkou. Ja jsem zas opacnej extrem, ja nereaguju temer na nic a kdyz uz mi teplota stoupne nad 37, jsem na umreni, nemela jsem takovou BT ani v tehotenstvi
Takze dva ruzny lidi s naprosoto stejnym nachlazenim muzou reagovat ruzne a jeden a ten samej clovek se dvema ruznejma nachlazenima taktez
Kazdopadne nachlazeni definitivne do rizikove kolonky muze hybat s BT (a nemusi) patri.
@Lucake ale jo, ja to chapu, no v podstate jsem to tvrdila ve svym prvnim parslovnym prispevku - samozrejme muze
A uz slibuju, ze nebudu slovickarit ![]()
@ugluk takze merit, udelat si poznamku o nachlazeni a pak se casem uvidi, do jake kategorie spada
jinak teda muj muz ma taky vyssi teplotu jen co prvne zakasle ![]()
Ahoj holky potřebovala bych poradit ohledně BT :
24.11. - 36,4
25.11. - 36,3
26.11. - 36,5
27.11. - 36,6
28.11. - 36,7
29.11. - 36,7
30.11. - 36,6
1.12. - 36,3
2.12. - 36,3
dle womenzone mi to vypočítalo ovulaci 26.11., kdyby ale proběhla ovu tak by mi ty teploty zůstaly nahoře. myslíte si, že tedy ovu proběhla nebo ne? díky za názor
@anonymní Promiň, že reaguju až teď… jaké byly další teploty, už je ti to jasnější, jestli byla ovulace nebo ne? podle těch teplot co jsi psala bych řekla, že nebyla. No možná jestli po těch nízkých co následovaly (36,3) byla ms.
Maminky, máte někdo zkušenost s měřením bazální teploty při dlouhodobém kojení? Mám dítko něco málo přes rok, MS mám poslední 3 cykly pravidelnou plus minus den, první MS po porodu byla asi v 7 měsících malé, potom dva měsíce nic, potom zase jedna nepravidelná, až poslední 3 cykly je pravidelná. Cyklus mám 26-27 dní. Teď první cyklus měřím BT, jsem 17.den a je stále na nízké konstantní hodnotě. Znamená to tedy, že je ovulace blokována a pravděpodobně mám cykly anovulační, nebo kojení ročního dítěte(cca 3krát za den, někdy jednou v noci, někdy ne),zkresluje křivku BT a ovulovat můžu?
Jde mi o to, jestli kojení zkresluje BT(což jsem nikde jednoznačně nevyčetla) nebo pravděpodobně mám anovulační cykly(což by odpovídalo, ale bez kojení, o tom se nikde nepíše).Při kojení už jsem jednou otěhotněla(na první pokus, na první dobrou
),ale BT jsem si tenkrát neměřila a nezajímala mě. I u ostatních dětí jsem otěhotněla hned, BT jsem měřila jen u posledního těhotenství a cykly byly ovulační, při otěhotnění krásná třífázová křivka s nidačním poklesem a následným vzestupem ještě trochu víc než poovulační hodnoty. Základní hodnoty mám nízké, ani v těhotenství to nepřekročilo 37.
Jde mi o to, jestli se můžu spolehnout, že zatím neovuluji(vím, že ovulaci BT zjistí až zpětně).A kdybych chtěla případně otěhotnět, jestli mám s konstantní teplotou při kojení šanci nebo ne.
Díky za odpověď někoho, kdo má zkušenosti. O vliv kojení na BT nejde na netu moc najít, maximálně v prvním půlroce při plném kojení, ale to už není náš případ.
Prosím o ponechání anonymity.
Ahojte…BT jsem si zacala měřit na začátku tydne… Teplotu ma 37 - 37,1°C… Mam zůstat v klidu nebo se modlit??? A nebo měřit dal at vznikne nějaký graf ![]()
Anonymní 16:13 - Ahoj, já jsem při kojení u obou dcer měřila BT a zabývám se poradenstvím k symptotermální metodě, takže zkušenosti nějaké mám. Jak jsi psala a víš, dopředu vzestup nezjistíš. Ale je dost dobře možné, že jsi doteď cykly měla anoovulační, i když byly dlouhé tak, jak jsi zvyklá. Prolaktin ovulaci blokuje, již ale ne na 100 %. Sleduješ i vzhled cervikálního hlenu? Když se ptáš, zda se dá otěhotnět, tak nejlepší ukazatel je právě hlen, když se změní na plodnější - tažný, průhledný, pocit vlhka až mokra, tak nastává období, kdy je velmi pravděpodobné, že je blízko vzestup teploty. Nelze se ale spoléhat, že pokud není hlen tažný, tak je žena neplodná
jsou tam i nějaká další zajímavá pravidla, kdyžtak napiš do SZ, jestli chceš vědět víc.
Já jsem měla teploty hodně rozlítané, celé kojení, ustálilo se mi to až s příchodem první ms, ale to ty máš vyloženě jinak ![]()
Anonymní 20:01 Ahoj, jaký jsi prosím tě den cyklu? První den cyklu = první den menstruace. Teplota nikomu nic neřekne, každá z nás má/může mít originální průběh teploty
Zásadní otázka je taky, jestli používáš měření teploty místo antikoncepce nebo jako pomoc při snažení. Měř dál v každém případě ![]()