Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
můžu jít od bazénu v 9 tt těhotenství. Vůbec jsem se na to nezeptala u lékaře. Ale vy určitě budete vědět.
@Kopretiinka123 píše:
Ahoj,můžu jít od bazénu v 9 tt těhotenství. Vůbec jsem se na to nezeptala u lékaře. Ale vy určitě budete vědět.
samozřejmě že můžeš, vždyt existuje i těhotenské plavání
Proč bys nemohla? Jen v sestinedeli nemuzes, ale to je celkem logické
@stinga píše:
samozřejmě že můžeš, vždyt existuje i těhotenské plavání
no já vím ale proč je na internetu toto
neposlední řadě je dobré zmínit, že plavání se doporučuje nejdříve od 12. týdne těhotenství, tedy od začátku 2. trimestru, zejména kvůli riziku infekce.
@Kopretiinka123 jakoze ve druhem trimestru už nemuzes nikde nic chytit? ![]()
Já chodila do bazénu prakticky až do konce těhotenství. Naopak jsem nechodila do přírodní vody na koupání ![]()
Co bys nemohla. Jen já teda chytala v těhotenství mykózy, jen jsem se na tu vodu podívala, takže jsem měla v těhotenství s plaváním utrum.
Na internetu je spousta volovin.
Čím víc ho budeš číst, tím méně se ti bude dařit zvládat tvoji vlastní nejistotu ohledně změn kterými procházíš a které tě čekají. JEště se chytneš do paniky, že nejsi dost dobrá a určtě se něco stane.
Jsi těhotná, ne nemocná. Neexistuje nic takovhého jako zaručený návod na mateřství. Běžným chováním je ve 21. století velmi těžké embryu ublížit. Stejně to je většinou geneticky podmíněné a vnějším chováním zas až tak neovlivnitelné.
A chytitt listeriozu je opravdu těžké.
Dále viz https://www.grada.cz/…enstvi-8576/
Tak me rekl gynekolog, ze je to riziko. Takze ja do bazenu urcite nejdu. Max bych sla do domaciho, ale urcite ne do verejneho.
Ptala jsem se na ty tampony, jestli to nebude lepsi a doktor rikal, ze to je pro bakterie akorat skvela brana. Jen o tom plno maminek nevi.
Pak jsou pry maminky prekvapene, proc maji zkazenou plodovku,…
@čenečka92 píše:
Tak me rekl gynekolog, ze je to riziko. Takze ja do bazenu urcite nejdu. Max bych sla do domaciho, ale urcite ne do verejneho.
Ptala jsem se na ty tampony, jestli to nebude lepsi a doktor rikal, ze to je pro bakterie akorat skvela brana. Jen o tom plno maminek nevi.
Pak jsou pry maminky prekvapene, proc maji zkazenou plodovku,…
tak proč v našem městě minimálně 20 let probíhá těhotenské plavání, které řídí zkušená a ceněná porodní asistentka?