Bázlivé štěně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9989
9.4.13 10:23

@baldurka Zakladatelka psala, že štěně se chovalo naprosto normálně u chovatele! A je první den v novém prostředí - prostě bych nestrašila zbytečně - soudit lze tak po týdnu..

Znám rodinu, kde mají dvě malá plemena a celkem taky tak 30-40 jedinců - je to hobby celé rodiny, všichni kolem nich lítají a jezdí po výstavách a psi jsou naprosto v pořádku.. Neházela bych všechny do jednoho pytle automaticky..

Mám výborně socializované psy - od mala znají prostě všeco potřebují a nevěřím, že kdyby si je odtud odvezl cizí člověk a vytrhl jednotlivce ze smečky tak, že budou hned zcela v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.4.13 10:30
@Almira-Alm píše:
@baldurka Zakladatelka psala, že štěně se chovalo naprosto normálně u chovatele! A je první den v novém prostředí - prostě bych nestrašila zbytečně - soudit lze tak po týdnu..

Znám rodinu, kde mají dvě malá plemena a celkem taky tak 30-40 jedinců - je to hobby celé rodiny, všichni kolem nich lítají a jezdí po výstavách a psi jsou naprosto v pořádku.. Neházela bych všechny do jednoho pytle automaticky..

Mám výborně socializované psy - od mala znají prostě všeco potřebují a nevěřím, že kdyby si je odtud odvezl cizí člověk a vytrhl jednotlivce ze smečky tak, že budou hned zcela v pohodě..

40 psů na jednoho chovatele? To se Ti zdá normální? Vžyť jim nemůže zajistit adekvátní péči. To je množírna jak vyšitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
9.4.13 10:31

@Almira-Alm …dobře, tak třeba nám zakladatelka poví podrobněji jak to tam vypadalo, soudila jsem tak podle jejího prvního příspěvku. Třeba to bude nějakým zázrakem oká, ale moc tomu nevěřím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 10:34

@jannina1 Jak píšu záliba celé rodiny - to není jeden člověk, že.. :) Mají 3 dospívající děti a celkově se tomu fakt věnují všichni :)

Jasně, že pokud si zakladatelka není jistá tak by to měla nahlásit - pokud je vše v pořádku tak to chovateli vůbec neuškodí ;) A naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
9.4.13 11:19

V první řadě jste si měli tu chovnou stanici řádně prověřit a když jste viděli, že je to množírna tak jste si štěně vůbec neměli brát a měli byste je nahlásit. Doufám, že jste viděli alespoň rodiče štěněte abyste měli představu jak bude vypadat v dospělosti a v jakem stavu jsou rodiče. ale už jste si pejska vzali a neda se nic dělat každopádně určitě zajděte s pejskem co nejdřiv k veterináři protože jestli je z množírny tak může být i nějak nemocné a budete muset mít s ním hodně trpělivosti a času protože pokud je z te množírny tak s ním určitě nezacházeli dobře a proto se tak bojí a ještě dlouho se bát bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.4.13 11:29

@Almira-Alm
děkuji za podporu, fenka se bojí přijmout cokoli z ruky-pamlsek, nezná
hračky, když zvednu ruku tak se nebojí-že by jí bylo ubližováno si nemyslím,
ale asi tam chybí ten lidský faktor. Když ji vytahuji tak nevrčí, neštěká, je hodná
a trpělivá. Po venku už je to lepší už se tam i vyvenčila, ale jakmile na ni chci šáhnout tak úprk…
S množírnou nevím, při mailování nepoznám a když jsme tam přijeli…
O psi se starají dva manželé, měli na dvoře výběhy a psi měli doma ve výstavních klecích, nevypadali zbědovaně nebo hladově, také jezdily na výstavy a rodiče fenky jsme viděli. Tak těžko soudit…nechci někomu ublížit, ale je evidentní že ta fenka není zvyklá na lidi
Ještě se zeptám, tu přepravní klec mám schovat nebo ji nechat ať se schovává??Bojím se aby se necítila že ji tlačím do rohu při vyndávání :nevim:
Teď třeba fenka leží na mojí mikině na zemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 11:35

@marka3 To nevypadá tak zle :-) Přepravku bych uklidila a udělala ji někde klidné místečko jen pro ní.. Mám fenku z větší smečky a brali jsme si ji jako roční - z ruky pamlsky jíst nechtěla/neuměla a za rok a půl co ji máme se to moc nenaučila - je hrozně aktivní a v ruce tu mňamku v rychlosti nenajde :) S hračkami si taky nehraje, nic nekouše a neničí - báječně s vyhraje jen se psy - prostě pes ze smečky ;) Ale jinak bezva pes - žádný rozcapený uštěkaný parchant jak bývá často u malých psů zvykem ale vyrovnaný pes vychovaný smečkou :-)

V opravdové množírně by tě určitě nepustili do míst, kde psy mají bydlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.4.13 11:54

Já jsem právě takové bázlivé štěně ještě neviděla, proto mě to trochu rozhodilo,
je fakt že je tu první den tak nemůžu chtít zázraky, že..
A těšili jsme se na mazlení s ní a ono nic :nevim:,musím jí dát čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 11:58

@marka3 Ono už to není malé štěně no.. Já si všechny brala v 8mi týdnech a to jsou naivní truhlíci, jednu v roce ale šla ze smečky do smečky a tak ji pomohli psi, kamarádka si pořizovala štěně ve 12ti týdnech a už tam byl problém - byl z počátku opatrný, nemazlil se, pořád stál opodál, aby měl přehled o situaci.. Teď je mu půl roku a je to normální vyrovnaný pes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.4.13 13:23

Nevím, jak jste na to s dětmi zrovna vy, co tady píšete, ale přestavte si situaci, že máte 5ti měsíční dítě, který bez vás ještě netrávilo kousek života. Je jich tady dost, který prostě máma nikomu nedá. To dítě zkuste dát někomu, koho v životě nevidělo a sbalte se a jděte prostě pryč. A co teď jako budete čekat o toho dítěte? Asi moc happy nebude, když bude bez mámy, s lidmi, které nezná a v prostředí které nezná.
Po tom pejskovi toho nemůžete chtít víc. Taky má svůj mozek a je zvyklý na něco jiného, tak se prostě potřebuje okoukat.
My jsme jednou dostali malinkou kočičku, ta byla úplně nádherná, ale strašně bojácná a vůbec se s námi nechtěla mazlit. Tak jsme ji prostě nechali být, ať si dělá po svém a jednoho krásného dne, když jsme dělali plot na zahradě, tak sama přišla, chvilku seděla, koukala na nás, tak jsem si k ní dřepla a během minuty z ní byl neskutečný mazel :lol:

• Citovat
  • Upravit
34322
9.4.13 14:03

@marka3
No, to je taková ta množírna, která se tváří jako seriozní chov - a z pohledu čistoty, hygieny a možná i zdraví to i je seriozní chov, ale prostě - JE to množírna ;-). Ty klece, výběhy, zavření psi, množství psů… kdyby paní měla smečku volně pohromadě a psi by courali ze zahrady do baráku a byli by účastni všeho domácího života, tak by to bylo ok (asi by tam byl dost bordel, ale psi by byli psychicky v pořádku a velmi dobře připravení na život u nového majitele).
Ty musíš teď vychytat takovou tu hranici mezi přílišným tlačením fenky do něčeho a tím, že ji necháš zalezlou být. Chce to něco mezi a velmi citlivě upravovat podle toho, jak se fenka bude cítit.
Přepravku bych sebrala, protože se ti z toho bude blbě vyndavat a už je tam moc toho tlaku, ale udělala bych jí nějaký pelíšek, kde se bude cítit bezpečně- třeba nějakou poloboudičku, kde to bude víc v klidu když za ní přijdeš, ale zároveň se tam bude fenka cítit bezpečně.

A ještě k tomu chování. Štěně je sice v novém prostředí, ale tohle normální fakt NENÍ. Dobře socializované štěně bude veselé, zvědavé, nebude na první pohled bojavé. A to i v cizím prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 14:09

@Lucie_Sx Tak v tom případě mám taky množírnu ( a to jsem nikdy neměla vrh) protože aby mi psi volně courali domů a ven bych nesnesla.. Fuj.. Velcí psi (3) jsou venku a máme i kotce - když přijede návštěva tak je zavírám, na hárání je zavírám, na krmení je zavírám,.. a malá fena je doma jen, když je čistá (vyčesaná, vykoupaná,..) když je od bláta a není čas ji umýt tak má bydleí v chodbě a nebo je s velkými venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.4.13 14:14

@Lucie_Sx dovolim si s tebou nesouhlasit…temer vsechny zvirata jsou cca prvni tri dny po vytrzeni ze sveho prostredi nerovzni..boji se..netvrdim ze vsichni..nekteri si zvyknout driv jiny pozdeji, nektery se boji vic jiny min…ale stene ktery bude stastny ze se vzalo od matky jsem jeste nevidela ;) i kdyz vlastne joooo…kdyz sme kupovali stene tchanovi tak ten mi sice poblil z nervu cely auto…ale pak si hral hned doma…tak jo jednou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.4.13 14:18

Treba sousedi si ted vzali stene „krizence“ ktery si zil jako v bavlnce..me to prislo hodne nechutny teda…meli stenata v loznici…mohli vsude..srali vsude..oni tam s nima spali..brrr. navic mela blechy…ale prvni tyden v novem byla zalezla v kotelne za kotlem a vytahovat sme ju museli nasilim…ted uz je tam 3 tydny a je to normalni hrava vesela pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.4.13 15:23
@Almira-Alm píše:
@Lucie_Sx Tak v tom případě mám taky množírnu ( a to jsem nikdy neměla vrh) protože aby mi psi volně courali domů a ven bych nesnesla.. Fuj.. Velcí psi (3) jsou venku a máme i kotce - když přijede návštěva tak je zavírám, na hárání je zavírám, na krmení je zavírám,.. a malá fena je doma jen, když je čistá (vyčesaná, vykoupaná,..) když je od bláta a není čas ji umýt tak má bydleí v chodbě a nebo je s velkými venku..

Pokud máš 40 psů a máš je v klecích, tak máš množírnu také. Pes nemá být v kleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný