Bázlivé štěně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9989
9.4.13 17:48

@jannina1 Psy mám 4 a mají kotce nebo je zavřu klidně v chodbě, když je potřeba :roll: A na kleci nevidím vůbec nic špatného, naopak se mi nelíbí, když má někdo psa na volno v bytě a pořád ho komanduje (nechoď do kuchyně, selez na gauč, nežebrej, nekňuč,..) to ho radši unaveného po procházce zavřu do klece, kde má svůj klid a nikdo ho nebuzeruje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.4.13 18:27
@Almira-Alm píše:
@jannina1 Psy mám 4 a mají kotce nebo je zavřu klidně v chodbě, když je potřeba :roll: A na kleci nevidím vůbec nic špatného, naopak se mi nelíbí, když má někdo psa na volno v bytě a pořád ho komanduje (nechoď do kuchyně, selez na gauč, nežebrej, nekňuč,..) to ho radši unaveného po procházce zavřu do klece, kde má svůj klid a nikdo ho nebuzeruje..

To myslíš vážně? Že je normální mít psa v kleci? Copak to je morče nebo papoušek? A proč by měl majitel proboha psa pořád buzerovat? My máme fenku z útulku a naučila se záhy, že na gauč nebo do postele se neleze a po procházce spokojeně spí ve svém pelíšku. Na to klec fakt nepotřebuje. Pokud máš na psa čas, tak ho tyhle věci v krátké době odnaučíš. S Tvým postojem ale chápu, že jakákoli množírna se Ti zdá OK, takže nemá cenu toto dále rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 19:28

@jannina1 Hezké jak se vztekáš :lol: Psa v kleci nemám ale nejsem primálně proti tomu.. Je-li pes unaven z pravidelného venčení, cvičení a hry s pánečkem tak nevidím důvod ho na čas zavírat.. Je myslím jasné, že nemluvíme o tom, když je pes zavřený stále.. Já osobně zavírám psy, když přijde návštěva - jsou to psi vítací a návštěva by je měla až na hlavě, zavírám je v případě hárání - to se pes a feny střídají, zavírám je na krmeí, aby si do toho nelezli a pak alespoň 2 hodinky aby v klidu trávili a nelítali spolu po zahradě.. Naprostá pohoda.. Je rozdíl mít psa v kleci nonstop a mít ho tam občasně - klec na psa jeprostě bezva pomocník - u mě je to velký kotec ale každý nemá ten prostor a psi tam stejně jen odpočívají/spí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.13 20:58
@Almira-Alm píše:
@Lucie_Sx Tak v tom případě mám taky množírnu ( a to jsem nikdy neměla vrh) protože aby mi psi volně courali domů a ven bych nesnesla.. Fuj.. Velcí psi (3) jsou venku a máme i kotce - když přijede návštěva tak je zavírám, na hárání je zavírám, na krmení je zavírám,.. a malá fena je doma jen, když je čistá (vyčesaná, vykoupaná,..) když je od bláta a není čas ji umýt tak má bydleí v chodbě a nebo je s velkými venku..

Jenže ty je máš zavřené jen občas, to je o dost jiné, než když jsou zavření pořád. A pokud někdo má 40 psů, které nemá pohromadě a volně, tak prostě JSOU POŘÁD ZAVŘENÍ (ať už v kotci nebo v kleci), protože není v silách jednoho dvou lidí se těm psům většinu dne individuálně věnovat.
Jestli je to ok nebo ne je věcí názoru, ale je jasné, že štěně z takových podmínek NENÍ NAVYKLÉ NA LIDI ANI NA BĚŽNÝ CHOD DOMÁCNOSTI. A bude z toho stresované, bude si dlouho a obtížně zvykat, zkrátka pro nové majitele to bude zbytečná makačka navíc, a ne vždy to půjde úplně napravit.

@mikitaa píše:
@Lucie_Sx dovolim si s tebou nesouhlasit…temer vsechny zvirata jsou cca prvni tri dny po vytrzeni ze sveho prostredi nerovzni..boji se..netvrdim ze vsichni..

Souhlas, že jsou nervozní. Ale aby se báli?? Pokud se štěně vyloženě bojí a brání kontaktu, pak je buď ze špatných podmínek, nebo týrané, nebo příliš bojácný jedinec (taky pro nové majitele nic moc). Ještě možná když je to nějaké hodně přírodní plemeno.
Ale NORMÁLNÍ štěně se v novém prostředí neprojevuje panickým strachem. Prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
11.4.13 14:16

Všem děkuji za reakce. Malá se každým dnem bojí méně a méně, doma už neuhýbá před pohlazením, jen neleží ale zkoumá nové prostředí a začímá si pomalu hrát.
Je vidět, že venku byla asi pořád, protože je vidět jak se tam cítí bezpečně, jen
nechce jít ke mě a ani pohladit se bojí přijít. Proto se chci ještě zeptat,
když se venčí tak se ke mě otočí zády-slovně ji chválím, ale nepodívá se na mě ani
si nechce jít pro pamlsek ani pohladit :nevim: Bude stačit toto slovní chválení???
Mě přijde že mě vůbec nevnímá :mrgreen: a jak jinak odměnit aby si zafixovala venčení venku???(je ale šikula zatím vychytáváme a doma byla jen 1 nehoda)
Díky zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.4.13 14:22

@marka3 Pochvalu pozná - hoodně výrazně chval pozitivním veselým hlasem :) Časem si třeba i venku bude všímat pamlsků :) Hlavně je nedávat ze země - z ruky nebo vůbec :) Ať se neučí sbírat mňamky ze země ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 08:48

Ahoj, mám problém s našim štěňátkem…
Přítel si koupil štěně Huskyho. Jenže tohle štěně je hotovej čert :cert:.
Nevím co s ním skáče mi špinavý do postele, rozkousá všechno co najde, všude vykonává potřebu…
Je to hotový Satan.Je strašně hyperaktivní. V podstatě neexistuje aby si na chvíli někam lehnul. Máme ho sotva 5 měsíců a už na bytě způsobil takové škody. Nejhorší na tom je že přítel ho nechce i po tom všem dát pryč. Když něco provede hnusně ho zmlátí :zed:.
Já mám 10ti měsíčnýho syna takže jsem co se týče výchovy psa dost omezená. On je celý den v práci…Co mám dělat? Napadlo mě ho za přítelovo zády dát někomu kdo by na něj měl nervy a čas, ale nevím jestli by to vyšlo. Jsem z něho naprosto hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
3.4.15 08:55

@ChDoll dokud se mu nezačnete pořádně věnovat nezlepší se to! HUSKYHO!! :zed: :zed: blázni! to je pes, který se unaví pořádnou námahou, tahem 30KM saní, koloběžky, během u kola, případně normálním během.

off - vaří se mi krev, když si lidi, co nemají čas koupí takové plemeno, ten pes bude celý život žít ze dne na den… neuplatní svůj poneciál, zvykne si, ale šťastný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
3.4.15 09:01

A jak zajišťujete, aby se dostatečně vybil a unavil venku? Já neuznávám, když se psi „odkládají“ z nedostatku času a výchovy, ale tady bych byla pro, najít mu rodinu, která bude schopná věnovat mu dostatek času a péče, zmlácení není výchova. Přítel s ním hodlá závodit, běhat canicross, dělat Skijöring, mushing, rád nachodí hodně km denně? Nebo proč jste si vybrali zrovna Husky? :nevim: :nevim: :nevim: Je mi Vašeho psa líto, ať je to satan, nebo ne, Tvůj popis (a třeba jsem to špatně pochopila, nepsala jsi, kolik času a výcviku mu věnujete)na mě působí, že za jeho chování si můžete sami. Promiň, nechci tu rozpoutat hádku, ale :kytka: jak jsem psala na začátku, konkrétně Vašemu psovi by bylo asi líp jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.4.15 09:03

No, demoluje, pze nema jinou aktivitu.
Ten tvuj ho pritahne, nevenuje se mu a jeste ho triska.
Proc huskyho? A proc se mu nevenuje?
Bud se zacni psovi venovat ty-co to pujde, nebo ho nekomu darujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 09:06

Jednou ho přinesl domů. Já s tím nemám nic společného. Jde o to že (!ON!) si pořídí psa pak se mu nevěnuje. Já s ním chodím několikrát denně ven takže má šanci se proběhnout i když kolikrát je těžký ho uhlídat. Hraju si sním. Dělám vše já! A vážně se nedá říct že se o něj nestarám. Jeno mě prostě štvě to jak se zachoval a já na to doplácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
3.4.15 09:14

@ChDoll dej ho někomu kdo se mu bude věnovat… prosím… ten pes bude nešťastný a vy (TY!) také :,(.

a nebo (schi-fi) zavři přítele na celý víkend do pokoje, dej mu tam pro něj zajímavé věci a kdykoliv se něčeho z toho dotkne tak ho „ztřískej“… třeba mu dojde, že žít takhle 10 let je na ho*no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 09:17

@B.O.K. Team Já ho ale někomu chci dát. Dokonce mám i zájemce, ale přítel je naprosto vypatlanej.6e za něho dal spoustu peněz a že to chce čas. Jenže výchova je na mě. Za 5 měsíců s ním došel max. dvakrát ven… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.4.15 09:24

@ChDoll a co si jako myslíš, že si koupíš Huskyho a on se bude celý den válet na gauči a ty si ho sem tam podrbeš za ouškem? I s malým jorkšírem musíš chodit ven a věnovat se mu! Je to pes ne plyšák. Jako lidi jste hrozní, miluju psy a tohle mě vážně s. e.r. e neskutečně. Jděte s ním ven, házejte mu klacek, běhejte, vyberte hračky, u kterých se zabaví a nestěžujte si, že se neválí na gauči, jak jste si představovali a ničí Vám chudáčkům věci. To jste si měli koupit medvídka na hraní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
3.4.15 09:25

@ChDoll neptala bych se a dala ho. Max. dala ultimátum, že má měsíc aby s ním něco začal dělat, nějaký sport a pořádné vybití a nebo ho dáš pryč. Víc bych se s ním nebavila.

pokud ho bije je stejně jen otázkou času kdy po něm pes ze strachu vyjede a aby jste pak neřešili agresi psa, kort pak k synovi. Zatím je čas, ale to se za chvíli zlomí a pak teprve budete mít problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný