Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak to mi dej vedet jak jste dopadli,i kdyz nase dr.to nechava vse na mne,ta vase mi prijde jako spis nejaky lecitel.My jsme po tech probio kapkach zezacatku taky jen prdeli az tak za 14dni zacal kakat,taky nez nam odesel ten ucinek uoho Sab simplexu a Nutrilonu.
Pani doktorka mi rekla, ze je to normalni,deti co jedi umely mliko nemaji ridkou stolici, tzv.michana vajicka. Ona preferuje nutrilon,na bebu se moc netvarila, jdeme tam ve ctvrtek a vechno ji reknu. Snad to bude dobry. Ja sem v patek koupila Laktobacil od firmy Swiss,vysel me na necely dve stovky a obsahuje prebiotika i probiotika,uvidime, co udela
Ahojky, u nás bylo nutné začít s dokmem ve 3 týdnech, začala jsem Bebou 1 a ucpala tím mimčo, prý se to stává vcelku často, nasadili jsme probiotické kapky,kakání bylo tak 1× za tři dny,přešla jsem na Bebu senzitiv / mezitím nuttrilon, který jsme blily obloukem/, přestalo bolení a kroucení,ale kakání pořád 1× tak za 3-4 dny. Pak jsem koupila míslo probiotických kapek Laktobacílky od Swisu a kakame krásně každý den, takže za mě kombinace Beba senzitiv + Laktobacíky, držím palce at mimča rostou a nebolí je pupíky
Tak ty laktobacily,co uvadite vubec neznam,tak snad to bude dobry,nam ty mlicka proti zacpe vubec nesedi,jako je napr.Nutrilon comfort,ci Beba sensitive-jak je to horky,tak malyho natahuje a davi a blindi,asi si kazdy musi najit tu svoji kombinaci.Preji brzke kakani.
Jo Ceci a jak mudr.tvrdi,ze po UM je stolice tuha,tak ma kamaradka dava jen Nutrilon1,cca od 1mesice a maji ridkou stolici 4krat denne
,ja davam UM jako dokrm a stolici mame taky ridkou.Kazdy ma ta streva jinak vyvinuta,nektery mimi driv,jiny pozdeji-jako my ![]()
Ahoj, ty tablety Laktobacilky jsou novinka,ale tohle je od ukonceneho mesice, pak delaji i pro vetsi deti,jeste vcyrabi firma Valosun Biopron,maji celou radu, pro dospele i pro deti,ja uzivam pro dospele,vzdycky kdyz mi neco je,nebo spis tak nejak prubezne a nemuzu si je vynachvalit.tak az doberem od swiss,zkusime ty.Zatim to zkousim takhle nez davat 500-600kc za kapky,ale kdyz to nepomuze,jdeme do nich:-)davam laktob.od vikendu,snad se brzy dostavi ucinek,dneska sme jeste nekakali.Chci se domluvit s doktorkou na hippu,po bebe mi ublinkava a asi ji tak nejede jako nutrilon.nema cenu se vracet k nutrilon comfort,coz??treba by ji s probiotikama delal dobre.
Ahoj holky.tak sem byla s malou u Dr. na prohlidce, a rikala,at ji mliko ted nemenim,tak davame detsky caj s hemrankem na prdiky a mel by zmekcit i stolici,kapeme Baby calm,rozpoustime probiotika, cvicime, mazeme pupikem, davame obklady a porad se mala krouti a prdici moc nejdou a kaka, jen kdyz ji rozbalim a pbcas musim pomoci rourkou…A da ji to poradne zabrat. Dr rikala,ze to po Um bude mit tuhy a ne jako vajicka. Tak to musime vydrzet. Ale stejne premyslim o hippu,kdyz ji ho zacnu davat, kdy se tak ukaze,jestli ji vyhovuje???
Ahojky, jsem ráda, že jsem našla tyhle příspěvky! Měli jsme úplně stejný problém a ve výběru UM jsme se strašně plácala, aby bylo kvalitní, aby mrňouskovi chutnalo atd.
Takže jsem jich pár vystřídala, ale buď nesedly nebo se objevil jiný problém… Konzultovala jsem to nejen u dr, ale i v různých diskuzích na netu. Pak mi kamarádka doporučila Bebu Sensitive, se kterou jsem se obrátila na dr., protože ji neznám a ona mi ji taky doporučila. Problémy s bříškem postupně ustávaly, takže doporučuju ![]()
Bebu mame tak těch 14 dní, davame laktobacily od Swiss a budu doufat, že se to brzy srovna:-)
Holky, prosím vás a ta Beba sensitiv je taky hustější jako Nutrilon Comfort? Já zatím dávám Nutrilo HA 1, ale někdy máme koliky šílený. Malej jsou skoro 2 měsíce, tak uvažuju o Bebě sensitiv, jenom se trošku bojím, aby ta změna nebyla ještě horší.
Ahoj ja se taky bala, prijde mi to stejny,mozna hustsi,ale normalne to protece dudlikem jednickou.Ale zase to neni nic sileneho. Vyzkousej ji, treba vam na brisko bude delat dobre. My meli po nutrilonu zacpu a ted kakame kazdy den, sice to da praci, ale kakame:-)zkus vyzkouset jeste lactobacily. Jeste je mliko od Hippu s probiotikama, to sem zatim nezkousela…
Cecina píše:
Ahoj holky.tak sem byla s malou u Dr. na prohlidce, a rikala,at ji mliko ted nemenim,tak davame detsky caj s hemrankem na prdiky a mel by zmekcit i stolici,kapeme Baby calm,rozpoustime probiotika, cvicime, mazeme pupikem, davame obklady a porad se mala krouti a prdici moc nejdou a kaka, jen kdyz ji rozbalim a pbcas musim pomoci rourkou…A da ji to poradne zabrat. Dr rikala,ze to po Um bude mit tuhy a ne jako vajicka. Tak to musime vydrzet. Ale stejne premyslim o hippu,kdyz ji ho zacnu davat, kdy se tak ukaze,jestli ji vyhovuje???
Ja Hipp davam ted uz vice nez MM a jsme stale v poho i chutna-ted nepije kvuli ryme a zoubkum
.Pokud das Hipp a bude chutnat,to je prvni krok,i kdyz po tech hořkých bude pit vsechno
,za par dni uvidis i na stolici,my jsme to s probio kapkami poznali do 5dnu urcite.
Ahoj holky, jak to tady čtu, problémy jsou všude stejný, máme dvouměsíční dvojčátka, takže u nás dvojitý:-) Přešli jsme z Nutrilonu na Bebu a je to lepší, jen vám chci poradit, aby jste nenechaly trápit miminka tuhýma stoličkama, nám ještě v porodnici dávali na tuhý stoličky lactulózu, v lékárnách je pod různými názvy, my máme např.Duphalac. Přidává se 1× denně do mlíčka, dokud máte pocit, že to není ideální, pak se vysadí a kdykoliv začne stolička být tuhá, zase přidáte, časem se to upraví. Naše malá měla teď taky bobíky, myslela jsem, že to chudák ani nevytlačí, přidala jsem 2× lactulózu a druhý den už kadila v pohodě:-) ![]()
Ahoj, díky za typ, Lactulosu bych mohla vyzkouset. Beba je u nas zatim ok, mala kaka kazdy den, jen je ta stolicka tuzsi a dava zabrat. Nechala sem malou ockovat na rotaviry, zatim je po jedny davce a zda se mi,ze je to zase o neco lepsi, ale treba je to jen muj pocit:-)
Ahojky, našeho capartíky trápily větříky od narození
Bříško bylo citlivé téměř na všechno, takže nás neustále trápily koliky, bolesti atd
Nechtěla jsem, aby nás ty bolesti dál trápily, tak jsem šla k mudře pro radu. Doporučila mi Bebu Sensitive, která je spiciálně na koliky. Obsahuje také probiotika Bifidus BL. Nám Beba zabrala, postupně bolení bříška začalo ubývat ![]()
No po nutrilonu se kroutila,neslo ji kakat, ale pak to bylo ridke, jak kdyz sem kojila a ted se sice nekrouti,ale kdyz tlaci, tak breci a stolice je tuha.Změnu,kterou pozuruju je vice méne jen ta stolice.Kapky sice kapeme,ale po nich ma jen vetry,zadne kakani se nedostavuje.Ten hipp sem chtela nasadit hned po nutrilonu,ale dr. rekla ze ne, budu ji dneska volat