Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte s některým z nich zkušenosti? Nevím, jestli ta trojkolka nebude při sedačce proti směru jízdy vratká?
Díky Sendy
Sendy,
oba kočárky občas mívají v Super baby (doufám ,že se to tak pořád jmenuje) u velkého Tesca (nákupní park Berounka), takže to můžeš vyzkoušet. Po domluvě ti dovolí si kočárek vyzkoušet i s dítětem.
Já jsem o Bebe caru , právě kvůli otáčecí sedačce také uvažovala, ale odradila mě ta vysoká hmotnost. Navíc , když jsem si nechala v Praze předvést jak se kočár skládá (přišlo mě to dost složité), stejně tak otáčení sedačky, tak mě to odradilo úplně. Možná jsem jen narazila na nemotornou prodavačku. Přeji hodně štěstí.
Apolena
Sendy,
Bebecar jsem měla a prodala jsem ho, jedním z důvodů byla hmotnost. Jak psala Apolena, je fakt dost těžký a tahání do MHD bylo peklo a to jsem s ním jezdila jenom do Matějových pěti měsíců.
Moc díky, váha je pro nás jedním z velmi důležitých faktorů při rozhodování.
Sendy
Ahoj,
já tento kočárek měla šanci také naživo vyzkoušet a mám trochu jiný názor. Byli jsme se podívat ve Špuntíkovi na Praze X?? (prostě tam kde mají otevřeno v sobotu až do 14:00
dá se to najít na jejich stránkách), a tento kočárek jsme tam mohli sami skládat, měřit (ochotně zapůjčili metr) a zkusit si ho projet......otočit…napolohovat
neviděla jsem teda sportovní verzi, jen hlubokou korbičku, ale ta mi přijde opravdu šikovná. Je myslím docela prostorná na korbičku u trojkolek a má parádní polohování zádíček když už je mímo větší a chce vidět svět ![]()
Ano, to skládání se zdá být komplikované, ale myslím že se to dá nacvičit, stejně jako přehazování sedáku po nebo proti směru. Je to jen otázka praxe a ta prodavačka prostě neměla dost zkušeností. Z prvu nám to taky nešlo, nevěděli jsme jak na to, ale i bez návodu jsme na to pak přišli a dalo se to. Korbičku jsem uzvedla v pohodě…
Mě naopak přijde lepší, když je to složení kočárku takto sychrované. Alespoň bych měla jistotu, že se nemůže povolit nějaká pojistka nebo korbička spadnout…vycvaknout se v terénu a taak (nevím zda se to stává, asi moc ne, ale nic není nemožné
), takže bych ten jejich patent ocenila.
Také mi přijde úžasné kolik dezénů korbiček mají a že všechny pasujou na veškeré jejich podvozky, že si můžu vybrat mezi nafukovacími či umělými kolečky (což všude také nejde), že je ke kočárku nánožník což u Icoo nebyl.....velký nákupní košík… (nějak jsem to pozapomněla napsat
dříve jsem měla vybraný Icoo Platon 3 Air, přijde mi suprový, jenže po změření našeho domovního výtahu jsme zjistili že se tam kočík nevejde na délku
tak jsem musela hledat jinde…).
Vysoká váha je myslím u většiny trojkolek co jsem tak šmírovala technické parametry. Pokud člověk řeší jízdu busem tak je to určitě důležitý ukazatel. jenže stejně i se sebelehčím kočárkem časem prostě sami do autobusu nenastoupíte
Dítko taky něco váží…já bych si prostě řekla o pomoc a hotovo…snad by se někdo našel. Ale toto naštěstí řešit nemusím, všude dojdu pěšky nebo autem s manželem, takže váhu beru jako plus, protože do terénu potřebuju tank ![]()
Ráda bych se zeptala nějaké maminky co tento kočárek už doma má, jak je spokojená v reálu. Zda vidí nějaké větší mouchy po čase, zda není problém s ruční brzdou nebo předním kolečkem, zda ta stabilita proti směru jízdy není problém a kočárek zůstane lehce ovladatelný??
Moc děkuji za případné názory ![]()
Dajana
Ješětě nsem něco pročetla a mimo jiné nedostatky prý Racer je náchylný na uvolňování šroubků na předním kole. Je to pravda?