Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eumedon píše:
František Matěj Hilmar, Kopidlno: http://www.kopidlno.cz/…mar/d-125223
Obora bílých jelenů Kopidlno: https://tinyurl.com/yxjveafo
Tož Kopidlno trošku z ruky od Jabkenic… Nebo ne úplně za rohem, abych si to spojila.
Příspěvek upraven 24.03.19 v 21:27
@Tableta píše:
Tak ještě abych to vysvětlila. Smetana se narodil v 1824. Byl učitelem u hraběte Thuna, který se zrovna někdy kolem roku Smetanova narození zasloužil o záchranu bílých jelenů.
Ano, to taky.
Bydlím kousek od Litomyšle ale nikdy sem nic takového neslyšela
to by mě zajímalo jak to má vědět malé dítě ![]()
@vokishka píše:
Možná je viděl jako halucinace, ke konci prý byl dost mimo
Ale vážně, nikdy jsem o ničem takovém neslyšela, vždyť by to muselo být něco veřejně hodně známého, když to dostali třeťáci, ne? Nemá to být někdo jiný?
Jinak když jsem si dala jelen a smetana, tak mi vyjel jelen na smetaně![]()
![]()
![]()
Já bych řekla, že očekávanou odpovědí je, že Bedřich Smetana k stáru dožil v myslivně v Jabkenicích. Ostatní mi přijde už jako složitě vykonstruované odpovědi.
@stinga píše:
@zolina odpověď neznám, je to teda šílený úkol pro třeťáky - ale - to dcera dělá úkol teprve teď, v 9 večer?
Néé, zkoušely jsme to googlit přes den, ale nic jsme nenašly. A ted při courání tady na emimi mě to napadlo zkusit s váma ![]()
@Tableta píše:
Asi hrabě Thun.
U Thuna mi neseděla křestní jména, ale asi to tak bude…
@annasmyc píše:
a to mají do jakého předmětu, ten úkol ?
Dostávají podobné nepovinné ukoly a sbírají za ně razítka. Uč. se jich ptala který skladatel ohluchl a spojitost s tím jelenem. Asi je to k hudebce. Jindy měli zjistit rozdíl mezi rybníkem a jezerem, nebo významné postavy našeho města..
…a děkuji i za odpovědi těm, díky kterým jsem se dneska ještě zasmála
![]()
@zolina B. Smetana učil děti hraběte Thuna, myslím Leopolda, ale to si nejsem na 100% jista 🤔. A Thunové založili oboru bílých jelenů v Žehušicích, kde bylo jedno z jejich sídel. Další sídlo měli i v již zmíněných Jabkenicích, kde Smetana dožil. Thunové tam údajně trávili léto.
@Celeste97 píše:
Bydlím kousek od Litomyšle ale nikdy sem nic takového neslyšelato by mě zajímalo jak to má vědět malé dítě
Co neví, s tím poradí strýček Google. Možná jde o tohle: vyhledávání informací.
@eumedon píše:
Co neví, s tím poradí strýček Google. Možná jde o tohle: vyhledávání informací.
anebo si o tom prostě povídali ve škole a učitelka zjišťuje, co si z toho povídání děti odnesly ![]()
@zolina pak sem napiš, prosím, odpověď, doufám, že to nebude něco ve stylu, že je mají ve škole na jedné nástěnce ![]()
@Elishka1 píše:
@zolina pak sem napiš, prosím, odpověď, doufám, že to nebude něco ve stylu, že je mají ve škole na jedné nástěnce
Napadlo mě, že jsme na jednom školním výletě dělali Litomyšl a zámek, ve kterém průvodce hovořil o oboře s bílými jeleny (které vystříleli Rusáci).
@Elishka1 píše:
@zolina pak sem napiš, prosím, odpověď, doufám, že to nebude něco ve stylu, že je mají ve škole na jedné nástěnce
@sagina píše:…je to škandáál!!! vypadá to, že neví ani paní učitelka
anebo si o tom prostě povídali ve škole a učitelka zjišťuje, co si z toho povídání děti odnesly