Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upřímně tohle je zase téma, asi nejsem tak přecitlivělá, se mnou to nic nedělá
.Kde je pravda se stejně nedozvíme, ale tomu, že tam bylo vše v naprostém pořádku nevěřím. ![]()
Už tady je stejná diskuze. Taky nevěřím, že by jen tak vlítla sociálka do normální fungující rodiny a začala odebírat děti ![]()
Otresny pripad jak z hororu. Co tomu odebrani deti predchazelo??? na jakem zaklade jim je vzali?? (neznam podrobnosti)
@sophinka že je to divné, já ať nad tím přemýšlím jak přemýšlím, prostě mi to hlava nebere. Ono to zas tak neposkvrněné nebude.
A je tam nekde receno kvuli cemu to bylo neco se mluvi jenom o tom odebrani a o duvodech se mlci? taky vubec nechapu… ![]()
@LenousIT píše:
Otresny pripad jak z hororu. Co tomu odebrani deti predchazelo??? na jakem zaklade jim je vzali?? (neznam podrobnosti)
určitě pádnej důvod, protože o připadu se musí mlčet zatím. Co jsem pochopila tak prosáklo, že podezdření o zneužívání, jeden syn problémy s pindíkem.
Jak jsem psala. Socialka jen tak děti neodebírá-spíš naopak. Že tomu z komunity nikdo nevěří? Noa? Kolikrát nevěříme ani vlastním očím, tak proč ženě u které nevíme co se dělo doma
,nic pěkného asi ne, když vzali děti všechny.
A už vůbec nechápu, jak by jsme jim dalo pomoct ![]()
Co jsem cetla, tak matka sla s klukem, tehdy dvouletym, k pediatrovi, protoze mel nejak zarudly genitalie. Zapareny, nebo buhvico. Lekari se to ale nezdalo, vyjadril se, ze to vypada, jako by byl zneuzity a nahlasil to. Obe deti okamzite odebrala SS a dala na prechodnou dobu jinam. Opatrovateli se to ale taky nezdalo, sel s klukem k jinymu lekari a ten nic zavadnyho neshledal. Nicmene, deti byly jednou odebrane a od te doby se to vlece. Neni to prvni pripad a asi ani posledni, bohuzel. Na mne z toho jde docela des. A dost mne taky desi ty reakce tady, ono je lepsi si o tom neco zjistit, tahle masinerie muze semlit kohokoliv.
@LenousIT píše:
A je tam nekde receno kvuli cemu to bylo neco se mluvi jenom o tom odebrani a o duvodech se mlci? taky vubec nechapu…
O duvodech se vubec nemlci, je to nekolikrat rozepsane, cely ten proces, staci hledat.
@wildcherry @Bobsh @asha jo aha, diky, pardon, nejak jsem to prehledla, tak aspon uz to vim. No duvod je to urcite padny. A co se tam delo doopravdy stejne nikdo z nas neodhali, na to jsou tam prave ti vysetrovatele, ze..( a jesli to takto uzavreli tak predpokladam ze na neco dosli..?) Fakt tezko soudit.. ![]()
Přesně tak, doma jsme s něma neseděli…Ale toto už tu bylo xkrát…většinou z toho nevyšlo nic dobrého.
A já opravdu četla, že se musí mlčet. Dohledat se dí kde co. hlavně spekulace jako tady…
@LenousIT píše:
@wildcherry @Bobsh @asha jo aha, diky, pardon, nejak jsem to prehledla, tak aspon uz to vim. No duvod je to urcite padny. A co se tam delo doopravdy stejne nikdo z nas neodhali, na to jsou tam prave ti vysetrovatele, ze..( a jesli to takto uzavreli tak predpokladam ze na neco dosli..?) Fakt tezko soudit..
No ja si o tom systemu ted neco precetla a je to fakt docela desivy. Doporucuju! Nedosli na nic. Manzel byl zprosten obvineni, nic se neprokazalo, jeste, kdyz bylo vysetrovani v behu, doporucili ty matce, aby se rozvedla, ze ji pak deti vrati. Manzelstvi se ji stejne rozpadalo, rozvedla se…a nic se nestalo.
Docela dost by mne zajimalo, jak s timhle pristupem obhajite fakt, ze dite (deti) odebrane na zaklade podezreni z pohlavniho zneuzivani nebylo vraceno matce po rozvodu. A ani pote, co bylo podezreni vyvracene.
Neco tu fakt smrdi a tou rodinou to nebude. ![]()
Na techto pripadech se zivi cela rada lidi, nehlede na to, ze adopce je velky byznys, k adopci neni treba souhlasu rodicu a podobne. Sami urednici v GB se vyjadrili, ze system je spatny.
@asha pořád ale nikdo neřekl -ve dvou diskuzích, jak bychom my tady mohly pomoci ![]()
Hezký den, náhodou jsem se dostala na tento článek a opravdu mě to rozbrečelo. Myslím, že by se tento případ měl dál rozvést k veřejnosti, třeba to mamince pomůže aby syny dostala zpátky, moc bych jí to přála.
Odkaz : http://udalosti.noviny.sk/…eodidem.html