Bez maturity práci v kanceláři nenajdu...:-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
382
15.7.14 12:11
@RadkaCh píše:
Mojí mámu přijali do kanceláře z výroby. Bylo jí tenkrát asi 40, děti odrostlý. Dělá na finančním oddělení fyzické inventury a zaúčtovává faktury - spoustu let předtím ale děla účetnictví tátovi. Maturitu si musela dodělat a stejně už jí jdou po krku, chcou po ní vejšku.
Já maturitu mám a v kanclu jsem si ještě neškrtla :nevim:Jestli jsi extra dobrá, máš co nabídnout a umíš se prodat, tak šanci asi máš :nevim:

Ani me nepozvou k pohovoru…to je divny, ze ses nedostala do kanclu…do administrativy…a pozvali te k pohovoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
15.7.14 12:11

@Zuzee87 tak některým nezáleží kolik si vydělají. Hlavně, že se nenadřou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:15
@Janiiska píše:
všichni by chtěli pracovat v kanceláři. To by se líbilo každému. Co je špatného na práci prodavačky, kadeřnice, ve výrobě apod?

NIc na tom neni spatneho-jen pracovni doba…a malo penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:20
@eva valoi píše:
@Emilie Tyhle místa se často dědí, nebo na ně někdo nějakou dobu čeká. Kolikrát je vypsáno výběrové řízení, přičemž se rok ví, kdo si tam sedne. Nedělám si iluze.
Ale podle mě ve státní správě ty platy nejsou nic extra. Jako schopná kadeřnice by si asi přišla na lepší částku.

nemusi to byt ve statni sprave…klidne u nejaky soukromy firmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.7.14 12:24
@feliss píše:
Ani me nepozvou k pohovoru…to je divny, ze ses nedostala do kanclu…do administrativy…a pozvali te k pohovoru?

Jo, někdy jsem byla i u pohovoru.

Ale jde vidět, že jsi fakt dlouho podnikala :lol: Za 20 let se trh práce dost změnil :lol:

• Citovat
  • Upravit
382
15.7.14 12:25
@katscha píše:
@feliss Osobně nikoho, kdo by neměl maturitu a pracoval v administrativě, neznám. Možná někde může někdo ještě přetrvávat z dřívějška, před odchodem do důchodu, pracující důchodce. Ale když se podíváš na inzeráty, většinou je tam SŠ/VŠ nebo převážně jen VŠ.
Myslím, že víc bude záležet u tebe na praxi. Na čem bys mohla stavět? Dělala sis např. sama účetnictví, vedla jsi několik podřízených, umíš AJ či jiný cizí jazyk, jak jsi na tom s PC, apod. Podle toho bych si dle tebe vyhledávala pozice a někde můžeš mít šanci. Reálně posuď svoje dovednosti a aplikovatelnost v nějaké firmě, kde by ses chtěla o místo ucházet.

Mela jsem 3prodavacky…mam kurz jednoducheho ucetnictvi z roku 1993…KUrz ECDL -2014, kusrz AJ-zacatecnik -2013-2014…matuuru si budu dodelavat dalkove od zari…ted hledam tu lepsi variantu, ale pokud to nepujde, tak pujdu klidne i prodavat…nebo k pasu…jen zatim zkousim, zda nepujde ta lepsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.14 12:26

Pracuji ve státní správě, vykonávám kontrolní činnost (mimo jiné, papírů ovšem jen letos značně přibylo).
V našem kraji by na moje pracovní místo (a to nejsem nikomu nadřízenou) nepřijali zájemce s nižším, než VŠ, VOŠ vzděláním, takže údaj „budu si dodělávat maturitu“ by neznamenal nic. Bohužel.
A tabulkový plat neznamená, že všichni mají stejně (ač by mělo), nedávno jsme se o tom bavily se známou, která pracuje na jiném úřadu a v jiném městě. Někde mají plat i dvojnásobný díky „příplatkům“.
Výběrová řízení jsou jiná kapitola…

Možná hledat někde jinde, než ve státním sektoru. Kamarádka dělala „obchodníka“ jedné firmě, jednosměnný provoz, volné víkendy, domlouvala zakázky, komunikovala se zákazníky, měla jen učňák, ale díky pobytu v zahraničí perfektně ovládala němčinu, tak dostala šanci. Maturitu si dodělala.

@feliss píše:

Když jim přijde 200 žádostí o dané místo, tak nepozvou všechny. A údaje - vzdělání/praxe - hrají roli.

Pokud chceš „do kanceláře“ (pořád nevím, co si pod tím představuješ), pak bych menší (prostě nestátní) firmy obcházela osobně.

Anonymně - kvůli zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
382
15.7.14 12:28
@Alušáček
@Alušáček píše:
No právě a tom to je, spousta lidí má mylnou představu, že práce v kanceláři pouze koukání do pc a kopírování nějakých papírů, pohodička, klídek, žádná námaha a stres a všichni by to moc chtěli dělat ;)

JA prave ocekavam stres…a chci ho…jsem skoro 5mesicu doma…a od zari pujdu delat opravdu cokoli…nebo se zblaznim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
15.7.14 12:28
@feliss píše:
Mela jsem 3prodavacky…mam kurz jednoducheho ucetnictvi z roku 1993…KUrz ECDL -2014, kusrz AJ-zacatecnik -2013-2014…matuuru si budu dodelavat dalkove od zari…ted hledam tu lepsi variantu, ale pokud to nepujde, tak pujdu klidne i prodavat…nebo k pasu…jen zatim zkousim, zda nepujde ta lepsi varianta.

s tímhle si myslím že práci v administrativě neseženeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:29
@eva valoi píše:
@Emilie Tyhle místa se často dědí, nebo na ně někdo nějakou dobu čeká. Kolikrát je vypsáno výběrové řízení, přičemž se rok ví, kdo si tam sedne. Nedělám si iluze.
Ale podle mě ve státní správě ty platy nejsou nic extra. Jako schopná kadeřnice by si asi přišla na lepší částku.

Ja prave…nejsem schopna kadernice…jinak bych podnikala ve svem oboru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
15.7.14 12:30
@feliss píše:

Píšu to tady pořád dokola.
Pokud někdo hledá nového zaměstnance, vezme si ho z pracáku, protože na něj může žádat dotace. Ty jsou na uchazeče do 30 let, nad 55 let a na matky pečující o dítě školního věku.
Ve státní správě se těžce hraje na tituly a na známosti.
Takže moc toho už nezbývá, musela bys být echt dobrá, aby ses uchytla. Ale popravdě, bez maturity tě nikdo na pohovor nepozve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:30
@MUFICE píše:
Taky bych do toho šla, do kanclu bych se nehnala. Šikovná kadeřnice si vydělá víc jak někde v kanclu jako asistentka.

Nejsem sikovna kadernice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:33
@Janiiska píše:
@feliss jo to je nejlepší, že si jdeš aspon dodělat maturitu. A to chceš jen vyloženě pracovat v kanceláři?
Nechceš zkusit i jiné práce? Jiné zaměstnání tě taky nekousne. :)

Me nejde o tu praci v kancelari…ale spis o tu pracovni dobu…klukovi bude 8 let…manzel jezdi domu kazdy den v 18H…a druzina je do 17H…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.7.14 12:36

Holka holka, u nás kraji je práce málo. Bez maturity bys tady mohla tak akorát uklízet, nebo dělat v Coopu apod.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
15.7.14 12:37
@RadkaCh píše:
Jo, někdy jsem byla i u pohovoru.Ale jde vidět, že jsi fakt dlouho podnikala :lol: Za 20 let se trh práce dost změnil :lol:

Ja jsem pracovala jen par mesicu…hned jak mi bylo 18 tak jsem si udelala zivnost…SOU jsem skoncila bylo mi 17 a dva mesice(zakladka tenkrat byla jen 8 let)…pak jsem nastoupila na brigadu do prodeje peciva-delala jsem s mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat