Bez všech dětí - bez výjimky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2595
23.2.25 16:32

To je pořád dokola. Kéž by už jednou někdo napsal, že chce svatbu třeba bez starých lidí. A bez výjimek! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.2.25 16:47

Vzala bych to v pohodě. Pouze na jedné svatbě jsem sebou měla tehdy 3 letého a byla to pěkná otrava. Nudil se a kňoural. Od tý doby chodím jen bez dětí, i když tam “mohou”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.25 16:54

Tak ja bych to vzala tak že nejdu, žádné hlídání nemame. A spoustu mých známých je na tom podobně, neni pro ně samozřejmost babička, která si dítě na pul dne vezme, ani nemluvím třeba na celý den a do rána. Ja nemám hlídání ani když jsem sama nemocna a je mi zle. Takze ja bych takovou svatbu nedělala protože bych tam neměla skoro nikoho koho bych chtěla. Nudici deti je blbost, myslela bych naopak na zábavu i pro ně, a budu to tak delat, planujeme svatbu jeste v pozdejsim veku, je nam skoro 40. Takze to promysli když to tak zadáš, kdo bude schopný vůbec přijít, jestli jsi s tím v pohode ze třeba skoro nikdo z nejbližších. Nebo naopak jestli bez problémů hlídání mají

• Citovat
  • Upravit
95
23.2.25 17:00

Syna jsme na svatby známých nebrali, neužil by si to on, ani my… Děda s babičkou hlídali rádi, společně si udělali prima program :srdce:

Na druhou stranu, nikdy by mě nenapadlo si to u vlastní svatby vymiňovat, bylo by mi to trapné - když jsme se brali a zvali kamarády, kteří už děti měli, nechali jsme na jejich zvážení a možnostech, jestli přijdou s dětmi, nebo ne. Vnímali jsme je automaticky jako rodinu, a tak jsme počítali s tím, že mohou chtít dorazit „komplet“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36172
23.2.25 17:10

Tak je to vaše věc. Pokud bych měla kojené dítě tak bych nešla. Když bych měla hlídací děti a babička by byla ochotná tak bych s tím neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
23.2.25 17:13

Respektovala bych to a nešla tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
23.2.25 17:38

Osobně se mi nelíbí takový ten přístup „jen to naše svatba, tak si to uděláme, jak to vyhovuje nám a na nikoho brát ohledy nebudeme“ - když jsem organizovala svou svatbu, záleželo mi na tom, aby se hosté cítili dobře. Ale samozřejmě, je to čistě jenom na vás.

Já bych jako pozvaná takové pravidlo akceptovala a zařídila bych se podle věku dětí a dostupnosti hlídání. Pokud byste nebyli blízcí přátelé a já bych neměla hlídání po ruce, nešla bych. Pokud bych hlídání měla, přišla bych bez dětí. Pokud bych měla malé miminko, přišla bych max. na obřad, protože déle bych ho hlídat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.2.25 17:43

Velmi bych takové pozvání uvítala. A to i v době, kdy byla dcerka malá, to bych asi byla ještě raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
23.2.25 17:43

U tohohle je velká nevýhoda být mezi kamarády či v rodině nejmladší - případně poslední, kdo si najde partnera a zakládá rodinu. Pak se tak nějak dostáváte do situace, kdy vy jste na svatbách svých kamarádů byli jako bezdětní/svobodní, ale u vaší svatby už se automaticky očekává, že z ní bude napůl dětský večírek a běda, jak se vám to snobům nelíbí. Úplně to vidím na své partě. První kamarádka měla na svatbě za partu nula dětí a jen pár partnerů. Kdybych teď měla svatbu já, tak jsem skoro u všech 1+1 a co se týče dětí jen za moje kamarádky, tak jsem na čísle 10+. K tomu děti z rodiny, děti kamarádů partnera. To jsme pomalu na třiceti jen to hvízdne. A to už se potom slušně promítá do nákladů, když pro ně potřebujete místo u stolu, zábavu, jídlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10216
23.2.25 17:57
@lucad77 píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
23.2.25 18:03
@Takyjedna píše: Více

No přeci jen svatba je o nevedte s ženichem, je to jejich den. To není o tobě a dalších účastnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
23.2.25 18:06
@Anonymní píše: Více

Je to tvůj velký den, dělej, jak chceš ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
23.2.25 18:06

Nerozumím, proč tu někteří píší pod anonymem.. toto je vysoce intimní téma hodno skrýt identitu, že? :zed: Každopádně jsem pro, ať je svatba bez dětí, pokud si to nevěsta se ženichem přejí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
23.2.25 18:08

Vaše svatba, vaše pravidla. Nepřijde mi na tom nic divného, byť za mě i děti na svatbu patří, ale to každý vnímá jinak a není nic špatně. Pak už ne na každém, jestli přijde nebo ne. To je taky v pořádku. U mě by záleželo, o koho by se jednalo, kdyby o bližšího člověka, se kterým chci prožít jeho velký den, tak není problém zajistit hlídání. Kdyby ne, tak dobrá výmluva, to je taky plus :mrgreen:. Takže za mě úplně v klidu, udělejte si to podle svých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
23.2.25 18:10

Ja bych to vzala.my kdyz meli stavbu tak plno rodicu sve deti nechalo doma zamerne. proste si to chteli uzit. a to jsme nic nezakazovali.
Ale urcite se setkas s nekym, kdo vam to vycte.ale vsem se zavdecit nemuzes.
Je to vas den, uzijte si ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný