Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Vzala bych to tak, že buď bych byla ráda, že si uziju čas bez dětí, nebo pokud by nebylo hlídání, tak prostě nic. Vaše svatba, vaše peníze, vaše pravidla. Jen aby to nedopadlo tak, že za tolik peněz budete mít jen pár lidí, když píšeš, že plno známých má děti
Já na takové svatbě byla a byla jsem za to ráda. Já sama bych si to tak neužila kdyby mi tam litalo malé dítě které bych musela v jednom kuse hlídat. Takže za mě bez problémů. Je to Vaše svatba a Vaše pravidla. Komu se to nelíbí, tak ať nechodí. Na druhou stranu, kdybych neměla hlídání a na svatbu bych nemohla, byla bych asi smutná ale pořád bych to respektovala 😊
V pohodě, byla jsem na svatbě, když dcera měla 8 měsíců, byla u babičky a dědy, kde byla zvyklá, byli na ni tři i s prababičkou, tak dva dny zvládli dobře. kdyby mi to hlídání nenabídli, tak bych poděkovala za pozvání a omluvila se, že hlídání nemám. otec dcery byl tenkrát dlouhodobě pracovně mimo. a svatbu bez dětí chápu, když se ženil bratr, tak jim obřad řevem rušilo dítě někoho, kdo ani nebyl pozvaný a jen se přišel podívat právě na ten obřad. takže na videu ani není slyšet jejich ano. trvalo dlouho, ně s ním odešli z obŕadní síně a zůstali stejně hned za dveřmi. takže fakt super.
Příspěvek upraven 23.02.25 v 17:28
Přizpůsobila bych se a domluvila podle situace. Sama píšeš, že někomu se to nemusí líbit a někteří nedorazí. Nezavděčíš se všem.
Tvoje svatba, tvé rozhodnutí. Hosté by měli respektovat. Kdybych měla vyloženě malé děti (už nemám, už znovu nikdy mít nebudu). Tak půjdeme na obřad, chvilku posedíme, ale pak se omluvíme a půjdeme za miminem.
U starších děcek jak máme, už bych neřešila. Ti už rádi zůstanou sami nebo si zařídí svůj program.
Až jednou budou chodit po svatbách naše děti, tak jim budeme rádi hlídat, ať jdou.
Příspěvek upraven 23.02.25 v 14:29
Tak svatba s takovým to rozpočtem by nemohla zahrnovat animátora pro děti? Jinak my by jsme nepřišli, hlídání na celý den a noc není takže smůla
Ale nepočítate s návratnosti finančních darů od hostů? Protože je dost pravděpodobné, že dost lidí se nakonec nedostaví, protože jim vybouchne hlídání nebo něco s dítětem, kdy odŕeknou účast až těsně před akcí.
Nemam problem sve dite na svatbu nevzit, ale s vylozene vyrcenym zakazem problem uz mam. U paru “pres 30 a s hodne znamymi s detmi” to nechapu jeste vic nez u mladeho paru. My se naopak snazili at se maji i deti na nasi svatbe dobre a maji zabavu. Svatba je pro me “oslavou rodiny” a k te proste deti patri.
Není to ani měsíc, kdy tu byla diskuze opačná.
holka, které zakázala nevěsta si vzít kojence.
Nadiktovat si můžeš, co chceš, je to tvá svatba. Pak počítej s tím, že někteří nepřijdou..
Je možný, že spoustu lidí tím požadavkem na.se.jete, takže tam nepůjdou z principu, pro další by to byla překážka, takže by taky nepřišli a další budou rodinní příslušníci, těch, kteří mají děti a budou hlídat, tak taky nepřijdou. Já bych se na to vypr.dla z principu. Pro mě je svatba rodinná záležitost a ne předváděčka nevěsty se ženichem.
@Takyjedna píše: Více
Myslím, že si trochu pleteš svatbu a oslavu babiččiných sedmdesátin. ![]()
Dobré odpoledne,
zařizujeme svatbu, jsme už po třicítce a spousty našich známých a v rodině mají děti/mimina.
My však chceme svatbu komplet bez dětí, chápeme, že se to někomu nemusí líbit, ale akceptujeme, že prostě lidi, kteří nebudou mít hlídání nebo nebudou chtít od malých dětí pryč, nedorazí.
Za svatbu padne 350 000 a chceme to podle našich představ a to je prostě bez jakýkoliv dětí.
Jak byste takové pozvání vzali?
děkuji za odpověď a hezkou neděli