Bezbariérový hotel Egypt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76940
6.4.25 22:24
@azaleila píše: Více

má s bezbariérovou dovolenou zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
6.4.25 23:15
@nozu píše: Více

a jak se dostane do moře? koupání z mola a do moře se leze po žebříku, brr, moje noční můra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
6.4.25 23:56

@Gabriela218 Zkus se obrátit na Pestrou cestovku - Bezbatour. Mají zkušenosti se zájezdy pro vozíčkáře.
V Chorvatsku na Makarské je bezbariérový wellness hotel Biokovka - s bazénem, bezbariérový přístup na pláž a do moře.
Bezbariérové hotely najdeš i ve Španělsku nebo Turecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
7.4.25 06:38
@stinga píše: Více

Do moře se chodí úplně normálně z pláže. Vloni jsme tam byli na dovolené. Na pláži mají vyhrazené místo pro vozíčkáře pod slunečníky a viděla jsem tam i nějaká speciální vozítka do písku. A byla tam rodina s dítětem na vozíku.
Jo a ta vyhrazená místa na pláži pro vozíčkáře jsem viděla i v hotelu Belek Beach. Ten byl úžasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
7.4.25 11:58
@nozu píše: Více

aha, tak já jsem si ten hotel rozklikla a do moře se lezlo z mola po žebříku dolů - to vypadalo teda příšerně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
7.4.25 12:34
@stinga píše: Více

My jezdíme na Rhodos, ale i tam je to celkem problém, a to jezdíme do jednoho z mála hotelů, kde je na pláži udělaný přístup až skoro k samotnému moři a ve vodě nejsou podvodní skály a kameny. Přesto musíme dítě do moře nosit na rukou a brzo ráno si rezervovat místo co nejblíž moři a dřevěném přístupovém chodníku. O nějakých WC a koupelně pro invalidy si můžeme nechat jenom zdát, i když nás to nemrzí, jelikož máme kvadruplegika, který sám toho stejně není schopen.

Vím ale, že třeba v Itálii a Španělsku jsou na podobné věci často lépe zařízení a některé hotely mají i speciální vozítka, na kterých se dá zajet přímo do moře, napr. https://www.iwheeltravel.com/…es-handicap/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
7.4.25 14:10

Zagooglila jsem a natrefila jsem na tuto stránku:
 https://reisenmitrollstuhl.de/unterkunft/

Je tam rozhovor s vozíčkářkou, která v Egyptě doporučuje:
hotely Pickalbatros, Albatros Palace, Alf Leila Wa Leila Hotel
Bazén bez problému, madla na záchodech nezmiňovala. Dokonce si tam udělala potápěčský průkaz.

Asi je lepší hledat na cizojazyčných stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.4.25 17:55

@Gabriela218 Napište na fb do egyptských skupin, jsou tam lidé, co mají hotely projeté a určitě je větší šance pomoci než tady. Skupiny Egypt dovolená -rady, tipy.. Egypt-Marsa Alam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.25 19:12

@Pučálkovic.Amina děkuji, bohužel umím jen anglicky..německy ne, ale děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
7.4.25 20:10
@Gabriela218 píše: Více

Když sjedeš na té stránce dolů, tak si tam můžeš nastavit angličtinu.

Tady překlad té vozíčkářky:
Co mohu také doporučit, jsou hotely skupiny Pickalbatros Group. Vždy jsme byli (5krát) v Albatros Palace. Vše je tam dobře dostupné, všude výtahy a rampy a jako vždy milý, ochotný personál. Vždy potřebuji židli ve sprše, ta bylo nyní poskytnuta bez vyžádání. Bazén také nemá schůdky, ale spíše mírně se svažující vstup. Viděla jsem také vozíčkáře, kteří si s sebou jednoduše vzali sprchový vozík, vjeli do hluboké vody a pak se nechali sklouznout do vody.
Alf Leila Wa Leila Hotel má dokonce pokoje, které jsou bezbariérové. Koupelna je velká a má sprchový kout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
8.4.25 00:03

@Gabriela218 Na FB se podívej na profil Salma Toson. Má ještě skupinu Salma transport trip. Je to Češka žijící v Hurghadě, která poradí při výběru zájezdu pro handicapované. V případě zájmu zajistí i výlety do okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí