Bezbolestný porod - máte zkušenost?

Máte zkušenost s Lucie Groverová Aby porod nebolel?

Přidejte zkušenost s Lucie Groverová A...

Přečtěte si článek: Bezbolestný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
raduna-raduna
5.9.13 07:07

Bábrdl,

ne, já bych chtěla rodit císařem, tudíž nejspíš hlavně s doktorem :) A myslím si, že i vaginálně rodící maminky by měly být pod větším dozorem lékařů. Prostě nemám k PA absolutně žádnou důvěru. Jiné ženy to mají naopak. Hlavní je, aby se mohly ženy rozhodnout a měly k tomu všehny, ale hlavně PRAVDIVÉ informaci, ne nějakou podivnou ideologii.

• Citovat
  • Upravit
9859
11.7.15 20:24

@Shakti.T Děkuji ti za tvé příspěvky, i když už jsou dva roky staré, sama se s tím teď trošku peru a tvoje příspěvky tady mě hrozně uklidnily a povzbudily. Jsi úžasně vyrovnaná žena. Sebe považuju za ženu z těch vyrovnanějších (pro které jsou příspěvky raduny tady naprosto zcestné :mrgreen: ), ale co se týče porodu, jsem nějaká zasekaná a snažím se si to v palici srovnat. Lidi jako ty s tvými názory mě strašně inspirují a uvolňují :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
12.7.15 11:11

@Miruše Názor Shakti se mi taky líbí a souhlasím s ním :-)Třeba jí konkrétně jsem měla druhý porod opravdu takřka bezbolestný a přičítám to i své psychické pohodě:-). Určitě to není jen tím, to je jasné, ale když se člověk naladí pozitivně, jde to určitě líp :-). Držím palce, ať i Tvůj druhý porod proběhne podle Tvých představ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.7.15 11:32

@kacaba379 jůůů, děkuju moc za Tvoji zkušenost! :hug: Takovéhle příběhy potřebuju slyšet, že to prostě jde. Včera večer jsem měla možnost si vyzkoušet práci s myšlenkama, kterou jsem si naposlouchala v úžasné přednášce duly Vojáčkové. Měla jsem asi 2 hodiny tvrdnutí břicha, pak jsem to začala stopovat, půl hodiny po 10 minutách, pak už to trošku začalo pobolívat a skočilo to na pravidelné 4 minuty. Sedla jsem si k telce a zabraná do filmu jsem bolest žádnou nevnímala, vyloženě jen ty tlaky-bolest jakoby odezněla, když jsem se na to přestala soustředit. Pak jsem se zkusila zaměřit na ty stahy a očekávala každou 4.minutu a to už zase začalo trochu bolet a tak jsem si vyzkoušela jak Vojáčková radí zahloubat se do sebe, napojit se na tu dělohu a miminko a pohrát si s myšlnekama, řekla jsem si že to není bolest ale jakési šimrání a byla překvapená že jsem fakt přestala vnímat bolest a začala vnímat vyloženě příjmené šimrání. Po 4 minutách to bylo další dvě hodiny až jsem s relax hudbou v půl 2 v noci padla únavou a když jsem se probrala tak bylo po, takže asi jen poslíčci (takhle pravidelní, to koukám 8o ). ALe jsem za to ráda, že to fakt jde, když si to člověk v palici takhle položí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
12.7.15 19:20

@Miruše Ahojky, to je fajn, že máš takové poslíčky a můžeš si to jakoby natrénovat :-). Já jsem je nikdy neměla, takže jsem se tímto způsobem připravovat nemohla. Já jsem měla docela fajn porod i poprvé, ale prostě přechod na roli matky byl pro mě docela šokem :-) a neměla jsem z toho porodu tak dobrý pocit, i když byl rychlý. Ale v tom fofru jsem nějak neměla chuť prosadit některé věci, nechala jsem se trochu vmanipulovat do něčeho, co jsem úplně nechtěla, ale marná sláva, prostě jako prvorodička jsem nevěděla vůbec nic o tom, jaký ten porod bude. Ale i při tomto prvním porodu jsme měla bolesti asi jen 2 hodiny, do porodnice jsem vyrazila v 5 ráno a malý se narodil v 7.56. U druhého už jsem tak nějak věděla o co jde, strašně jsem se těšila, byla jsem pozitivně naladěná…ale taky jsem měla chvíli, kdy mi zatrnulo. Měla jsem těh. cukrovku na inzulinu a to znamenalo na poslední chvíli zvolit jinou porodnici a připravit se na to, že bude porod vyvolán cca 5 dní předem. No z vyvolávání jsem měla hrůzu, byla jsem rozhozená a moje sestřenice mi napsala: vesmír s láskou pečuje o ty, kteří mu důvěřují :-). To je takové naše rodinné heslo…tak jsem se snažila myslet pozitivně a malý se vyklubal přesně v den, kdy jsem si měla se svým gynekologem domlouvat termín vyvolání :-). Takže můj doktor už jen přišel na sál k vylodění. Bolesti opět trvaly jen 2 hodiny, byla jsem v porodnici už od předchozího večera kvůli odtékající vodě, monitorovali mě a kontrakce nebyly, bolesti jako při MS a nad ránem se pomalu stupňovaly, až jsem v 6 ráno zazvonila na sestru, že přituhuje. Došly jsme na box, že uděláme přípravu, PA mě vyšetřila a zjistila, že už žádnou přípravu dělat nebudem a ani vanu nestihnem napustit :lol:. Jako nakonec bychom to stihly, protože jak jsem došla na box, tak se bolesti zmírnily, mezi kontrakcemi bylo dost času na odpočinek…takže se malý narodil až za 2 hoďky, tentokrát v 7.55 (mají ti moji kluci v sobě asi nějaký budík :mrgreen: ), ale jediné, co mě fakt zabolelo byl ten okamžik, kdy se prořízla hlavička…a to byla jen minutka, takže super. Jako ono je prostě naprosto scestné přirovnávat bolest porodní k bolesti třeba při mučení (viz. raduna-raduna), protože porodní bolest vede k určitému, velmi krásnému cíli, kdežto mučení nevedlo nikam. A také je jisté, že porodní bolest jednou skončí…Takže ti moc držím palce, ať tvůj porod proběhne hladce a v rámci možností bezbolestně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.9.15 13:26

To jsem moc ráda, že se někomu mé názory líbí. :) Před 25 dny jsem na svět přivedla druhého syna a porod byl téměř bezbolestný. Teda bolel mě jen v jediné chvíli a to když malý už měl hlavičku venku a pak se začal sám otáčet. To otáčení bylo fascinující, ale i nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.9.15 16:15

@Shakti.T Gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.9.15 23:55

To by mohl byt hypnobirth - hypnoporod nebo tak nejak, dychas a dychas a nemas bolesti. Jinak asi nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí