Bezdotykový teploměr

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
192
22.3.11 14:36

bezdotykový teploměr

Ahoj mamči máte zkušenosti s bezdotykovými teploměry?Dnes jsem ho sháněla v lékárnách a mají ho jen na objednávku,ale nevím který je dobrý?Pani říkala,že je jednou objednávali a všichni je vraceli,že byli poruchový :nevim: ,ale to mohl být jen nějaký typ.
Prosím jestli máte zkušenosti s nějakým tak mi písněte odkaz,děkuji moc.
Jiný teploměr totiž u nás nepřipadá v úvahu a malý má od rána 39 horečku,koupila jsem mu teda ten dudlík s teploměrem,ale to jsem mu musela podstrčit jen když spal,jinak ho také odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.3.11 14:46

Ahoj. Mám Thermofocus 001500 a zatím jsem spokojená. Posledně jsem i zkoušela měřit hned po sobě tímhle a klasickou rychloběžkou a naměřili úplně stejně :palec: . Stál asi 1800Kč a této investice rozhodně nelituju. Za to, že dítě nemusím při měření vůbec budit, mi to fakt stojí. Horší je to, když je malá vzhůru, to pak kouká po světýlku a trefit se na čelíčko je umění :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
22.3.11 14:52

cauky,
mam ten samy jako hkac a vubec ho nepouzivam, meri s odchylkou 1 stupen, coz mi teda u tak drahyho teplomeru prijde fakt dost, i jsem ho reklamovala ale reklamace neuznana, pry je v poradku. a na ct1 myslim ze v testovinach ho taky vubec nedoporucovali. ja jen abys zbytecne nevyhodila skoro 2 tisice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
22.3.11 14:54

Tak my mame taky Tehrmofocuse, jako Hkac- dokonce jsem ho uz i reklamovala- mela jsem vadny kus- porad se vybijela baterka a dali nam novy.

Za mne super- teplotu mesi cca presne, max odchylka je 0,1°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.3.11 14:54

Tak to je fajn,také se pro něj rozhoduji za jakoukoli cenu,ale chtěla bych mít jistotu aby byl dobrý.A jak dlouho se musí tím světýlkem mířit na čelíčko aby se teplota změřila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.3.11 14:56
genca píše:
cauky,
mam ten samy jako hkac a vubec ho nepouzivam, meri s odchylkou 1 stupen, coz mi teda u tak drahyho teplomeru prijde fakt dost, i jsem ho reklamovala ale reklamace neuznana, pry je v poradku. a na ct1 myslim ze v testovinach ho taky vubec nedoporucovali. ja jen abys zbytecne nevyhodila skoro 2 tisice :nevim:

Genca a nepamatuješ si,který na čt1 doporučovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
22.3.11 15:01

nejlip z testovanych vysel digitalni,mam ho doma jestli te zajima presne typ tak bych se skocila kouknout. ja mam s timhle vazne hrozny problemy, navic mi nastvali ze mi neuznali reklamaci. ja ho koupila kdyz mel kubik teploty a v noci najednou skoro 40 tak uz jsem malem jela na pohotovost a pak jsem ho zmerila digitalem a mel necelych 39 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
22.3.11 15:02

koukam ze s nim nikdo jiny spatny zkusenosti nemate, tak to budte radi, ja vyhodila skoro 2 tis. a vali se mi v supliku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.3.11 15:04
genca píše:
nejlip z testovanych vysel digitalni,mam ho doma jestli te zajima presne typ tak bych se skocila kouknout. ja mam s timhle vazne hrozny problemy, navic mi nastvali ze mi neuznali reklamaci. ja ho koupila kdyz mel kubik teploty a v noci najednou skoro 40 tak uz jsem malem jela na pohotovost a pak jsem ho zmerila digitalem a mel necelych 39 :roll:

Jenže já mam a malým problém ho změřit,protže on se nenechá změřit jak v zadečku tak ani pod paží takže digitál,kterej máme je nám taky k ničemu,protobych chtěla ten bezdotykový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.3.11 15:18

My předtím měli za „jen“ tisícovku ušní-čelní Tefal, a TO byly vyhozený peníze. Měřil s odchylkou 2 stupně, takže skoro přesnější bylo položit dítěti ruku na čelo. Ale reklamovala jsem ho a vrátili nám peníze. On totiž naštěstí začal blbnout displej, nevím, jestli tu přesnost by jako vadu brali :roll: .

JJ, na ČT1 dopadl nejlíp nějaký levný digitální, ale ten neřešil můj problém - změřit spící dítě, aniž bych ho nutně vzbudila. :roll:

U toho Thermofocusu je důležité přiložit na správnou vzdálenost, což se pozná podle červených puntíků, které se musí krýt (asi 3 vteřiny), a to někdy bývá u Marušku problém, když je vzhůru.

Další výhodou tohoto teploměru je ten, že jím můžu měřit obě holky hned po sobě, nemusím nic dezinfikovat. A já ho i zezečátku používala na měření správné teploty vody na kaši - páč při jiné teplotě se dělaly hrudky a když jsem chtěla kaši dát do flašky, musela jsem pasírovat, takže práce navíc. Tímhle jsem během pár vteřin změřila teplotu vody a počkala, až bude ta správná (nebo naředila a bylo to hned). Takže za mě super.

Když koupíš po netu, tak máš 14 dní na vrácení :nevim: . Já ho tak kupovala, druhý den ho měla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.3.11 15:23

My máme infračervený ušní teploměr Braun (i na čelo) a měří naprosto rychle a přesně. Kupovala jsem ho už před 5ti lety a je naprosto spolehlivý :palec: Tehdy stál asi 1300,–. Měřím jím teplotu vlastně od miminka. Sice je dotykový, ale teplotu změří za 3s. Přiložím a je to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.3.11 15:43
genca píše:
cauky,
mam ten samy jako hkac a vubec ho nepouzivam, meri s odchylkou 1 stupen, coz mi teda u tak drahyho teplomeru prijde fakt dost, i jsem ho reklamovala ale reklamace neuznana, pry je v poradku. a na ct1 myslim ze v testovinach ho taky vubec nedoporucovali. ja jen abys zbytecne nevyhodila skoro 2 tisice :nevim:

U nás stejně. Líbilo se mi to, že jen bliknu dítku na čelo a vím. Ale ta odchylka je fakt obrovská a navíc ten můj nějak ani nejde vypnout, měl by se vypnout sám, ale to nedělal, takže je permanentně vybitý… Nepoužívám a vrátila jsem se k digitálnímu teploměru, který dávám malýmu do konečníku… :roll: (Přestože se mi na to zdá už velký, tak je to nejspolehlivější způsob jak dosáhnout zprávného výsledku, protože pod baží mu ho ani tu 1 minutu, co to trvá, neudržím..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.3.11 15:45
lumáťa píše:
My máme infračervený ušní teploměr Braun (i na čelo) a měří naprosto rychle a přesně. Kupovala jsem ho už před 5ti lety a je naprosto spolehlivý :palec: Tehdy stál asi 1300,–. Měřím jím teplotu vlastně od miminka. Sice je dotykový, ale teplotu změří za 3s. Přiložím a je to :-D

Něco podobného mám taky (pokus před tím bezdotykovým), ale malej si to nechtěl nechat dát do ucha. Bylo to ještě horší, než ho měřit v podpaží. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.3.11 15:46
Wiolla píše:
genca píše:
cauky,
U nás stejně. Líbilo se mi to, že jen bliknu dítku na čelo a vím. Ale ta odchylka je fakt obrovská a navíc ten můj nějak ani nejde vypnout, měl by se vypnout sám, ale to nedělal, takže je permanentně vybitý… Nepoužívám a vrátila jsem se k digitálnímu teploměru, který dávám malýmu do konečníku… :roll: (Přestože se mi na to zdá už velký, tak je to nejspolehlivější způsob jak dosáhnout zprávného výsledku, protože pod baží mu ho ani tu 1 minutu, co to trvá, neudržím..)

Pokud se sám nevypíná, tak bych rozhodně reklamovala. To se dá ukázat. To, že měří špatně, můžou svést na to, že měříte blbě (tím nechci říct, že to tak je, ale těžko se to přes poštu prokazuje :wink: ). Proto já byla tenkrát ráda, že se rozbil displej. Neopravitelná vada a vrátili nám peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.3.11 15:48
hkac píše:
Wiolla píše:
genca píše:
cauky,
Pokud se sám nevypíná, tak bych rozhodně reklamovala. To se dá ukázat. To, že měří špatně, můžou svést na to, že měříte blbě (tím nechci říct, že to tak je, ale těžko se to přes poštu prokazuje :wink: ). Proto já byla tenkrát ráda, že se rozbil displej. Neopravitelná vada a vrátili nám peníze.

Musím se přiznat, že mě to s tím vybíjením dlouho nenapadlo, že to je vada, myslela jsem si, že asi dělám něco špatně. Asi půjdu pohledat účet… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí