Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte, zajímalo by mě jestli myslíte, že je potřeba vyprat i potahy na autosedačce a na kočárku, když jsou úplně nové nebo třeba i potah na matraci, když je úplně nová ![]()
Nerada bych si ty potahy nějak zdeformovala praním ještě než je začnu používat
ale zas aby se z nich mimko nějak neosypalo, kdoví komu všemu prošly rukama a td… ![]()
To samé mě ještě napadá i u plyšových hraček, čistíte je nějak, i když jsou nové???
Tak to teda fakt nedělám
Pod hlavičku i do autosedačky jsem dávala tetra plenu, vyžehlenou. Na matraci dávám podložku a prostěradlo, také vyprané a vyžehlené. To myslím bohatě stačí
Plyšové hračky nepoužíváme.
ahoj
zadne potahy jsem nikdy neprala,na matraci mam ochranu proti zaspineni a jeste prosteradlo,v sedacce vzdy mela plenu a ted ma potah.
Samozrejme ze ted uz pbcas potah na sedacce vyperu,ale u matrace opravdu ne.
Plysaky peru normalne v pracce.
Taky jsem neprala…autosedačku až pak po čase používání a jídlem znečištěnou
, akorát myslím, že jsem stáhla ten potah z matrace, to si myslím, že jo. Ale taky jsem pak neprala například zimní fusak. Jak píšou holky dávala jsem tam čistou vyžehlenou plenu a to mimču stačí, tak se určitě nemá z čeho osypat.
Vnitřní potahy v korbičce ano - šlo to dobře sundat, nic se nedeformovalo. Autosedačku ne, dám tam taky tetra plenu a mimi bude cestovat v emitexím fusáčku (ten jsem samosebou vyprala).
Já teda prala vše, jsem děsná hygiena
a plyšový hračky bych vyprala určitě, peru všechny, např. lamaze, ikea atd. dávám to na ruční praní do pračky. Bůh ví kolik lidí na to v obchodě šáhlo a kdo
![]()
matraci ne, bude na ní povlečení. v kočárku jsem prala ten potah na čem dítě leží, jinak taky ne. plyšové hračky jsem hodila do pračky, kdovíkdo na ně matlal a kde se válely ve skladu apod.
Jo ještě hračky, ty hrací bohužel ne, jen jsem je aspoň vodou a kartáčkem „objela“ zpovrchu, co šlo, to jsem hodila do pračky taky.
Povlak na matraci z kočárku jsem prala, autosedačku nevím, asi bych taky vyprala.
Potah na matraci do postýlky ne, na tom je prostěradlo.
Plyšových hraček zaím moc nemáme, ale třeba Lmaze jsem taky prala.
Jahudka87 píše:
Já teda prala vše, jsem děsná hygiena![]()
a plyšový hračky bych vyprala určitě, peru všechny, např. lamaze, ikea atd. dávám to na ruční praní do pračky. Bůh ví kolik lidí na to v obchodě šáhlo a kdo
![]()
já peru všechno co se dá
nikdy nevíš kde se to válelo, kočárek jsem taky čistila zředěným savem a otírala, povlak na matraci jsem vyprala a vyžehlila jen tu matraci nemůžu protože se mi nevejde do pračky. Plyšáky na 30° ruční praní s minimálním přidáním sava perex. Jsem tím posedlá takže u nás všechno nové prošlo alespoň minimálně deratizací. Když si představím kde to mohlo bejt doslova vochcaný psama a kočkama (myslím tím sklady a mezisklady a špinavý na ploše obchodu) no znám to z vlastní zkušenosti jak se s tím vším zachází ![]()
Autosedačku ani kočárek ne, hračky pokud to jde, tak jednou za čas přeperu.
Tak já to mám jako Ischtar … ani mě to nenapadlo. Já jsem ani nikdy neprala nové oblečení z obchodu (pokud to tedy vypadalo na první pohled čistě) a děti máme zdravé jako buky
Něčím si ty prcci imunitu vybudovat musí a dezinfikování všeho kolem nich není řešení. Toť můj názor, asi budu rozcupována na kousky jako nezodpovědná matka ![]()
Potah na autosedacku peru hned pred pouzitim a potahy v kocarku take, jsem uchyl na hygienu