Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím si, že do téhle ceny je nereálné sehnat dobrý vysavač, navíc ještě bezdrátový. Ty bývají všeobecně daleko horší, ty, které jsou super stojí i šestinásobek.
@lavazza2 za tuhle cenu si pořiď drátový, bezdrátový během 1 - 2 let vyhodíš (pokud ne dřív). Upřímně i za ten zmiňovaný šestinásobek jsme měli problém vybrat, takže máme radši drátový, protože abych vyluxovala a stejně všude po bytě zbyly drobky nebo baterka po půl roce měla výdrž na sotva pár minut, to mě fakt nebere ![]()
@Nimie @Aduš8 Já právě na netu koukala a nejsou nejlevnější.. Ono problém je totiž v tom, že jsme teĎvrazili dost peněz do rekonstrukce bytu a odešel nám vysavač + už jsme měli u 2 klasických zkušenost, že nám vyhazoval pojisty.. takže proto bezdrátový a proto ta cena ![]()
@lavazza2 Tak jestli jste si v ramci rekonstrukce bytu nechali udelat poradne i novou elektriku, tak vam bezny vysavac nebude vyhazovat bezne pojistky.
Ježíšek mi přinesl tento https://www.expert.cz/…erny-zeleny/?… a jsem moc spokojená. Používám ho jen na dlažbu a občas na koberec s velmi nízkým chlupem. Na vyšším chlupu už nebere tak dobře větší drobky. Za cenu, kterou uvádís bych koupila sáčkový, dratovy a stejně po vlastní zkušenosti od něj neočekávala žádné zázraky. Máme asi za 1700,– na chalupě a neustále kupuji jen sáčky, protože jsou velmi malé a manipulace také nic extra.
@histep píše:
@lavazza2 Tak jestli jste si v ramci rekonstrukce bytu nechali udelat poradne i novou elektriku, tak vam bezny vysavac nebude vyhazovat bezne pojistky.
@lavazza2 píše:
@Nimie @Aduš8 Já právě na netu koukala a nejsou nejlevnější.. Ono problém je totiž v tom, že jsme teĎvrazili dost peněz do rekonstrukce bytu a odešel nám vysavač + už jsme měli u 2 klasických zkušenost, že nám vyhazoval pojisty.. takže proto bezdrátový a proto ta cena
To pak buď máte solidní problém s elektrikou (a to nechápu jak vám funguje třeba rychlovarka) nebo jste koupili úplně na nic vysavače
mě v životě vysavač jediný nevyhodil pojistky - ani ve starém nezrekonstruovaném bytě, který byl na to náchylný.
@histep píše:
Tam šlo hl. o malování a nové podlahy… Bohužel zas tak bohatí nejsme
@Nimie píše:
To pak buď máte solidní problém s elektrikou (a to nechápu jak vám funguje třeba rychlovarka) nebo jste koupili úplně na nic vysavačemě v životě vysavač jediný nevyhodil pojistky - ani ve starém nezrekonstruovaném bytě, který byl na to náchylný.
Nám jede vše ok, jedině ten vysavač vyhodil pojistky.. Máme slabší jistič podle chlapa.. Bohužel mít na vše prachy tak ho necháme vyměnit
@lavazza2 píše:
Nám jede vše ok, jedině ten vysavač vyhodil pojistky.. Máme slabší jistič podle chlapa.. Bohužel mít na vše prachy tak ho necháme vyměnit
Jestli jsou v poradku draty, tak jistic stoji do 100 kc a je vymenenej za 15 minut.
@lavazza2 pokud vám vše jinak jede, tak vysavač by neměl být problém. Třeba zrovna ta rychlovarka je mnohem větší problém, takže bych hledala chybu buď ve vysavači co jste pořizovali nebo někde ještě jinde. Případně bych na vysávání vypojovala některé spotřebiče dokud se to neopraví.
@Nimie píše:
@histep@lavazza2 pokud vám vše jinak jede, tak vysavač by neměl být problém. Třeba zrovna ta rychlovarka je mnohem větší problém, takže bych hledala chybu buď ve vysavači co jste pořizovali nebo někde ještě jinde. Případně bych na vysávání vypojovala některé spotřebiče dokud se to neopraví.
Právě že jsme zkoušeli vypojit vše v zásuvce a i tak nám to pojistky vyhodilo ![]()
@histep No to jsme zjišťovali ale museli by nám ho vyměnit z Čezu prej jedině a to vyjde na 3000 ![]()
@lavazza2 Jestli vypadaval hlavni jistic (pokud muze menit jen rozvodna spolecnost) a delal to jen vysavac a vse ostatni bez problemu, tak byl problem ve vysavaci samotnem. Pracka, rychlovarka maji vetsi prikon. Takze pokud jistic utahne tyhle velky spotrebice, utahne to i bezny domaci vysavac, pokud neni poskozeny.
Ono totiz vysavac bez kabelu (v podstate jakykoliv elektrospotrebic) je hezka vec, ale akumulator za 2 roky odejde, oprava neni mozna a vymena aku vyjde draz nez novy spotrebic. Ale zase kupovat kazde 2 roky novy akuvysavac taky neni zadna lace.
@histep Rozumím. Bohužel ty dva vysavače se kupovali v Tescu a tam nám ho odmítli vzít zpět pokud seneprokáže vad.. i kdy jsme jim to tam vysvětlovali..