Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mmch asi to víte. Včera nás na alergu upozornili, že bude zas nějaká ta akce, co bejvává pro bezlepkáře. Na P8 na Palmovce. Juknu pak do letáku
Gabinka1 píše:že to těší !!! aspoň člověk ví, že to nedělá nadarmo … jinak já nevím co je Palmovka, ale vím, že jsou zase nějaké bezlepkové odpoledne v Globusu …
tak jsme dneska volaly na kontrolní výsledky Barči a musim říct, že jsem potěšená. Jen telefonicky, takže vim jen, že jedna hodnota už je zcela negativní a druhá se zas zlepšila oproti posledně, takže zas za 6m a pochvala.Fakt to potěší, velké dík patří i Vám, páč vše k dietě mam přes vás:)
Palmovka je na P8.
6. forum celiaků u příležitosti 10. výročí založení OS.
16.4. 9-16hod, v sále od 10-15hod diskusní forum na tema
Plus „bezlepkářký trh“ ![]()
super, akorat kde na palmovce? v metru asi ne ![]()
a ty bezlepkova dopoledne v globusu kdy?
diiik
V „Bílém domě“ (co je hned u zastávky Zenklovanebo jak se to jmenuje, naproti Meteoru)
O Globusu nevim
Pudloslava píše:
super, akorat kde na palmovce? v metru asi ne
a ty bezlepkova dopoledne v globusu kdy?
diiik
Globus to dělává pravidelně a bývá o to velký zájem. Je to přednáška spojená s ochtnávkou a pak možností koupit si brzlepkové výrobky. Na ty nákupy pak mohou i ti co nebyli na přednášce s ochutnávkou. Na tu s eale musíš právě obědnat a místa bývajíá celkem rychle pryč … musíš si tam zavolat, tady máš k akci více …
http://www.globus.cz/…poledne.html
tak máme dneska výsledky z endokrino a u Anety jsou protilátky na lepek negativní zcela. Vše ostatní je OK, akorát má nízkou hladinu růstového hormonu. Za 3m jsme objednané na měření a podle toho pak stimulační test na růstový hormon.
Genetika zatim není
No a přidam, že nemáme na 99% školku (na 6míst se hlásilo 34dětí, 4 vzali bez trvalého pobytu, že jsou předškoláci
, takže pro místní zbyla 2místa na 30dětí. Všude kolem je to bez šance)
Tak dneska príma den
Gabi gratuluji, kdyby si mela pichat rustovy hormon par let, je to lepsi, nez celozivotni bezlepkova dieta. drzim palce. delala se ta genetika na turnera? pocitej, ze skrze ten rustovej hormon ji asi poslou na rezonanci hlavy.
genetika se právě dělala, na tu čekam s napětím (sice to prej bude trvat jetě 6 týdnů, ale mam echo, že za 2 týdny mam začít bombardovat přímo genetiku)
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat? Sice ještě není 100% jisté, že trpím celiakii, ale pravěpobnost je vysoká. A kdyby mi ji náhodou nepotvrdili, tak velice uvažuji, že ji zkusím na chvilku doržovat, co to s mojimorganizmem udělá.
V pondělí mě čekají krevní testy a pak odebrání tkáně, nebo co mi tam ta paní doktorka vykládala.
Jinak co jsme pročetla články a diskuze, tak hodně příznaků na mě sedí a hlavně jsem pořád na hromadě - nemocná (klině i 2× do měsíce, což je docela hnus).
Dále zvažuju otázku kojení, kojit nebo nekojit. Bezlepkově jíst nemůžu, když mě čekají testy a tato stravy - MM malému tak uplně neprospívá, když má rýmů nebo měl žloutenku tak jsme se z toho jinak než z pomoci UM nedostali. Nemluvím o průjmu, který máme s malým stříavě pořád.
Tak to je k úvodu tak asi vše ![]()
ahoj, vitej
tak nevim, jestli ti prat, aby testy dopadly negativne, nebo ne…
s kojenim nevim, pri zloutence nesvedci zadny MM, ale to uz mate hadam nadobro za sebou. s pripadnou celiakii se snad kojit muze, ne? nebo ze by s tim prechazely nejake protilatky? fakt nevim.
děkuju ![]()
No ono to je otázka, jestli si v duchu přát nemoc nebo ne, ale být pořád nemocná mě nebaví.
Kojení jj žloutenka už je naštěstí za náma, ale fakt se mi nelíbí ustavičný průjem
a už nevím co dělat
nikita066 píše:
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat? Sice ještě není 100% jisté, že trpím celiakii, ale pravěpobnost je vysoká. A kdyby mi ji náhodou nepotvrdili, tak velice uvažuji, že ji zkusím na chvilku doržovat, co to s mojimorganizmem udělá.
V pondělí mě čekají krevní testy a pak odebrání tkáně, nebo co mi tam ta paní doktorka vykládala.
Jinak co jsme pročetla články a diskuze, tak hodně příznaků na mě sedí a hlavně jsem pořád na hromadě - nemocná (klině i 2× do měsíce, což je docela hnus).
Dále zvažuju otázku kojení, kojit nebo nekojit. Bezlepkově jíst nemůžu, když mě čekají testy a tato stravy - MM malému tak uplně neprospívá, když má rýmů nebo měl žloutenku tak jsme se z toho jinak než z pomoci UM nedostali. Nemluvím o průjmu, který máme s malým stříavě pořád.
Tak to je k úvodu tak asi vše
Ahoj,
jestli se chceš radit a mít větší přísun informací od stejně postižených, pojď za námi na jinou , frekventovanější diskuzi, kde je nás i mnohem více, tady tahle diskuze až tak moc nedede, podle mě tedy, z Dámy jsem zvyklá na denní komentáře … http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
Jinak co se týká otázky kojení - ikdyby si celiakii měla, nepřenáší se kojením a už vůbec lepek nepřechází do mléka,takže v tomhle směru s enemusíš obávat.
Pokud má miminko potíže při kojení typu průjmu či eksemu, je na zvážení možnost jeho alergie na mléko či laktozu, které do mléka nopak přecházejí a ty bych musela tyhle věci ze stravy vynechat, než bys dokojila … mám takovouhle kamarádku, co její dcerka je alergik na kasein …
holky mate nejaky dobry recept na muffinky ???
kupila som si nove silikonove formicky a chcela by som testnut
![]()