Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13335
3.4.11 11:04

já fím já fím, mě jen trošku neska hrabe

• je mi od čtvrtku konečně alespoň trošku obře
  • a oblíkla jsem tričko, které mi matka před porodem řekla že už asi nikdy neobleču - a Sebik má 3měsíce a pár dnů a já ho mám na sobě :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.4.11 11:48

aha. Já myslela, že když budu mít rodičák, tak na pracáku nemůžu. No tak to já se poptám, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.4.11 12:12

Já teda zvážím, že by Bára překousla 3měsíce tam bejt kratší dobu.

Ale napadlo mě - jak to je pak se zravotní pojišťovnou? Uznaj těch 6hodin denně? Nebudou trvat na 4hodinách nebo jen osobní péči rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.4.11 12:24
Gabinka1 píše:
Já teda zvážím, že by Bára překousla 3měsíce tam bejt kratší dobu.Ale napadlo mě - jak to je pak se zravotní pojišťovnou? Uznaj těch 6hodin denně? Nebudou trvat na 4hodinách nebo jen osobní péči rodiče?

Gábi, já si právě volala na úřad práce a ptala se na to a paní mně řekla, že tohel je jiný druh RD než klasický a že je je jasné že během téhle doby budu pracovat a může se přihodit, že přijdu o príci a nemohu být prezekuovaná za nemoc syna tím, že nebudu moci čerpat podporu. Ale vyzkoušené to nemám, páč já s eživím po brigádách, dávají mně větší volnost než pracovní poměr, ale do léta jsem tedy při čerpání RP pracovala nazkácený úvazek.
Jinak ci se týče hodin ve školce a pojištovny - tam nemá pojištovně co vadit, protože nejsi u nich vedená jako žena v domácnosti, pojištění ty máš placené od sociálky jako při klasickém rodičáku. Na sociálním s eti dob apočátá na RP dio 10 let, pak už dál ne. A hodiny ve školc ezajímají nejn sociálku, protože tímhle je pořece nárok na čerpání RP podmíněn. U klasikcého to je jen 4 hodiny denně a u prodlouženého rodičáku to je max. 6 hodin, protože dítě dostane status zdravotně postiženého dítěte a ty mohou být ve školce 6 hodin. Budeš nosit na sociálku potvrzení o docházce jako jsi nosila u klasického rodičáku, pokud dítě chodilo do škiolky na 4 hod denně, jen budeš zatrhávat tu druhou možnost …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.4.11 12:54

Simpe díky. Ty peníze potřebuju jako prase drbání, takže Bára bude muset holt oželet 2-3hodiny denně ve školce ty 3m (resp. pak začátek a konec léta)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.4.11 13:29
Gabinka1 píše:
Simpe díky. Ty peníze potřebuju jako prase drbání, takže Bára bude muset holt oželet 2-3hodiny denně ve školce ty 3m (resp. pak začátek a konec léta)

no právě, já si říkám,že to jsou už nějaké peníze, a člověk sie kvůli nim může trošku uskromnit v nárocích. když ti to přiklepnou, můžeš zkusit ten sociální příplatek, o ten chci já ted požádat, když jsme od ledn adoma a nemám příjem. Snad by sme s evešli … zítra jdu na sociálku poptat se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.4.11 19:56

Holky delate nektera bramborovej knedlik z instantni bramborove kase?

Ja dycky delala pytlikovej, na pravej jsem moc lina a smesi na BZL jsou pekelne drahy. zadnej recept jsem nevygooglila, tak jsem „vynalezla“ tento:

1 kaše 125g škrob 125g
300 ml vody
1 vejce
sůl
1 lžička prdopeč
do korejtka - 6-7 minut MW

ale je to takovy hutny, asi jako normalni kupovanej, neni to ten lehky kypry, co se udela z brambor. zase je to za 5 minut umichany.

jestli mate jiny recept, uvitam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.4.11 20:09
Pudloslava píše:
Holky delate nektera bramborovej knedlik z instantni bramborove kase?

Ja dycky delala pytlikovej, na pravej jsem moc lina a smesi na BZL jsou pekelne drahy. zadnej recept jsem nevygooglila, tak jsem „vynalezla“ tento:

1 kaše 125g škrob 125g
300 ml vody
1 vejce
sůl
1 lžička prdopeč
do korejtka - 6-7 minut MW

ale je to takovy hutny, asi jako normalni kupovanej, neni to ten lehky kypry, co se udela z brambor. zase je to za 5 minut umichany.

jestli mate jiny recept, uvitam.

bramborovy ne,ale dělám klasický kynutý a vařím jej ve slané vodě …dělám ho úplně stejně, jako lepkový, jen s bzl mouky, Jizerky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.4.11 20:53

A já to tady mám radši než někde, kde se to probírá denně, to nemám čas číst. Tady je tak 10 lidí a všechny „znám“ a díky Simpe tu máme fakt servis - díky. :kytka:
Muffiny jsem dělala banánové, byly dobré, ale netuším, odkud jsem vzala recept. Možná z mmb… Klidně bych vzala ějaký lepkový recept a udělala je BLP minus cca 10% hmotnosti mouky. To se mi v poslední době osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.4.11 20:55

Knedlík bramborový dělám značky Labeta a normální dělám hrnkový s burizony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.4.11 21:47

jj, taky dávávám o 10% méně zhruba bezlepkové mouky, když předělávám recept z lepkového.
Jinak nám nejvíc chutnaly mufíny ze směsy co se dá koupit v Kuafulandu, to je nějak ta značka Sneekope či tak nějak, nevím přesně, jen vím, že ji prodávají v Kauflu, mají tam i müsli, pečivo, mouky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.4.11 10:54

Tak zkousim mazanec podle toho olejového receptu, drzte palce. pro jistotu jsem to dala jeste do dortove formy, ale zatim to spis nekyne a hutny je to hoooodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
12.4.11 11:28
Pudloslava píše:
Tak zkousim mazanec podle toho olejového receptu, drzte palce. pro jistotu jsem to dala jeste do dortove formy, ale zatim to spis nekyne a hutny je to hoooodne :-)

držím držím a jestli se povede tak taky zkusíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.4.11 18:18

Mazanec mám vyzkoušený takový, že ho i pletu. Neboli z vánočkového těsta. Je-li zájem? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.4.11 19:18
LucaLuca píše:
Mazanec mám vyzkoušený takový, že ho i pletu. Neboli z vánočkového těsta. Je-li zájem? :-)

klidne dej recept

tenhleten manzelovi chutna, ale je malicko malo sladkej (asi se spis pocita na kolace s naplni). povrch ma krehky asi jako linecke, vnitrek je zatim vlacny, uvidime zitra. Ja uplne odvazana nejsem, ale ja jsem si na bezlepkove porad nezvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek