Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak máme schválenej rodičák. Nejdýl trvalo vypáčit z pediatry to potvrzení. Dneskami přišel papír, jsou to 3 týdny, co jsem tam dovezla papíry na posudkovou SSZ
Gabinka1 píše:
tak máme schválenej rodičák. Nejdýl trvalo vypáčit z pediatry to potvrzení. Dneskami přišel papír, jsou to 3 týdny, co jsem tam dovezla papíry na posudkovou SSZ
tak to budeš te´d v balíku
vyplácí to zpětně k datumu podání žádosti ![]()
no tak děsně zas ne
Páč jsem nečekala, že už to schválili a tak nemam podaný potvrzený ze školky za červen
Tak zas za měsíc ![]()
A jak to je, Báře v září bude 7. Od začátku bude ve škole, tak si pozjistim, co a jak. Ale ten rodičák je do 7let. A já pak musim žádat znovu a znovu posudky? Můžu začít s předstihem? Ten posudek má nějakou platnost, jako že by ho mohli rovnou použít, když ho dělali prakticky 3-4m před 7narozeninama?
Pokud ho od nového roku zruší, tak což, ale do tý doby každá kačka dobrá
Stejně někam budu muset kvůli tomu, jestli to omezí Anetku ve školce (ale nemělo by, protože jsem na pracáku a za mě zdr. platí)
Gabinka1 píše:
no tak děsně zas nePáč jsem nečekala, že už to schválili a tak nemam podaný potvrzený ze školky za červen
Tak zas za měsíc
![]()
A jak to je, Báře v září bude 7. Od začátku bude ve škole, tak si pozjistim, co a jak. Ale ten rodičák je do 7let. A já pak musim žádat znovu a znovu posudky? Můžu začít s předstihem? Ten posudek má nějakou platnost, jako že by ho mohli rovnou použít, když ho dělali prakticky 3-4m před 7narozeninama?
Pokud ho od nového roku zruší, tak což, ale do tý doby každá kačka dobrá
Stejně někam budu muset kvůli tomu, jestli to omezí Anetku ve školce (ale nemělo by, protože jsem na pracáku a za mě zdr. platí)
nemusíš o nic dál žádat. Tenhle posudek co s eteď dělal, má nějaký rok platnost, až tam poneseš to potvrzení (i za červen si ho nechcej dát, jen tě vyplatí na konci měsíc ev druhém výplatním termínu, já občas taky zapomenu dotlačit na začátku měsíce a tak dostanu prachy později), tak se úřednice zeptej, do kdy má platnost, ona mrkne v PC a hne dti řekne, má to v dcerčiné složce. Nám ho přiřkli do roku 2013 a to ho už 1,5 rok čerpáme. Kluk jde od září taky do školy, tak jsem napsala čestné prohlášení ted jak jsme nesla potvrzení za červen, že od 1.7. je ze školky odhlášený a od 1.9. jde do školy. Žádné další potvrzení jako ze školky už nebudu muset tudíš nosit.
tak Bára ještě pár dní v srpnu půjde a v červenci byla taky ![]()
Díky za info, tak já si tam udělam vejlet s dětma, no ![]()
Holky, mozna Gabinko predevsim, mjuzete mi ve strucnosti napsat, nac ma narok matka ditete s celiakii a jak postupvat o ziskani tech vyhod? Sestrenice ma holcicku 6 let s nove zjistenou celiakii. Gabinko to je asi dost podobne, jako u vas. Dik moc.
jsem došla jen na úřad práce - soc. odbor, kde se žádaj soc. dávky (RP atp), vyplnila jsem formulář s žádostí o rodičovský příspěvek - dlouhodobě zdravotně postižené dítě. Chtěli i podpis manžela, na to pozor. Pak formulář s kontakty na doktory a druh postižení. A podala jsem to.
Došel mi pak domu papír, že mě zavolá pediatr na prohlídku, pediatr vyplní papíry pro sociálku, co mu přijdou z posudkovýho (tu žádost UP - soc. odbor postoupí na OSSZ posudkovému lékaři a ten obešle ty doktory) a pak to potvrděj. Kdyby nebylo naší blbé dr, tak to zabralo max měsíc a půl. U nás.
Vzhledem k tomu, že am nějak spadáme automaticky, vůbec jsem nežádala o příspěvek na péči.
Teď tam jen hodim prohlášení, že holka chodit do školky už nebude, že do školy plus prohlášení, že jsem nežádala o příspěvekna péči (a tim se to nějak automaticky prodlouží do 10let)
Nic víc
ahoj holky, po dlouhé době…
jsme už docela zaběhnutý, co se diety týče
uf.
ale já, paradoxně ta co všechno hlídá a všechny buzeruje, že dieta musí být striktně dodržená a stoprocentní, jsem to někdy koncem července podělala s prominutím.. opékali jsme buřty u babi a já naprostým omylem dala Terezce lepkovej. Od května bych dala ruku do ohně, že bylo vše dodrženo, ovšem jedno opékání a je to v řiti. No ořvala jsem to a uvidíme 12. září jde Terezka na kontrolu, tam se všechno ukáže.
Dneska jsem dceři udělala radost, v místní zámecké kavárně prodávají bezlepkové kornoutky a bezlepkovou zmrzku - báječnou mimochodem. Tak si Terez smlsla, to bylo radosti
…
Příspěvek na péči máme schválený a rodičák taky (ten se teda krátí), takže všechno dopadlo dobře a bez odvolání.
Letím, moc zdravím a přeju pěkné letní dny
pa Nenicka
Neni, je v pořádku, že si svojí chybu uvědomuješ. Ale stalo se to naprosto naprosto výjimečně a stalo se to nedopatřením (čili jsi jí tomu nevystavila „výjimečně pro jednou úmyslně“)
Osobně - neřeš to. Děláš, co můžeš, jsi jen člověk, občas člověku nedojde…
(Báru čeká první víkend u babičky, máti bude vařit sama. Bobky mam, ale…to je jako s vařením ve škole - taky jim musíš důvěřovat a můžou udělat chybu, kontaminaci. Ale věříš)
Gabčo, ty jo, ani mi nemluv
, ale děkuju… a co se školní jídelny týče,máme nejspíš jasno, takové dětičky jsou tam 3 a vycházejí vztříc „v mezích zákona“, proti čemuž nemůžu říct křivého slova. V praxi to znamená, že přílohy nepřihřejou, na oběd se Terez vejde tak 2× do týdne, když nám bude přát štěstí a dozvím se to vždy v pátek, když si v jídelně vyzvednu jídelníček na nadcházející týden… co vy a školní obědy?
pa L.
já nevim. U nás prej 2-3 děti jsou, ale vícmusim probrat tam. Takže první den školy (stejně první den bude hodinu, druhej 2, takže to budu řešit od pondělka a protože budu chodit na ta sezení z pracáku, tak to řešit budu muset - když bude družina, bude to horší, když družinu mít nebudem, bude vyzvedávat manžel a nějak si to pořeší, než si jí vyzvednu a jinak bude obědvat doma, no)
Uvidíme
holky prosim niektora ste pisali ako v beznych receptoch zamenit muku za bezlepkovu , nejaky pomer ale moja hlava derava a neviem to najst .. ako to je ???
dakujem ![]()
Já se přidám, z čeho děláte korpus na pizzu? Dcera nechce z kynutého, na to jsem recepty našla, tak jsem udělala napůl pom. máslo s Jizerkou, snědla to, ale už nechce, že je tam to máslo moc cítit, ona ho normálně nejí. Dá se koupit v prášku?
Dávám cca minus 10% váhového množství mouky a jinak nechám recept beze změny. Ale chce to zkoušet…
Těsto na pizzu dělám kynuté. V prášku určitě existuje.