Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2447
7.6.12 23:32

ahojky,

prave mi dr.oznamil, ze s nejvetsi pravdepodobnosti mam celiakii a intoleranci na laktozu, tuto diskuzi si proctu, ale pokud bych si nevedela s necim rady je mozne se na vas obratit s radou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.12 06:49
:hug: :hug: :hug:
@gyffy píše:
ahojky,prave mi dr.oznamil, ze s nejvetsi pravdepodobnosti mam celiakii a intoleranci na laktozu, tuto diskuzi si proctu, ale pokud bych si nevedela s necim rady je mozne se na vas obratit s radou??

:lol: :lol: :lol: ne :lol: :lol: :lol: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.6.12 08:30

Holky prosim mate niektora ten recept na piskotovy korpus co mala ivako na strankach?? Ja ho tam nedokazem najst :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.6.12 08:50

Pudlo jsi pekne vtipna :D :D dekuji :)

hele holky, kdyz potrebuji neco zahustit, tak jsem to delala normalni hladkou moukou a cim to mam zahustit ted???teda pokud to necim jde :nevim:

a co jsem prelouskala tu diskuzi, tak si musim davat pozor i na prasky co mi pise dr?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.6.12 09:00

Zahustuje sa skrobom - pouzivam z albertu taky co na nom pisu ze je urceny na cinu:-) skusim vylovit krabicu - moje vyjadrovacie schopnosti su po snesnej noci nejake ubohe..

A ano na prasky pozor. Ja som objavila lepok v aulin tabletkach , v rozpustnom prasku nie je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.12 10:19
@gyffy píše:
Pudlo jsi pekne vtipna :D :D dekuji :)

hele holky, kdyz potrebuji neco zahustit, tak jsem to delala normalni hladkou moukou a cim to mam zahustit ted???teda pokud to necim jde :nevim:

a co jsem prelouskala tu diskuzi, tak si musim davat pozor i na prasky co mi pise dr?? :zed:

nebo i nejakou instantni kasi. nebo ryzovou moukou. muzes samozrejme i Jizerkou, ale to je drahe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.12 10:22
@pata308 píše:
Holky prosim mate niektora ten recept na piskotovy korpus co mala ivako na strankach?? Ja ho tam nedokazem najst :-(((

dam ti na svuj, je jak sen:

4 vejce
120g cukru (krystal)
150g skrobu (nebo 75g skrob, 75g nejaka jedno jaka mouka)
2 lzicky vody

postup snadardni (slehas zvlast zloudky s cukrem a vodou, zvlast bilky, pak se vse opatrne smicha) - kdyz je to dort, pecu 180 stupnu asi 40 minut, jinak mene a na vic stupnu, kdyz je to na plech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.6.12 10:27

Pudlo dekuju moc ;-) vyskusam :-)) ma ani nenapadlo ze to zo stranok odstrani , sice som psala mail ale zatial ziadna odozva.. :-(

A prosim ta chcela som sa ta spytat ako to mas s detmi? Su sledovani koli celiakii? U nas je docela problem so zatazou lepkom lebo varim uplne bezlepkovo aj manzel je so mnou, takze nicol davam rozky, piskoty, obcas kupujem prikrm s testovinami ale neviem ci to staci .. A kedy si zacinala s lepkom? Naty uz by za chvilu mohol nieco jest ale neviem, radsej by som plne kojila do 6 mes .. Nevim no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.6.12 10:43

jo dekuji za info, je toho ze zacatku hrozne moc…zatim jsem si nakoupila hotove pecivo a ted studuji z ceho se co pece, je to hrozna veda :think:

a pudlo ty jsi z prahy??jsou tam nejaky restaurace kam clovek muze jit si sednout??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.6.12 10:48

Gyffy ja som z prahy taky takze restaurace, jedavam cinu a ta je ok vacsinou. Samozrejme ryzove nudle misto obycejnych, potom pizza go home po par dohodach s majitelom kedy som mu hlasila pochybenia tak myslim ze uz su ok.. :-)
A viem ze niekde na webe som nasla aj restaurace niekde v centru prahy ale nemam odskusane. S dvomi malymi detmi by som to asi nedala :-)) ale skus rekreace bez lepku alebo tak nejak sa to volalo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.6.12 11:39

peto dekuji za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
8.6.12 11:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.6.12 11:44

uz jsme na to koukala, dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
8.6.12 12:23

Pudlo dekuju moc vyskusam ma ani nenapadlo ze to zo stranok odstrani , sice som psala mail ale zatial ziadna odozva..

Mám takový pocit, že některé recepty paní odstranila, protože nová Jizerka má jiné složení a vlastnosti a ona chce nejprve vyzkoušet, jestli tam nejsou třeba jiné poměry tekutin a podobných věcí.

Příspěvek upraven 08.06.12 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.12 13:18
@pata308 píše:
Pudlo dekuju moc ;-) vyskusam :-)) ma ani nenapadlo ze to zo stranok odstrani , sice som psala mail ale zatial ziadna odozva.. :-(A prosim ta chcela som sa ta spytat ako to mas s detmi? Su sledovani koli celiakii? U nas je docela problem so zatazou lepkom lebo varim uplne bezlepkovo aj manzel je so mnou, takze nicol davam rozky, piskoty, obcas kupujem prikrm s testovinami ale neviem ci to staci .. A kedy si zacinala s lepkom? Naty uz by za chvilu mohol nieco jest ale neviem, radsej by som plne kojila do 6 mes .. Nevim no

starsi bude mit tedka ve trech letech zase krev a mladsi mel zrovna nejake kozni testy a ma nejake pupeny, akorat ze ja nevim, jaky tercik byl s moukou, vtakze cekam na vyhodnoceni :-) U nas neni problem se zatezi, kupuji normalni pecivo pro nas dva, mladymu ruzne susenky a podobne… mladsi mel uz lepek, ted je zase vysazeny, on ma na neco alergii, ale je to stejny jako se starsim, proste jsem z toho zblbla nakvadrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek