Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
26.10.11 21:25

Tak to googlím a fakt! To by mě teda nenapadlo. Máme takový jejich prospekt (časopis), jak je to úžasné a skvělé, ale o lepku ani slovo. To mi teda nepřijde moc fér. Aspoň že je to na obalu teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
30.10.11 21:30

ahoj holky, zdravím po dlouhé době… :wink:

… a to je průser i pro celiaka s tou modelínou?

Holky mám dotaz, vy už jste zběhlé a tady se to určitě bude vědět. Samozřejmě vím, že postižený celiakií kromě střevních projevů může mít také mimostřevní projevy, jako jsou chudokrevnost, řídnutí kostí, zvýšená kazivost zubů, bolesti kloubů, únava, duševní obtíže, u žen také třeba neplodnost a spontánní potraty.
Pokud se ale zavede a bezpodmínečně dodržuje bezlepková dieta, vymizí i tyto potíže?? Léčba bezlepkovou dietou pomůže i na tyto další projevy? Nebo to je daná přiružená záležitost, i když se dieta zavede a dodržuje??

Moc děkuju za info
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
31.10.11 13:06

Neni, u mě třeba chudokrevnost pokračuje, zuby mám lepší. Otěhotněla jsem 2× bez problémů, když už jsem držela dietu. Předtím jsem to ale nezkoušela.
Jak je to obecně, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.11.11 16:28

manzelovi se ekzem nezlepsil, ale mozna se mu zlepsila neplodnost - ikdyz podle vsech testu mel spermie OK. prvni dite IVF, druhy na diete prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.11.11 18:37

Tak to je aspoň pozitivní zpráva. :palec:
Připomíná mi to, že mně se ekzém po dietě taky nezlepšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.11.11 20:59

Neni, Báře ekzém vymizel už cca po roce věku, od té doby má v tomhle inverzním počasí cca jedno dvě malá (spíš jen suchá) ložiska (ale letos to neni na stehnech a na zadku, alébrž u pupíku)

Výrazně se snížil výskyt aftů (opary se zmenšila intenzita již dřív), ale má je taky

A nevim, zda bych to tomu měla přičíst či nikoliv (vezmu-li v úvahu, že afty jsou virus, kterej jak se v těle aktivuje, tak tam zůstane a projevy sem tam jsou). Navíc je má hodně lidí a trpíme na ně hodně s manželem (a já na ně trpim od doby, co jsem s P), Aneta je má jen sem tam

Každopádně příznaky by měly vymizet, ale je otázka, jak zjistíš, že ten který projev je skutečně způsoben celiakií, zda by jej neměla, i kdyby byla negativní a je to jen souhra. To je dost velká otázka, faktorů může být dost

Čeká nás začátkem prosince kontrola (cca po 9m), tak jsem zvědavá. Přiznám se, že jsem docela nervozní s ohledem na to, jak začala chodit do školky a částečně se tam stravuje (takže opakuju, já jsem ráda, že nemá žádné problémy, ale nemámt akhle zpětnou vazbu na to, jestli tam nedochází k nějaké dietní chybě)

Mmch u nás dieta rozhodně vedla ke zhoršení chování (ač se říká, že se pak děti postižené celiakií zlepšej, pokud maj potíže)

No a tuhle jsem zkoušela domácí těsto na pizzu, hecla jsem se (protože Schaer už neni moc k sehnání a ta náhražka, která byla levnější a já to netušila, to je buchta nechutná :D ) a super! Báře chutnalo, tak třeba seberu odvahu a zkusim pečení domácí a ne jen z pytlíku (bábovka, perník). Vánoční pečení jsme prubly loni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.11.11 14:47

Holky bachca - dneska bastime cocku (z Globusu) a najednou koukam, ze mam na taliri obilne zrnko ! Asi nejaky pozustatek z predchoziho roku na poli s cockou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.11.11 18:18

Já čočku přebírám jak za komančů. Pamatujete, kolik tam bývalo bordelu? :-) Šutry a spol.
Z tohoto důvodu třeba pohanková mouka je sázka do loterie - nějaké to zrnko se tam vždy asi semele. Ale stejně používám. Co se dá dělat?
Jinak já jsem nechala děckám nabrat krev (u nás jsem celiak jen já zatím a doufám, že to tak zůstane) a brzo budou výsledky. Tak držte palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
25.11.11 10:33

Ahoj holky, tak jsem Vás teď objevila,tak bych se ráda přidala, jestli můžu. Mám bezlepkovou diagnostikovanou od 1,5 roku, do 15ti jsem držela poctivě, teď to flákám…mám dvouměsíčního chlapečka a napadlo mě, jestli mu tím, že dietu nedržím extra poctivě(jako běžné pečivo konzumuju minimálně, tak jednou do týdne třeba, naštěstí jsem spíš bramborovej typ ;) ) a kojím, nemůžu nějak uškodit? Měl teď docela průjem (dvakrát po sobě) a já ani nevím proč mě tahle varianta napadla, už o tom asi moc přemýšlím…nemáte někdo zkušenost?
Díky moc :kytka: a přeji krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.11.11 19:11

hele me to neprijde pravdepodobne. ale ruku bych za to do ohne nedala. zkus se zeptat tady: http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
25.11.11 19:18

Andrees, taky nevím. Ale když měla malá diagnostikovanou ABKM, tak jsem já měla mít bezmléčnou dietu. Ale alergie a nesnášenlivost budou mít jiný mechanismus toho vstupu do MM - třeba. Ale i sama pro sebe bys měla dietu držet - ne jen pro prcka. :palec:

Holky, dnes jsem na Studentské pečeti jablko našla ve složení pšeničná vlákna. V životě jsem to neslyšela. Znáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.11.11 12:48
LucaLuca píše:
Andrees, taky nevím. Ale když měla malá diagnostikovanou ABKM, tak jsem já měla mít bezmléčnou dietu. Ale alergie a nesnášenlivost budou mít jiný mechanismus toho vstupu do MM - třeba. Ale i sama pro sebe bys měla dietu držet - ne jen pro prcka. :palec:Holky, dnes jsem na Studentské pečeti jablko našla ve složení pšeničná vlákna. V životě jsem to neslyšela. Znáte?

co to sakra je? :-) :-) treba je to slama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
26.11.11 14:15
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dnes jsem poprvé v životě měla pivo Celia. Strašně jsme z něho grcali oba dva. Máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.11.11 17:12

Manzel pije normalni pivo, vsechny splnuji ty limity a da si treba jen jedno - ale ty to drzis asi dost prisne, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
26.11.11 20:44
LucaLuca píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Dnes jsem poprvé v životě měla pivo Celia. Strašně jsme z něho grcali oba dva. Máte zkušenost?

ja si ho dam obcas, normalne pivo mi sposobilo prujem :roll:
ale pijem ho s kolou miesane ;-DDD a v pohode chutna mi .. a aj manza si da obcas a chuti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek