Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
8.6.12 13:19
@gyffy píše:
jo dekuji za info, je toho ze zacatku hrozne moc…zatim jsem si nakoupila hotove pecivo a ted studuji z ceho se co pece, je to hrozna veda :think:a pudlo ty jsi z prahy??jsou tam nejaky restaurace kam clovek muze jit si sednout??

moc do restauraci nechodime, ale skoro vsude neco bezlepkoveho je, grilovane, nebo ti to i pripravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
19.7.12 10:38

Ahoj, já mám bezmléčnou dietu cca 10 let a na celiakii mi přišli cca před 5 lety. Co držím dietu cítím se o 100 % líp. Neboj, není to žádná katastrofa, jen budeš víc přemýšlet o tom co jíš a já to řeším tak, že hodně vařím doma(manžel je diabetik a celiak taky). Kdybys chtěla poslat nějaké recepty, tak se ozvi a pošlu ti to mailem:) neboj, je to fajn dieta, kde se těžko přibírá, tak ti každý bude závidět jak jsi štíhlá :D Markéta

• Citovat
  • Upravit
2447
20.7.12 21:17

Anais ja uz ted jsem docela dost stihla, pokud budu jeste vic, tak nevim…spis jsem pribrala od te doby co mam tu dietu :think: ale pokud mas nejaky recepty budu jedine rada, jsem fakt vdecna za kazdou radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
21.7.12 10:10

Já hodně používám normální recepty, dám mouku bezlepkovou a místo mléka normálního dám rýžové, jen dám toho mléka trochu víc, než je v receptu. Máme problém jen s pečením chleba, moc se nám nedaří udělat takový, který by dceři chutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
22.7.12 09:38

Ja pouzivam to mleko bez laktozy. ale taky zkousim spoustu receptu jen nahradit, ale ne u vseho se to dari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
24.7.12 09:24

To s tou štíhlostí jsme na tom asi stejně, jám mám 48 kg:)
Chceš recepty na buchty, knedlíky, chleba??

• Citovat
  • Upravit
14015
24.7.12 09:49

Ahoj, mohly byste mi prosím poradit, jaký můžu použít ztužovač do šlehačky? Bylo mi poraděno koupit od Labety - může být? A kde bych ho tak mohla koupit? (Normálně kupuju Smeta-Fix od Oetkera, a potom používám Dr. Oetker Želatinový ztužovač za studena, který by snad bezlepkový být měl.) Díky za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
24.7.12 20:26
@Anais píše:
To s tou štíhlostí jsme na tom asi stejně, jám mám 48 kg:)
Chceš recepty na buchty, knedlíky, chleba??

Ahoj, vím že otázka nebyla směřovaná mně, ale moc ráda bych nějaké nové recepty vyzkoušela, jestli to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.7.12 20:28
@Len-til-kah píše:
Ahoj, mohly byste mi prosím poradit, jaký můžu použít ztužovač do šlehačky? Bylo mi poraděno koupit od Labety - může být? A kde bych ho tak mohla koupit? (Normálně kupuju Smeta-Fix od Oetkera, a potom používám Dr. Oetker Želatinový ztužovač za studena, který by snad bezlepkový být měl.) Díky za případné odpovědi.

na nebvhodny ztuzovac jsem nenarazila, momentalne mam doma tesco a labeta. ztuzuji ostosest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
25.7.12 10:30

Holky tie kila vam fakt zavidim, ja som po zavedeni bezlepkovej diety nabrala 20 kg :-(( ale recepty pri ktorych sa netloustne by sa mi hodili tak o ne prosim o nejake :-D mail pata308@kenpa.cz dakujem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
25.7.12 10:31

@Pudloslava inak dekuju moc za radu, fuchs mi povedal presne to co si mi pisala ;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
25.7.12 11:28

Chleba v pekárně z Jizerky

500 g mouky Jizerka ( z jinou nemám dobré zkušenosti), 1 vařený menší brambor nastrouhaný na jemno, lžička soli, 400–450 ml studené vody, jedno sušené droždí a pokud máte rádi semínka, můžou se přidat slunečnice, sezamové, nebo dýňové semínko. Zapnout bezlepkový program a za pár hodin si člověk pochutná na výborném chlebu. Dřív jsme kupovali hotové směsi na chleba od Jizerky, ale když se použije jen mouka, tak je cena poloviční. A ještě jeden tip, aby v chlebu nebyly díry po míchacích metlách, doporučuju je vydat, jakmile se chleba domíchá.

• Citovat
  • Upravit
Anais
25.7.12 11:33

Kynuté těsto na koláče - buchty

200 g Jizerky, 35 g cukru, 10 g droždí, 30 g másla, trocha soli, 1 vejce, 1 dcl vody
Uděláme kvásek, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a máslo a nelíp necháme zamíchat v robotu, až se těsto nelepí ( používám obyčejnou Etu a hnětací metly). Fígl u kynutých buchet je ten, že je uděláte hned - tedy naplníte hned povidly, můžete těsto použít na koláč s ovocem a drobenkou, tak jakékoli jiné kynuté těsto a až pak necháte vykynout! Pak okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a upečete. Žmolenka: 100 g Jizerky, 50 g másla, 50 g cukru - pokud vám zbude, klidně ji zamražte ve skleničce s víčkem (nenatáhne pach mrazáku) a máte ji na víc použití

• Citovat
  • Upravit
Anais
25.7.12 11:37

Burizonové knedlíky

4 vejce, 250 ml vody, 60 g burizonů, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g bezlepkové mouky - já mám nejlepší zkušenosti s Jizerkou
Olej na vymazání hrnečků
Smícháme 4 žloutky, vodu, mouku, burizony, kypřicí prášek, osolíme a nakonec přimícháme sníh z bílků.
Vymažeme si olejem hrnečky a plníme do 3/4 - ještě nabydou.
Hrníčky vložíme do hrnce s vařící vodou, tak aby hrníčky byly ponořené cca do 1/2 a vaříme 30 minut.
Pokud jich budete mít zase víc, klidně zamrazte, jsou chutné i pak.

• Citovat
  • Upravit
Anais
25.7.12 11:41

Bezlepkové perníčky - cukroví

Vánoce jsou sice daleko, ale kdo doma nepeče na Vánoce perníčky:)
120 g medu, 2 vejce, 160 g cukru, 60 g rostlinného tuku, 400 g bezlepkové mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička koření do perníku, citronová kůra, vejce na potření.
Med zahřejeme, přidáme cukr, vejce a rozehřátý tuk. Tuto směs vlijeme do mouky s kořením, jedlou sodou a citr. kůrou. Vypracujeme těsto. Ti co máte doma pekárnu, doporučuju vymíchat v pekárně, hodně to ušetří práci.
Těsto je nejlíp nechat odpočinout do druhého dne a pak se pustit do pečení :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek