Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
6.9.12 13:31

Holky ja se hlasim zase do klubu, manzelovi je po trech tydnech na lepku blbe. Pry mozna psychika (pred bezlepkou mu blbe nebylo), ale vrati se k bezlepku, jen si obcas dovoli ulet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
6.9.12 13:36

@Pudloslava ono asi i maly ulet udela svy…radeji at to dodrzuje presne a bude mu lepe a lepe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
6.9.12 14:17

Že je pozitivní genetika ale neznamená, že máte celiakii. Jen to, že ji máte v genech a mělo by se na ni myslet při potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
7.9.12 18:38

@vokishka já ty potíže měla léta a nevěděla jsem z čeho, držení diety je pro mě vlastně velká úleva :lol: a genetika to prostě jen potvrdila.

• Citovat
  • Upravit
7661
7.9.12 19:06

Takže pokud bezlepková dieta člověku pomáhá, nemusí to ještě znamenat, že dotyčný je celiak? 8o
Já jen že malá je na dietě týden a její potíže v podstatě zmizely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
10.9.12 10:24

@Pudloslava tak to este zvladol dost dlho, mna nejak schladilo uz jedno porusenie langosom na dovci, :-D inak ale na sebe odskusane ze mi pomaha ibalgin ked spravim dietnu chybu, mozno tym ze tlmi zanety, nemala som potom uz ani prujem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
10.9.12 11:29

@pata308 já mám na dietní chybku odzkoušený pankreolan :P ale snažím se nehřešit, spíš, když cestuju na dovolené a tehdy, když si nejsem 100% jistá, co v tom jídle je

• Citovat
  • Upravit
43035
10.9.12 12:36

@Anais jen ti chci vyjadrit drzeni palcu na IUI, jestli bude darce a ty ses ok, tak je asi sance celkem velka. taky mame prvni mlade z IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.9.12 12:37

Ibalgin, pankreolan - dik za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
10.9.12 15:08

@Pudloslava moc díky, uvidíme, jak se ty buňky navzájem budou kamarádit :lol:
A blahopřeju tobě k úspěchu

• Citovat
  • Upravit
43035
11.9.12 06:25

No tak holky muzete valit dalsi zarucene recepty na kynute (sladke), posledni vsechny chutnaly jako extrudovany polystyren v oleji. Co do toho dat, aby testo melo trochu strukturu? nemusi jit tvarovat, mam formu na velkou rybu, klidne to do ni naleju.

co kynute ovocne knedliky nebo balene buchty -asi zapomenout, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
11.9.12 07:57

@Pudloslava já dělám kynuté těsto jen občas, ani dřív to „normální“ jsem neměla moc v oblibě. Ale občas mě popadne chuť na honzovy buchty a tak mám ten recept na kynuté koláče, co jsem dávala do diskuze.
Nechám to vymíchat v robotu dokud se těsto nelepí a jak jsem psala, nejdřív udělat buchty a pak teprv nechat kynout. Mi se tohle těsto vždycky povedlo… tak nevím.
http://www. emimino. cz/…ankovani/59/
Kynuté knedlíky nedělám, já na ty sladké jídla nejsem, tak tady radit nemůžu..Ale pokud je budeš vařit v páře, tak by to mohlo dopadnout dobře, ve vařící vodě bych měla strach, že se mi rozpadnou.

• Citovat
  • Upravit
11.9.12 08:55

Já dnes dostala novou pekárnu, takže si konečně vymíchám těsto na nějaké bezlepkové rohlíky :D a pizzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
11.9.12 08:58

@janajelinkova9 hodně štěstí a dobrou chuť :lol:

• Citovat
  • Upravit
11.9.12 09:03

@Anais Děkuji. Budu zkoušet recepty, kdyžtak něco přihodím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek