Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky ja se hlasim zase do klubu, manzelovi je po trech tydnech na lepku blbe. Pry mozna psychika (pred bezlepkou mu blbe nebylo), ale vrati se k bezlepku, jen si obcas dovoli ulet.
@Pudloslava ono asi i maly ulet udela svy…radeji at to dodrzuje presne a bude mu lepe a lepe ![]()
Že je pozitivní genetika ale neznamená, že máte celiakii. Jen to, že ji máte v genech a mělo by se na ni myslet při potížích.
@vokishka já ty potíže měla léta a nevěděla jsem z čeho, držení diety je pro mě vlastně velká úleva
a genetika to prostě jen potvrdila.
Takže pokud bezlepková dieta člověku pomáhá, nemusí to ještě znamenat, že dotyčný je celiak? ![]()
Já jen že malá je na dietě týden a její potíže v podstatě zmizely…
@Pudloslava tak to este zvladol dost dlho, mna nejak schladilo uz jedno porusenie langosom na dovci,
inak ale na sebe odskusane ze mi pomaha ibalgin ked spravim dietnu chybu, mozno tym ze tlmi zanety, nemala som potom uz ani prujem ![]()
@pata308 já mám na dietní chybku odzkoušený pankreolan
ale snažím se nehřešit, spíš, když cestuju na dovolené a tehdy, když si nejsem 100% jistá, co v tom jídle je
@Anais jen ti chci vyjadrit drzeni palcu na IUI, jestli bude darce a ty ses ok, tak je asi sance celkem velka. taky mame prvni mlade z IVF.
@Pudloslava moc díky, uvidíme, jak se ty buňky navzájem budou kamarádit ![]()
A blahopřeju tobě k úspěchu
No tak holky muzete valit dalsi zarucene recepty na kynute (sladke), posledni vsechny chutnaly jako extrudovany polystyren v oleji. Co do toho dat, aby testo melo trochu strukturu? nemusi jit tvarovat, mam formu na velkou rybu, klidne to do ni naleju.
co kynute ovocne knedliky nebo balene buchty -asi zapomenout, co?
@Pudloslava já dělám kynuté těsto jen občas, ani dřív to „normální“ jsem neměla moc v oblibě. Ale občas mě popadne chuť na honzovy buchty a tak mám ten recept na kynuté koláče, co jsem dávala do diskuze.
Nechám to vymíchat v robotu dokud se těsto nelepí a jak jsem psala, nejdřív udělat buchty a pak teprv nechat kynout. Mi se tohle těsto vždycky povedlo… tak nevím.
http://www. emimino. cz/…ankovani/59/
Kynuté knedlíky nedělám, já na ty sladké jídla nejsem, tak tady radit nemůžu..Ale pokud je budeš vařit v páře, tak by to mohlo dopadnout dobře, ve vařící vodě bych měla strach, že se mi rozpadnou.
Já dnes dostala novou pekárnu, takže si konečně vymíchám těsto na nějaké bezlepkové rohlíky
a pizzu…