Bezpečnější Römer Safefix Plus, nebo Römer Trifix 2013?

25
17.1.13 11:43

Bezpečnější Römer SAFEFIX Plus nebo Römer TRIFIX 2013?

Ahoj všichni, řeším nákup autosedačky pro mého syna a zajímal by mě názor, která autosedačka z těchto dvou je bezpečnější. Je lepší kotvící noha a nebo pás Top Tether? Cena pro mě není podstatná, pouze bezpečnost syna. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
17.1.13 12:02

@cheekygirl ty sedačky jsou stejně bezpečné, rozdíl je pouze v tom, že každá má jiný třetí záchytný bod, Trifix má pás TT, Safefix plus má podpůrnou nohu, je to kvůli rozdilným autům, aby se v každém dala nějaká sedačka s isofixem použít, ale na bezpečnosti to nemá rozdílný vliv
ale Trifix je novější, má lépe řešenou sedací část, lépe tvarovanou pro dítě, pohodlnější, ale nemá možnost poutání na klasické pásy u starších aut, kde není isofix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.1.13 12:07

@steeve super, moc děkuji za názor :-) od jakého roku se začalo dávat do aut to oko pro pás Top Tether? Ptám se jen pro případ, kdybychom náhodou potřebovali vést sedačku v jiném autě :-) Oba s manželem v autech oka máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.1.13 12:57

@cheekygirl každý výrobce ho začal dávat v jiném období( a i rozdíl je u různých modelů u jednoho výrobce), ale od roku 2011 již ho musí dávat všichni povinně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.1.13 21:38

@steeve moc děkuji za rady :-) můžete se mi prosím ještě podívat, jak je na tom s TT BMW X5 (od jakého roku se tam dávají)? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.1.13 07:55

@cheekygirl BMW X5 není uveden rok, je u něj poznámka ověřit přímo ve vozidle, takže je potřeba se podívat do konkrétního vozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.11.13 13:36

Ahoj, rozhoduji se take mezi sedackou safefix a trifix. Vice se mi libi trifix, ale mela bych na vas dotaz, pokud ji máte. U meho auta, golf, mam haky TT hned na zacatku kufru. Resimzda mi tam ty pasy nebudou moc prekazet, abych tam jeste mohla dat podvozek, potahnou se mi vlastne pres cely kufr. U Safefixu mi je mi sympaticka ta noha.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.11.13 13:51

@linda25092 tak pořiďte Safefix plus, je to i rychlejší při montáži, nemusíte lézt pořád do kufru kvůli pásu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí