Bezpodmínečná láska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2514
28.11.23 14:56
@Anonymní píše:
Takhle o tom zabiti a vrazde jsem nepsala o sobe. Ale treba si pamatuji na tu kauzu kde chlap utyral dite, skoncil v base tam zemrel a jeho rodice mu vystrojili obr pohreb..Nebo mama toho kluka jak brutal zavrazdili tu holcinu, skoncila mrtva na skladce. A ona ze stoji za nim. Nebo matka Kramneho, taky za nim stoji. To vim ze bych nedala.

Podle me vetsina techto matek proste veri, ze jsou nevinni i pres veskere dukazy, proste to odmitnou..a ziji v nejakem bludu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
28.11.23 14:57

@Agnesk Hodně zjednodušeně to znamená, že přijímáte člověka takového, jaký je a nesnažíte se ho přetvářet k obratu svému. A moc hezky o tom mluví pan Dušek https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
28.11.23 15:12
@Ťarbík01 píše:
To je to co mě zajímalo. Jelikož kdo nezažil, tak nedokáže pochopit. To dokáží asi popsat jen rodiče co něco takového zažijí. Ale třeba se mýlím
Mrzí mě, co jste zažila a zazivate. Jen mě právě zajímalo, nebo nevím zda napsat zajímalo… vrtalo mi v hlavě, jak to třeba mají rodiče, kteří zažili, že jejich dítě třeba někoho drasticky zabilo atd.

Na toto téma mě velmi zasáhla kniha Jacobova obhajoba od William Landay, četla jsem to tedy anglicky (Defending Jacob).

@Zmatka píše:
Jakoze ho miluju takovy, jaky je. I s chybama. Nechci ho predelavat. Nevnimam ho jako svuj projekt. Nemiluju ho jen, kdyz udela xy nebo je takový a makový. Milovala bych ho, i kdyby někoho zavraždilo.

To je strašně silné tvrzení. Pro mě se někde v té oblasti nachází hranice bezpodmínečné lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
28.11.23 15:18
@PAN66 píše:
Podle me vetsina techto matek proste veri, ze jsou nevinni i pres veskere dukazy, proste to odmitnou..a ziji v nejakem bludu..

Taky myslím, nevěří tomu, ze to udělali.. Navíc matka to dite vidí jinak, pamatuje si sladké miminko, roztomilé batole, chytreho prvňáčka. My vidíme jen vraha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
28.11.23 15:27
@Ťarbík01 píše:
@kocourGarfield mě to jen nějak vrtá hlavou. Ale to bude asi tím, že v našem okolí byla právě zvrácená vražda.
Ale to je jedno. Nechci tu zabíhat do detailu.
Proto mě jen zajímalo zda bezpodmínečná láska má své meze a strop.

Tak je to ciste takove teoretizovani. Ale nedovedu si predstavit, ze bych dite prestala mit rada, smazala treba dvacet let obrovske lasky, po jednom incidentu. Takze kdyby muj syn zabil tu holku jako ti kluci tehdy, jak ji ubohou ubili a vyhodili do kontejneru, rozhodne bych verila vysetrovani a dukazum. Rozhodne bych byla znechucena a mimo sebe. Ale ze bych se tvarila, ze uz neni muj syn, to si ted myslim (treba by realita byla jina), ze ne.

Ale fakt zalezi, co za vztah predtim dite s matkou ma. A taky tu nekdo psal o schizofrenii. Jako pokud by se moje dite uplne zmenilo, bylo nasilne a systematicky mi ublizovalo (nebo nekomu jinemu) a o dalsi vztah nestalo, tak k nemu nejakou velkou laskou horet nebudu. Mela bych zajem, aby se mu dostalo dobre lecby a dobre pece, ale rozhodne by tam uz byly velky limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 15:41
@Agnesk píše:
Ahoj, co podle vás znamená pojem bezpodmínečná láska? Často o tom mluví psychologové, píše se to ve článcích a chytrých knihách o výchově. Že je to nezbytná podmínka pro zdravý duševní vývoj dítěte. Ale co to je?
Znamená to, že se nemůžu naštvat na dítě, když něco vyvede? Že nemůžu nikdy zvýšit hlas a být nepříjemná? Že i když jsem vytočená na nejvyšší míru, musím být připravená okamžitě ho pomazlit, když si vzápětí po zlobení řekne?
Stačí své dítě milovat, chtít jeho štěstí bez ohledu na to, co to pro něj znamená? Stačí ho každý den pomazlit a říct mu, že ho mám ráda, i když se občas zlobím (tedy ne bezprostředně potom, co zlobí, ale třeba večer)?
Nebo je bezpodmínečná láska něco navíc. Jak ten pojem vnímáte? Já fakt nevím…

Nečetla jsem komentáře.
Znamená to, že si tu lásku nemusí zasloužit. Nemusí nosit domu same jedničky ani umývat nádobí, proto, aby bylo milovano. Nevylučuje se to s potřebou davat dítěti hranice. Je to podmínka pro zdravý duševní vývoj. Pokud to dítěti nedáte bude mít komplikované vztahy v dospělosti- bude se snažit partnerovi zavděčit, bude mít problém se vymezit že strachu, abych ho partner neopustil atd.
Odpověď dětského psychologa.
Prosím anonym - povolání.

• Citovat
  • Upravit
305
28.11.23 15:48
@Anonymní píše:
Nečetla jsem komentáře.
Znamená to, že si tu lásku nemusí zasloužit. Nemusí nosit domu same jedničky ani umývat nádobí, proto, aby bylo milovano. Nevylučuje se to s potřebou davat dítěti hranice. Je to podmínka pro zdravý duševní vývoj. Pokud to dítěti nedáte bude mít komplikované vztahy v dospělosti- bude se snažit partnerovi zavděčit, bude mít problém se vymezit že strachu, abych ho partner neopustil atd.
Odpověď dětského psychologa.
Prosím anonym - povolání.

Díky. Může dítěti ublížit to naštvání, pokud něco vyvede? Nejsem v tom stavu pak schopná jí pomazlit, ale je vidět, že to chce (bezprostředně po tom zlobení). Když se „odnaštvu“ už je to dobrý, ale chvíli to trvá (třeba půl hodiny). Často se mě pak ptá „proč si naštvaná“ (jsou jí 3). Snažím se vysvětlit, ale bojím se, že vyroste v pocitu viny (jako já)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 15:59
@Agnesk píše:
Díky. Může dítěti ublížit to naštvání, pokud něco vyvede? Nejsem v tom stavu pak schopná jí pomazlit, ale je vidět, že to chce (bezprostředně po tom zlobení). Když se „odnaštvu“ už je to dobrý, ale chvíli to trvá (třeba půl hodiny). Často se mě pak ptá „proč si naštvaná“ (jsou jí 3). Snažím se vysvětlit, ale bojím se, že vyroste v pocitu viny (jako já)

Naštvat se můžete (jako ideálně řešit v klidu, ale říct, že něco vyvede samozřejmě můžete), jde o to, že „kritizujete“ a „nemáte rada“ to chování ne toho člověka. Chovat se ve smyslu - mám tě ráda, ale nelíbí se mi tvé chování/ubližuje mi…nedělat chování typu - kdybys byla tak hodná jako Anička od vedle, tak by na tebe maminka taky byla hodnejsi atp…takže klidně být smutná, říct a vysvětlit, proč jste smutná (dítě vás bouchne, řekněte, že vás to bolí, proto jste smutná a že se to nedělá, ale neříkát - ty jsi slareda holka, nikdo tě nebude mít rád, když děláš toto atp.

• Citovat
  • Upravit
SracChcePomoci
28.11.23 16:01

Mám rád/miluju dítě bez podmínek. To nevylučuje abych ho potrestal když zlobí nebo mu to dal najevo. Musí ale cítit lásku a ne aby lásku dostávalo jen tehdy když udělá něco co rodič láskou odmění. Kdo to nezažil si to nese do života a myslí si že musí o lásku bojovat skutky přitom to je tak že tu lásku dostává za to že druhý ho chce mít rád takového jaký je. Je to bez podmínek v tom smyslu že já neříkám „budu tě mít rád když…“ ale „já tě mám rád protože ti lásku dávat chci“. Ve vztahích rodič dítě nebo partner partnerka to je normou ale ne každý to může chápat když to nikdy nepoznal. Neví že to je možné a že to je normální. Ty skutky za které si tu lásku „kupuje“ dělat má ne proto aby ho druhý miloval ale proto že toho druhého miluje achce to pro něj dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML