Bílá místa na dásních

5970
7.10.13 19:43

Bílá místa na dásních

Ahoj holky,
malej má na dásních taková bílá místa. Původně jsme myslela, že to je zub, ale neni. Měl to dole vpravo, pak mu vylezly dva zuby a teď se mu ta bílá tvrdá místečka udělala i nahoře vpravo i vlevo. Máte někdo zkušenost? Co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.10.13 19:48

@triada můžou být zuby, ale nemusí vylézt hned.. můj to měl na dásních hodně dlouho předtím, než zuby vyrašily.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
7.10.13 19:52

@martina.se Ale ono je to právě úplně mimo než mají vyrůst zuby, je to tvrdý a bílý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
7.10.13 19:53

Že by moucnivka?

• Citovat
  • Upravit
72725
7.10.13 19:54

@triada protože zoubek je ještě v hloubce a tohle je první známka toho, že se hodlá vyklubat. Kdyby to bylo něco jako aft, tak na tom nesnese dotyk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
7.10.13 19:57

@martina.se Já nevim no, zarazilo mě, že je to prostě takový tvrdý až ostrý a fakt úplně bílý, že by člověk řekl, že je to zub, ale na místě, kde zuby nejsou. Zkoušela jsem lžičkou lehce cinknout, ale necinká to. Z toho jsem usoudila, že to zub neni. :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.10.13 19:59

@triada je to ze stran? nebo kde přesně? když se podíváš u dospělého, tak zuby prosvítají už kousek od kosti, taky vlastně vidíš bílé tvrdé kusy v místě, kde zuby „nejsou“.. ale odtama rostou. Jinak zoubek cinká až když proroste přes dáseň :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.10.13 20:09

Ahoj, mě tenkrát Dr. říkala, že je to něco jako malá cysta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
7.10.13 20:09

Moje mala mela neco takovyho, kdyz ji byly asi 4 mesice. Malinky byli tvrdy mistecko na dasni. Shodou okolnosti sme byli se synem u zubarky, tak sem se ji na to ptala, co to je. Prej nejkej tukovej vyrustek ci co… Ale uz se ji to ztratilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
7.10.13 20:17

Malej to má od narození…neřeším, nebezpečný to není, takže v pohodě :D

• Citovat
  • Upravit
5970
7.10.13 20:24

@martina.se Jo, ze stran.

• načítám...