Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
malej má na dásních taková bílá místa. Původně jsme myslela, že to je zub, ale neni. Měl to dole vpravo, pak mu vylezly dva zuby a teď se mu ta bílá tvrdá místečka udělala i nahoře vpravo i vlevo. Máte někdo zkušenost? Co to je?
@triada můžou být zuby, ale nemusí vylézt hned.. můj to měl na dásních hodně dlouho předtím, než zuby vyrašily.. ![]()
@martina.se Ale ono je to právě úplně mimo než mají vyrůst zuby, je to tvrdý a bílý. ![]()
@triada protože zoubek je ještě v hloubce a tohle je první známka toho, že se hodlá vyklubat. Kdyby to bylo něco jako aft, tak na tom nesnese dotyk ![]()
@martina.se Já nevim no, zarazilo mě, že je to prostě takový tvrdý až ostrý a fakt úplně bílý, že by člověk řekl, že je to zub, ale na místě, kde zuby nejsou. Zkoušela jsem lžičkou lehce cinknout, ale necinká to. Z toho jsem usoudila, že to zub neni.
![]()
@triada je to ze stran? nebo kde přesně? když se podíváš u dospělého, tak zuby prosvítají už kousek od kosti, taky vlastně vidíš bílé tvrdé kusy v místě, kde zuby „nejsou“.. ale odtama rostou. Jinak zoubek cinká až když proroste přes dáseň ![]()
Moje mala mela neco takovyho, kdyz ji byly asi 4 mesice. Malinky byli tvrdy mistecko na dasni. Shodou okolnosti sme byli se synem u zubarky, tak sem se ji na to ptala, co to je. Prej nejkej tukovej vyrustek ci co… Ale uz se ji to ztratilo ![]()
Malej to má od narození…neřeším, nebezpečný to není, takže v pohodě ![]()