Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, jak jste postupovaly/i, když vám dítě upadlo tak nešťastně, že se mléčný zoubek začal kývat? Ptám se jak blbá, protože se pořádně nemůžu nic dozvědět
Naše zubařka je na dovolený, v Motole to neberou (celý odpo tam průběžně volám
), dovolala jsem se jen dětský. Ta řekla, že pokud je to čerstvé, v tom Motole to zadrátkují nebo co, aby se zoubek chytnul. Ale už nevěděla, co znamená „čerstvé“- dcera spadla před asi pěti dny a cvakla si dole ret. Od té doby jsem si všimla, že se jí jednička dole začla křivit, jakoby vysouvat ven z řady. Jenže holka je celý taťka a ten má přesně ten samý zuby stejně křivý, tak jsem si říkala, že to jsou geny
No a až dneska jí na to chlap sáhnul a zub se kýve. Dcera si nestěžuje, nebolí to, má to kolem jen lehce nachové, jakoby modřinu. Tak mě zajímá, jestli to řešit ještě během víkendu nebo až v týdnu, zas pokud je každá chvilka dobrá, tak jí to radši nechám co nejdřív zafixovat..
Jako jestli tu bude večer zas nějaká výživná diskuze, budu asi moc protivná
, protože jsem pěkně nervní, nechci aby to třeba v noci spolkla ![]()
No když je to čerstvé, ma se zub vrátit na místo, ty mléčné fungují jinak a ještě se „chytnou“ a jakoby přirostou zpět. To má asi doktorka pravdu, nevím, jak to funguje po tolika dnech ![]()
Sjela bych asi do toho Motola, nechala si tam říct, co jde a nejde a podle toho se rozhodla, odmítnout zákrok můžeš vždycky ![]()
Kdybych si toho všimla dřív
Ono to začlo pomaličku polehoučku a až dneska ta křivost začla bít do očí. Tímhle stylem si příští rok ani nekousne do chleba, jedničky nahoře má madam taky otřískaný, naštěstí jen růžky ![]()
@zuzouš hele jestli není problém s odvozem tak s ní zajeď, aspoň budeš vědět na čem jste ![]()
Ahoj holky, obnovuji. Dnes se nám stalo něco podobného. Seklo se mi přední kolo od kočárku a celý kočárek i se synem letěl.
Synovi (skoro 2r) se kýve zub 1mm a má podlitinu mezi 1. a 2.
Na to jsem přišla až po 2 hodinách, bolelo ho to. Nakonec jsme jeli k zubaři a doporučil mixovanou stravu a nekousat nic. Máte s tím zkušenost? Ujme se zub znovu? Bude zase stejné pevný? Jsem z toho totálně hotová ![]()
@Aerith mám podobnou zkušenost, dcera je tzv. ochutnavacka
v roce se zakousla do dřevěného stolu (spadla z gauce), zubarka řekla, ze si hnula s jednickama a ze se ji budou kazit a snad to nebude mít vliv na druhé zuby… 2 roky na to se zakousla do kovové houpačky (opět nehoda) a potom běžela tatinkovi do náruče a zakousla se mu do klíční kosti
je to prostě tele
ma jedničky i dvojky zkažený a dr říkala, ze nemá cenu ji je spravovat
ted můžeme jen doufat, ze druhy zuby budou OK, prý taky nemusí vyrůst ![]()
To bude OK, ve stejném věku se syn vysekal na odrážedle, zub se kýval rozhodně víc jak 1mm, celý tričko od krve…Byli jsme na rentgenu jestli není zub uvnitř zlomený, nebyl. Takže doporučení týden kasičky ale stejně tak za tři dny jedl normálně a zub je ok
Ono to kolikrát vypadá hrozně ale děti jsou odolné ![]()
Díky za uklidnění
malému taky tekla krev, vypadalo to fakt strašně. Snad to tedy bude ok.
@Aerith píše:
Ahoj holky, obnovuji. Dnes se nám stalo něco podobného. Seklo se mi přední kolo od kočárku a celý kočárek i se synem letěl.Synovi (skoro 2r) se kýve zub 1mm a má podlitinu mezi 1. a 2.
Na to jsem přišla až po 2 hodinách, bolelo ho to. Nakonec jsme jeli k zubaři a doporučil mixovanou stravu a nekousat nic. Máte s tím zkušenost? Ujme se zub znovu? Bude zase stejné pevný? Jsem z toho totálně hotová
Co to bylo za kočárek? Valco?
@araw aha, fakt? No mě tedy přijde konstrukčně podobný.
Už na to ani nechci myslet, jezdím fakt opatrně, z patníku velmi pomalu a nebo po zadních..