Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@K.Black to byl sarkasmus ženo ![]()
Ale k věci.
Drtivá většina budoucích rodiček se tady stále dokola vyptává, zda může tohle, či ono, mají panickou hrůzu z hermelínů a plesnivých sýrů ( přitom zrovna tyhle jsou podrobovány nejpřísnějším kontorolám) a jiných věcí,, včetně třeba tady perníčků s inkriminovanou bílkovou polevou.
A ejhle, pak je člověk potká ve kšeftě, jak svým ročním dětem cpou do ruky ještě nezaplacený párek, jen aby od nich měly klid, nehledě na to, co všechno doslova spráskaj právě o Vánocích. ( včetně těch perníčků )
Chtělo by to fakt trochu toho rozumu do hrsti a třeba si říct- fájn, syrovej bílek, raděj nedám, nebo ano, to je o každé z nás, na co má odvahu ![]()
Myslím, že
@Lejaa tak v těhu nejez nic a nemusíš se blbě ptát, já jsem těhotná 13 týdnů, za tu dobu mám v sobě 2hermelíny, 4 piva, dost ořechů, i jedny játra…a myslíš že se porodu dítě nedožije?
Jinak samozřejmě jím normálně, né že by to byl jídelníček na 13 týdnů ![]()
@AnnaF 20 dkg cukru moučka,1 bílek a lžička SOLAMYLU. ŠLEHAT A NAŘEDIT OPATRNĚ ŠTÁVOU Z CITRONU.
Drží jak svatá víra ![]()
@berry4 píše:
@K.Black to byl sarkasmus ženo
Ale k věci.
Drtivá většina budoucích rodiček se tady stále dokola vyptává, zda může tohle, či ono, mají panickou hrůzu z hermelínů a plesnivých sýrů ( přitom zrovna tyhle jsou podrobovány nejpřísnějším kontorolám) a jiných věcí,, včetně třeba tady perníčků s inkriminovanou bílkovou polevou.
A ejhle, pak je člověk potká ve kšeftě, jak svým ročním dětem cpou do ruky ještě nezaplacený párek, jen aby od nich měly klid, nehledě na to, co všechno doslova spráskaj právě o Vánocích. ( včetně těch perníčků )
Chtělo by to fakt trochu toho rozumu do hrsti a třeba si říct- fájn, syrovej bílek, raděj nedám, nebo ano, to je o každé z nás, na co má odvahu
Myslím, že
Dekuju za ten trik na polevu.
Jinak ja „resim“, a rozhodne nespraskam jednou kde co a dite urcite parek mit nebude
. Mozna karikaturujes. Prijde mi hloupy, kdyz si na foru nekdo dovoli polozit treba i „hloupou“ otazku, ze se vzdycky najde nekdo, kdo mu da najevo, ze je hlupak. Nemyslim ted tebe, „umres“ je vlastne docela vtipny…a souhlasim se zaverem, „fajn, dam si, i kdyz je to risk, nedam si, protoze mi to za to nestoji“. Ale nez k tomu clovek dospeje, musi si projit tema prvnima tydnama, kdy tape, aspon me nikdo nic nerekl, k doktoru jsem sla az za mesic a jen se na me valilo nejen z internetu, ale hlavne od kamaradek a od rodiny, co nesmim a na co mam dat pozor…
@AnnaF No já teda dělám polevu jen bílek plus přidávat cukr a míchat, NEšlehat! Pak jsou v ní bublinky a praská a opadává
Cukru tolik, aby byla akorát - pomaličku tekla, ale tenká linka se neroztékala. Když se podaří moc hustá, lehounce naředit citr. šťávou.
@archienka1
blbá seš ty se svým příspěvklem, že nemám jíst nic.
@Pipet: Diky!
Poleva byla zase katastrofa, nejde ani tak o to, aby drzela, ale o to, jak ji pri zdobeni nenapatlat i manzelovi do vlasu, no, opet se darilo, prvni varka skoncila rovnou v drezu, druha je napatlana na nejamaterstejsich perniccich na svete, a to jsem na to letos koupila specialni silikonovy rukav. Uz aby tu s nama byla nase jesterka, od ni takhle opatlane pernicky budou aspon roztomile
. Ale hlavne, ze je dobra a zda se, ze v ni ani neni salmonela
.
Kazdopadne pekny Vanoce vsem!
@AnnaF Dávám si ji do mikrotenového sáčku, ustřihnu pidi rožek a zdobička je na světě ![]()
@Pipet : No, tak to mam definitivne potvrzene, ze problem neni v receptu ani ve zdobicim naradi (pytlik jsem pouzivala minula leta), ale v rukach. Tak to se s tim smiruju, ja porad doufala v nejake abrakadabra a ze je chyba nekde mimo me
. No co, vsak ono se to sni tak jako tak.