Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adam75 píše:
@Vermun právo na to mají. Nesmí tě vyhodit, pokud už jsi jednou vstoupila do prodejny, na to je snad i nějaký zákon. A proto aby nemuseli přetahovat, tak tam radši nepustí nikoho. Každý by mohl říct, že jde pro jednu věc a pak tam být hodinu.
10 minut před zavirackou už bych se nezlobila, že mě vyhodili, jistě jsi to bez té kávy přežila.
nic to ale nemění na tom, že jeden takovejhle „přijemnej“ pán dokáže člověku dokonale otrávit den… A proč to má pak ten danej dusit v sobě? Tak to holt prostě vyventiluje tak, jak mu připadá nejlepší (protože i ten zákaznik může mít blbej den a nebýt zákazníků, může se ten hlídač jít klouzat)… Nic špatnýho na tom nevidím… ![]()
@kate02 dusit to v sobě samozřejmě nemusí, ale může nad tím mávnout rukou a nechat to být. Nevím, proč by někomu stálo za to hádat se kvůli takové prkotině, jako že si 10 minut před zavíračkou supermarketu nemůže koupit ledovou kávu.
Ventilovat se na nějakým chudákovi hlídači, který stojí mezi dvěma možnostma - buď porušit pokyn nadřízeného a lidi tam pustit anebo poslouchat blbý kecy zákazníků - to mi přijde dost ubohý.
@adam755 píše:
@kate02 dusit to v sobě samozřejmě nemusí, ale může nad tím mávnout rukou a nechat to být. Nevím, proč by někomu stálo za to hádat se kvůli takové prkotině, jako že si 10 minut před zavíračkou supermarketu nemůže koupit ledovou kávu.
Ventilovat se na nějakým chudákovi hlídači, který stojí mezi dvěma možnostma - buď porušit pokyn nadřízeného a lidi tam pustit anebo poslouchat blbý kecy zákazníků - to mi přijde dost ubohý.
I ten chudák hlídač to ale může říct slušně…
Pak nad tím mávnu klidně rukou a nechám to být…
Ale pokud se bude chovat arogantně, nepříjemně… Musí čekat, že reakce taky nebude vždycky milá…
Nechápu, co je na tom k nepochopení… ![]()
@kate02 že byl arogantní, píše zakladatelka. Jestli takový byl doopravdy, těžko říct. Já bych se s ním ale nehádala, i kdyby byl. Pomyslela bych si něco o debilovi a šla bych pryč. Ventilovat se jen proto, aby se mi ulevilo, je pod úroveň a ukazuje to nedostatek sebekontroly. Proč se s ním hádat, když stejně vím, že nedosáhnu kýženého výsledku, tj. vpuštění do obchodu? A tim, že se s ním budu hádat, toho nedosáhnu zcela určitě.
Presne vyhodit zakaznika nemuze uz z obchodu!! Diky tomu jsem za pokladnou o pulnoci stravila ne jednou vic jak 20minut kvuli jednomu zakaznikovi.
Ano mel te tam pustit. Taky jsem si v tehotenstvi toho potrebovala spoustu koupit na chut, ale to uz jsem sla radsi do vecerky, nez pred zavirackou do supermarketu. Znam to i z te stranky. a vsichni jsme jenom lidi.
@adam75 píše:
@kate02 že byl arogantní, píše zakladatelka. Jestli takový byl doopravdy, těžko říct. Já bych se s ním ale nehádala, i kdyby byl. Pomyslela bych si něco o debilovi a šla bych pryč. Ventilovat se jen proto, aby se mi ulevilo, je pod úroveň a ukazuje to nedostatek sebekontroly. Proč se s ním hádat, když stejně vím, že nedosáhnu kýženého výsledku, tj. vpuštění do obchodu? A tim, že se s ním budu hádat, toho nedosáhnu zcela určitě.
no hádat se s ním právě nemá cenu… Protože pokud je fakt arogantní, pomyslí si něco o zadní části těla a dál to řešit nebude…
Takže je lepší informovat vedení, co zaměstnáívá za zaměstnance… Pokud postupuje podle toho, co mu řekli, nic se mu nestane, tak nechápu, o co jde… ![]()
Mně takhle jednou vynadal pošťák, protože nepochopil napsanou adresu na balíku a čekal u špatnýho domu…
(spletl číslo popisný a orientační, i když byly napsaný správně), pak teda přijel k nám, šla jsem zaplatit a neměla jsem peníze přesně… (místo 900 jsem měla myslím jen 1000
) Tak zase sdalší blbá poznámka… Mě to jeho chování tak zarazilo, že jsem v tu chvíli fakt nevěděla, co říct… ![]()
A přiznám se, že kvůli tomu chování jsme prostě pak stížnost napsali, protože já to, že je na mě někdo hnusnej nedokážu hodit za hlavu a nosím to v sobě ještě hodně dlouho…
Takže nechápu, proč by si na mě měl někdo chladit žáhu (ještě ke všemu neprávem) a já to měla nechat bez reakce… Takhle se nad sebou ten člověk třeba aspoň trochu zamyslí…
![]()
@kate02 já mám tu hranici trochu dál, u mě se musí nepříjemná situace stát s jedním člověkem aspoň 3×. Pak už to beru, že je debil. Jednou mi nedělá problém to přehlídnout, každej občas může nemít svůj den.
Problém s pošťačkou jsem měla taky, ale stěžovala jsem si, až když 3× za sebou nastal stejný problém. Pak už bylo jasný, že to není náhoda.
@adam75 píše:
@kate02 já mám tu hranici trochu dál, u mě se musí nepříjemná situace stát s jedním člověkem aspoň 3×. Pak už to beru, že je debil. Jednou mi nedělá problém to přehlídnout, každej občas může nemít svůj den.
Problém s pošťačkou jsem měla taky, ale stěžovala jsem si, až když 3× za sebou nastal stejný problém. Pak už bylo jasný, že to není náhoda.
Mě prostě naštvalo, že ten pošťák byl nepříjemnej do telefonu, že já jsem napsala na balík blbou adresu (přitom adresa byla správně a já ji pochopitelně nepsala…) a pak ještě ty blbý kecy, když už dorazil… ![]()
S tím pošťákem jsem se od té doby neviděla, standardně k nám jezdil jinej, kterej mi nosil balíky až k bytu, protože věděl, že mám malý děti…
O to větší rozdíl byl tady ten vzteklej… ![]()