Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, jdu si k vám postěžovat a případně se zeptat na vaše zkušenosti. Dnes jsem v 19:50 chtěla vstoupit do billy, která je otevřena do 20:00 a byla jsem hlídačem vyhozena, že zavírají a mají plnou prodejnu lidí (je fakt, že jela jen 1 kasa a u ní stálo s menšími nákupy asi 5 lidí). A já jako těhotná měla hroznou chut na ledovou kávu.
Takže jsem se pěkně nasrala. Opravdu se toto děje?? myslíte že měl na to hlídač právo?
Protože zavírají v 8 a to už nejspíš nestačili odbavit ani ty stojící u pokladny. Já bych teda 10 minut před zavřením do krámu nešla, v jiných profesích stojí zaměstnanci úderem,,padla" u píchačky a v obchodě se diví, že tam zaměstnanci nehodlají být přesčas.
No tak taky nemusí jet jen jedna pokladna, že? a já tam pracovala a pracovníkům končí směna v 20:30. Já šla na 1 věc, kterou bych sbalila a zaplatila.
Myslím že by měli umožnit vstup až do konce otevírací doby.
Solidní obchodník tak učiní.
Navíc myslím že vedení obchodu by se to moc nelíbilo, že tě tam už nepoustili.
To je hrůza
nepustit těhotnou když má chutě
osobně bych napsala hodně ostrý email vedoucímu prodejny, nebo ne email ale dopis, doporučeně!
@Jasněnkaa myslím že zakladatelka to nechtěla zdůraznit jako nějaké „privilegium“ ale abychom pochopili proč chtěla tak nutně do obchodu ![]()
@pralinka2727 píše:
@Jasněnkaa myslím že zakladatelka to nechtěla zdůraznit jako nějaké „privilegium“ ale abychom pochopili proč chtěla tak nutně do obchodu
přesně tak ![]()
Já byla dnes v Penny v 19.50 a pustili nás v poho. Taky zavírají ve 20. Je to i o lidech ![]()
Pustit tě měli, max. se zdvořilým upozorněním, že v osm zavírají. Pracovní doba zaměstnanců nebude do 20:00 s tím, že 20:01 můžou odejít domů.
Jo to je právě to přesvědčení lidí, v 8 se zavírá, tak tam za minutu 8 musím být vpuštěn. Dobu než nakoupí a zaplatí nepočítá. Ochranku nabádá upozorńovat zákazníky a nové nevpouštět vedení obchodu, takže by se jim to líbilo.
Taky si myslím, že otvírací doba znamená, že do té doby tam člověk může vlézt… Jako jasně že ne na velkej nákup ale pro jednu dvě věci…
Je to na soudnosti obou stran… ![]()
Toto je vyjádření z oficiálních FB stránek Billy:
Dobrý večer, toto by si ochranka ani zaměstnanci dovolit neměli. Obchod se má zamykat ve 20:00. Zákazníci by se poté měli co nejdříve dostavit k pokladně, aby si zaměstnanci mohli dodělat svoji práci a jít brzy domů. Omlouváme se za takovéto nedopatření a přejeme jen dobré zážitky v obchodech Billa.
@alun-ka píše:
Jo to je právě to přesvědčení lidí, v 8 se zavírá, tak tam za minutu 8 musím být vpuštěn. Dobu než nakoupí a zaplatí nepočítá. Ochranku nabádá upozorńovat zákazníky a nové nevpouštět vedení obchodu, takže by se jim to líbilo.
Ale to je pak zavádějící… Jak kdybych řekla, že když mám pracovní dobu do 16:30, tak 16:20 přestávám pracovat, abych se stihla sbalit domů…
Tak mají dát otvíračku do 19:50 a maj vyřešeno… ![]()
@Vermun píše:
Toto je vyjádření z oficiálních FB stránek Billy:Dobrý večer, toto by si ochranka ani zaměstnanci dovolit neměli. Obchod se má zamykat ve 20:00. Zákazníci by se poté měli co nejdříve dostavit k pokladně, aby si zaměstnanci mohli dodělat svoji práci a jít brzy domů. Omlouváme se za takovéto nedopatření a přejeme jen dobré zážitky v obchodech Billa.
no asi jsi byla málo drsná, ke kámošce se ochranka zachovala nehezky v Kauflandu a dostala plnou igelitku, a nejvyšší ji to donesl až do bytu i s omluvou ![]()
@Jasněnkaa no já na něj něco vyštěkla a šla pryč. já to totiž v tom šoku myslela, že to nerozdýchám. mě fakt nenapadlo, že mě tam nepustí. ![]()