Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den, mohla bych vás poprosit o informace ohledně vašeho těhotenství? Manžel je také bechtěrevik a také nám to jednou ujelo a jsem těhotná, krátce 3tt. Máme strach že methotrexate který bere by mohl poškodit plod. Děkuji Janů
Máte někdo zkušenosti s Humirou? Mám ulcerozní kolitídu a čekám na shcválení. PO Remiceidu anafylaktický šok, tak mám strach z nečeho dalšího. Vedlejších učínku atd. Díky za reakce.
@andulinka36 píše:
Máte někdo zkušenosti s Humirou? Mám ulcerozní kolitídu a čekám na shcválení. PO Remiceidu anafylaktický šok, tak mám strach z nečeho dalšího. Vedlejších učínku atd. Díky za reakce.
Ahojky, měla jsem Humiru asi 3 měsíce, tím že je humira do 90kg a já mam 120kg, tak mi nezabírala na 100% ale zabírala trochu. Na každého jsou vedlejší účinky iné. Já jsem měla suché oči, oteklé nohy, šílené vypadávání vlasů a do toho se mi vyrojil silenej exzem na obliceji jak lišaje. Takze nakonec jsem vysadila a přešla na ENBREL, účinek zatím nikde, tak uvidíme. To, co potkalo mě, Tebe vubec potkat nemusí. Tak se neboj.
![]()
Ahoj děkuji za zprávu. a ty máš tak Kolitidu? nebo na co jsi tpo brala? Z těma vlasama už jsem to slyšela, že někomu padají no budu muset jít do toho pač korikoidy co mám ted m už moc nezabírají, ale pořád čekám na to schválení. A ta ENBRELA je co? taky biol. léčba? díky. ![]()
@andulinka36 Není zač, já to mám na proriatickou atropatii a psoriázu, navíc jsem HBL 27+
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, zda někdo nemá zkušenost…
Partner podstupuje již rok a půl biologickou léčbu infuzemi, chodí na ně každý měsíc. Teď jsem zjistila, že jsem těhotná, cca.6 týden. V upozorněních, co má z kliniky, je psané, že se otěhotnění v době léčby nedoporučuje, nejsou ještě zcela popsané vlivy na miminko. On dítě neplánoval, když na léčbu nastupoval, tyto informace mu unikly. Nemá někdo zkušenost?
děkuji.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na obdobnou věc, jako se ptala anonymní.
Nevíte, zda má biologická léčba vliv na plod, pokud léčbu podstupuje muž. Jedná se o léčbu ulcerozní kolitidy.
Chtěli bychom s manželem třetí dítko, ale manžel má začít právě s biologickou léčbou.
@Adelka951 Biologická léčba je stále ve stadiu exerimentální medicíny, tedy že se ještě následky, reakce atd. stále zjišťují.
Proto bych volil metodu opatrnosti a zvoli odběr dostatečného množství spermatu před započetím léčby pro možné budoucí umělé oplodnění.
Obecně bych zatím každému, kdo jen trochu může, doporučil se biologické léčbě vyhnout.
@Premek_Orac Proč vyhnout? Já mám biologickou léčbu pár let. Zatím dobrý. Ale dítě už mám. Asi lepší než 100 000 mg kortikoidů, které jsem už stihla dostat. Každá taková léčba už je něco za něco, to vím a jsem s tím smířená.
@Anonymní píše:
@Premek_Orac Proč vyhnout? Já mám biologickou léčbu pár let. Zatím dobrý. Ale dítě už mám. Asi lepší než 100 000 mg kortikoidů, které jsem už stihla dostat. Každá taková léčba už je něco za něco, to vím a jsem s tím smířená.
Biologická léčba je nyní hodně preferovaná lékaři, mimo jiné kvůli tomu, že za její nasazení lékaři dostávají odměny.
Výsledky jsou většinou takové, že v prvních týdnech a měsících dochází k rapidnímu zlešení stavu pacienta, u opravdu velkého procenta pacientů však následně dochází k propadu do stavů horších, než před zahájením bilogické léčby. Podle některých závěrů také dochází k nezvratným změnám v těle pacienta. Proto bych byl radši velmi opatrný…
@Premek_Orac Můžu poprosit o zdroj těchto informací? Časopis s IF? A léčbu schvaluje zdravotní pojišťovna, lékař to neovlivní, ne? A ano je to drahé. Teď mám zažádáno o monoklonární protilátku, cena cca 1,5 mil. Ale současná léčba je cca 0,5 mil na rok.
No nevím no. Co se týče předepisování, tak co vím od mojí lékařky tak s tím teď pojišťovna dělá veliké drahoty a jen tak někomu to nechce schválit, šetří kde můžou
Za mě je biolka velký zázrak a hodně mi změnila kvalitu života. Jsem na ní už druhým rokem a nemůžu si jí vynachválit ![]()
@Anonymní píše:
@Premek_Orac Můžu poprosit o zdroj těchto informací? Časopis s IF? A léčbu schvaluje zdravotní pojišťovna, lékař to neovlivní, ne? A ano je to drahé. Teď mám zažádáno o monoklonární protilátku, cena cca 1,5 mil. Ale současná léčba je cca 0,5 mil na rok.
Ano, hrazení léčby schvaluje pojišťovna, ale návrh podává lékař. Lékař to tedy ovlivňuje naprosto zásadně, a pokud nemá pojišťovna vyčerpané limity, lékař to odůvodní možnou úsporu v budoucím vývoji choroby pacienta, tak to větší pojišťovny schvalují.
Ta cena co uvádíš mi přijde vysoká. To je za samoaplikaci, nebo aplikaci lékařem?
Omlouvám se, ale zdroj nemohu uvést, jelikož jsem k partnerům smluvně vázán mlčenlivostí. Není to výmluva, nemohu odkazovat na interní dokumenty a sankce jsou značné.
Ale když budeš hledat, snad nalezneš i něco veřejně dostupného.
Prostě buď opatrná, neslibuj si od toho zázraky, velmi hlídejte reakce těla, zejména imunitního systému - žádnou reakci nepodcenit, včetně obyč. nachlazení apod..
@Brita83 Jo,blíží se závěr roku, limity jsou často před vyčerpáním
.