Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda holky, ráda bych se poptala na vaši zkušenost. Mám několik dní teplotu plus pálení v krku, zkoušela jsem pastilky Vincentka, ale bez úspěchu. Můžu zkusit Bioparox? K lékaři jsem ještě nedoběhla, vyčkávám.. za jak dlouho jste zvládali nachlazení v těhu? Prý to trvá imunitě déle. Díky moooc ![]()
Bioparox je jen lokální, tak si myslím, že ano..co píšou v příbaláku? Zkoušela jsi víc Céčka, med, čaj..ležet..půlku paralenu.., ale myslím si, že ten Bioparox je v pohodě. Tak ať ti je co nejdříve líp ![]()
@Deníííí Ahojky, díky za reakci
. Víc Céčka jsem zkoušela, na med chodím často i jindy
, paralen jsem zatím nezkoušela.. Mám tak kolem 37.5 už přes týden..a dochází mi trpělivost, asi bych měla zaběhnout k lékaři, ale zvažovala jsem právě ten Bioparox
Jsem teprve v 8 tt..
Doktorka mi ho doporučila. Jinak v lékárně mi na pálení v krku dali Septisan-můžou to i těhotné i kojící ženy, na kašel mi pomáhal Stodal. Já byla mezi 3. až 5. měsícem nemocná pořád! Týden k. o., týden ok a pořád dokola. Nejvíce mi pomohly vitamíny pro těhotné, jakmile jsem je začala užívat, tak to bylo naposledy, co jsem byla až doteď nemocná (teď už čekám každým dnem mimčo
)
@missmiri píše:
Doktorka mi ho doporučila. Jinak v lékárně mi na pálení v krku dali Septisan-můžou to i těhotné i kojící ženy, na kašel mi pomáhal Stodal. Já byla mezi 3. až 5. měsícem nemocná pořád! Týden k. o., týden ok a pořád dokola. Nejvíce mi pomohly vitamíny pro těhotné, jakmile jsem je začala užívat, tak to bylo naposledy, co jsem byla až doteď nemocná (teď už čekám každým dnem mimčo)
Tak to držím palce
a moc na vás myslím
Za nedlouho bude miminko u vás, to je paráda ![]()
http://pribalove-letaky.cz/bioparox
no tam píšou..konzultaci s lékařem..tak brnkni na gyndu, ale v těhu je normální zvýšená teplota ![]()
@Korin Díky
Zkus ale opravdu ty vitamíny, já brala Gravital, ve třetím trimestru už pak ne (jsem si někde přečetla, že by pak mimino mohlo být moc velké
). Ale posílí to dost imunitu.
@Deníííí Kuk, taky jsem to někde slyšela…ale kolik je normální?
37.5 je už dost..ale asi bude nejlepší domluvit se s gyne, to máš pravdu… ![]()
@missmiri Děkuju za tip
, podívám se po nich., jdu se mkrnout hned na internet na složení ![]()
@Deníííí píše:
http://pribalove-letaky.cz/bioparoxno tam píšou..konzultaci s lékařem..tak brnkni na gyndu, ale v těhu je normální zvýšená teplota
Jo a zvýšenou teplotu jsem měla takhle na začátku i mimo nachlazení. Ségra právě zkoušela teploměr, co koupila pro malého ![]()
@missmiri
.. no je fakt, že v krku mě zase tolik hodně nepálí, proto jsem zatím nikam nezaběhla.. ale může to být od obojího ![]()
Bioparox je snad lokální antibiotikum??? (píšu bez zjištění podrobností), takže pokud nejsou tvoje potíže zánětlivého charakteru, což asi sama nezjistíš, nasadila bys ho dost možná zbytečně.
Cítíš se jinak nemocně? Mně bylo v prvním těhu na začátku špatně „jako bych měla virózu“ - návaly horka zimnice, takový ten pocit něco na měleze, ale bez skutečné nemoci (třeba mě to nijak neomezovalo fyzicky, nemusela jsem ležet), ale teplotu jsem neměla. Pokud máš pocit, že jsi klasicky nemocná, ještě chvilku bych počkala, snažila se maximálně ležet a pak zašla k dr.. E
@Korin při teplotě přes 38 Paralen, ale žádnou půlku, normálně celou tabletu, důležié je teplotu srazit..dále studené zábaly apod..teplotu co máš ty bych zatím nesnižovala..Bioparox můžeš taky..šípkový/zázvorový čaj s medem a citronem..jen se zázvorem opatrně..s vitaminem C taky moc nepřehánět, víc než 2×500mg bych nejedla..
Do 12.tydne se pry muze v podstate jakykoliv lek.to bych se nebala.ale pokud te krk moc nepali a mas jen lehce zvyeenou teplotu, nedavala bych zbytecne Bioparox. pokud by stav setrvaval, zajdi radeji k doktorce.
Já jsem měla v 7. a 8. týdnu zánět hrtanu a hlasivek, nevydala jsem ze sebe ani hlásku. Na doporučení ORL lékařky jsem používala právě Bioparox a pila Vincentku.
Bylo to ale na doporučení dr., sama bych si to naordinovat netroufla.