Bitcoinová kauza, názor?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bitcoinová kauza
Lidi, prsimVás, můžete mi někdo nějak blbuvzdorně vysvětlit, jak by se SPRÁVNĚ mělo postupovat v té bitcoinové kauze?
![]()
Furt ode všech dokola poslouchám, co na tom bylo špatně, praní špinavých peněz prostřednictvím státu a bláblá, jako jasný.
Ale jako další možnosti vidím
a) vůbec dealerovi nevrátit tu techniku, pomocí které šlo otevřít jeho bitcoinovou peněženku, takže by na úložišti odpočívalo nevimkolik miliard do konce věků.
b) pomoci dealerovi otevřít bitcoinovou peněženku a poctivě vrátit uložené bitcoiny původním vlastníkům (rozuměj jiným dealerům drog a uživatelům, kteří si za zboží těmi bitcoiny zaplatili)
c) Zabavit dealerovi všecky miliardy, nakopat mu… prostě mu nakopat
- a utržené peníze ctnostně spálit za úsvitu, protože náš stát rozhodně žádné peníze, získané nezákonným způsobem, do svého rozpočtu nepotřebuje. ![]()
d) Vrátit dealerovi všechky miliardy, protože jsou koneckonců jeho a trest za jejich nabytí už si poctivě odseděl.
anebo e) Udělat to tak, jak to teda ten xindl ministr Blažek s náměstkem po dvou letech přemítání na ministerstvu spravedlnosti udělali.
Někdo nějaký další nápad?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jinak - předem se omlouvám adminům, chápu, že třaskavá politická témata nejsou tady na eM příliš vítaná, ale jednak doufám, že se to tu kvůli bitcoinům příliš neporube
, a především vím, že sem chodí i lidé, kteří se v problematice orientují líp, než já.
Což tedy není těžké, protože já to prostě nechápu!
![]()
Předem dík za smysluplné odpovědi, „Fyjalo octup“ mi v pochopení bitcoinového zádrhele nikterak nepomůže, vyzkoušeno za Vás. ![]()
Teď chvíli nebudu, musím posbírat jahody, než mi z nich krupobití udělá marmošku přímo na záhoně, takže ne, že tu po návratu najdu deset výkřiků „troll, troll“ a "typické, zakladatelka se neozývá, to zas bude zítra na Seznamu článeček…
Článečky tam byly dřív, než jsem založila tohle vlákno, ale beztak to celý nepobírám.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak řeší se hlavně to, že na nějaký zabavení se musí prokázat, že pochází z trestné činnosti. Jinak je to okradení poctivého obchodníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Twl, nakonec dojde na moji verzi d), kterou jsem brala jako nejabsurdnèjší.
Takže oni mu teoreticky měli navalit tu techniku, a na žádné „královské dělení“ nebyl prostor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já jsem apolitický a tahle kauza mě nezajímá, takže nemám nastudováno, ale co vím, tak ten borec má nařízenou policejní ochranu. Přijde mi nevhodné spojení, že to Jiřikovský Ministerstvu spravedlnosti daroval. A MS to přijalo? MS běžně přijímá miliardy od drogových dealerů? Takže Pablo to příjjmout neměl, asi tak. Ale připadá mi to jako účelovka, MS musí být plný právníků, to se s nikým neporadili? Ale miliardy od kontroverzních lidí, potažmo z trestné činnosti, vždycky zavání průšvihem. On jim to daroval, oni přijali a teď se nestačí divit. Na té klíčence bylo údajně 12 miliard korun. Kéž by naši politici začali používat mozek. A případná dobrá víra tady asi moc neobstojí.
Příspěvek upraven 04.06.25 v 18:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše: Více
Však to tak bylo. Oni mu to vrátili, on to rozeslal všude možně a nějaký poděkování poslal darem i státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
No prosím.
Tak co se potom řeší? ![]()
Je vidět, že borce za katrem polepšili, klidně se za pár mega mohl nechat přeoperovat na Pamelu v nejlepších letech a koupit si nějakou útulnou, dobře střeženou vilku s protiatomovým krytem na pobřeží některého z daňových rájů.
A zatím tu vidíme v praxi demonstrované rčení o tom dobrém skutku který musí být potrestán. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit já bych mu to uložila jako Peněžitý trest, ale nebyl tam problém, že jim to tehdy neotevřel a tvrdil, že zapomněl heslo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: VíceŘíkal, jo?
Teď povídali na Nově, že nám odborník všechno kolem bitcoinové kauzy srozumitelně vysvětlí, tak jsem se pohodlně usadila, a moderátor dodal, že v neděli v poledne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj, ono když ty hesla neznáš, tak se do toho prostě nedostaneš a on se ti vysměje do obličeje s tím, že už prostě neví, a ty nemáš jak ho donutit…no výsměch, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já už to raději nesleduju, to je milion sem, miliarda tam…a policajtům skrouhnou peníze, nám přispěli na důchod jednou a už to zase zrušili atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček píše: Více
Přesně tak.
Jednak nechápu, z jakého důvodu se, twl, svolává bezpečnostní rada státu.
Dva roky se v tom rejpá barák plný elitních právníků, a teď je v důsledku toho stát v ohrožení, či co? ![]()
A - pokud tedy drogový dealer nebo podobný xindl věnovat státu cokoli, je morální povinností státu poslat ho s tím do pr… čic? ![]()
Barák mu zkonfiskovali, nejspíš prodali, protože už ve vilce bydlí nový majitel, a nikoho to nedere.
Ale s bitcoinama mu hrdě řekneme, ať si to nechá a někam zaleze, ať už ho nevidíme? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Já jsem taková zvídavá. ![]()
Když jela kauza Motol, bylo mi přehledně jasné, kdo je zlosyn, a neřešila jsem.
Ale tady mám fakt problém se zorientovat, kdo jsou naši!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
A jo.
Takže borec si v lapáku „rozpomněl“, a aby se ke svým úsporkám dostal, udělal se státem kšeftík.
Tomu rozumím.
Ale proč je to takový skandál, kvůli kterému odstupuje ministr a volá se po hlasování o důvěře vládě?
Furt moje úvodní otázka: co se teda mělo udělat správně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!