Bitcoinová kauza, názor?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
75526
5.6.25 07:38
@Keyllah píše: Více

Já už rozumím, jak to Lily myslí, krásně to popsala @adresa. :palec:
Když si odmyslím, že zjevně chybí ten jasný právní rámec, jak podobné případy řešit, profilují se mi dvě názorové linky:
1. Peníze jsou jen jedny (ála Klaus) a ani ty zločinecké nesmrdí, zvláště, poslouží-li dobré věci.
2. Se zločinci se nekšeftuje, ať už by byl cíl obchodu sebelidumilnější.

Za sebe se začínám (padají tu fakt dobré argumenty) přiklánèt k názorovému proudu 2., i když mé hamižné srdéčko krvácí. :roll:

No, a čistě teoreticky - pokud by se policii tenkrát na začátku podařilo ta hesla prolomit (což prý je fakt velký problém a taky se nevědělo, jestli v milé peněžence nebude kulový), zřejmě by to šlo šmahem zabavit jako ten peněžitý trest, nebo jaxeto, nejsem právník. :nevim:
Pak by ale ty peníze, i z morálního hlediska, použít šly, protože už by to nebyl obchod s mafošem, ale konfiskace?
I když prachy by byly stejně špinavé? :think:

Příspěvek upraven 05.06.25 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:38
@inkakřivák píše: Více

jenže tvých případů je kolik? ve většině případů je to opravdu od pachatelů trestné činnosti, protože ideálně můžeš jít po tom, co si tím vydělali a to zabavit atd.- takže peníze z drog, podvodů atd. Prostě špinavé peníze a těch je opravdu většina. Takže by se jich stát měl vzdát? nechtít je? za mě každá koruna co se podaří pro oběti získat, je dobrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:39

s tím samozřejmě souhlasím…šlo mi o to, jak tu někdo psal, že i kdyby je dal všechny veřejně, že by je měla republika odmítnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75526
5.6.25 07:40
@Ploskutáček píše: Více

Stránka neexistuje, mi to píše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75526
5.6.25 07:42
@vokishka píše: Více

Vidím stejně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:44
@sirikit píše: Více

pokud je legální uzavírání Dohod o vině a trestu, kde se s dotyčným dohodneš, že dostane ten a ten trest, včetně peněžitého trestu, nejsou ty peníze taktéž špinavé? nedalo by se to taky považovat za úplatek? stejně tak máš „odklony“ kdy to nejde před soud - tam se přímo domlouvá, kolik dotyčný zaplatí do fondu pro oběti. Taky „obchod“ a špinavé peníze :think:

Za mě, pokud je to transparentní a přesně se ví, kolik má dát, co za to, a kam ty peníze půjdou, tak je to i ze zákona legální a poslouží to dobré věci. Raději ty peníze sem, než jim je nechat, aby mohli dál páchat :think: alespon teda za mě :think:

Tato kauza je ale celá úplně mimo, o tom žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75526
5.6.25 07:45

Počkej, fraška a tragédie jsou dva zcela odlišné divadelní žánry. ;)
Za sebe se spíš klonim k té frašce.
Tragédie by byla, kdyby se to zametlo pod koberec a ticho po pěšině.
Tady vnímám jako dobrou zprávu pro demokracii právě to, jaké se kolem „kšeftíku“ rozpoutalo čoro. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
5.6.25 07:50

A co darovat metrák kokainu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:50

a to počkej, až ti, jejichž peníze to opravdu jsou, je budou chtít zpět 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:51
@Zumpa píše: Více

máš pocit, že to by obětem trestných činů pomohlo víc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
5.6.25 07:51

Ty peníze jsou nejen špinavé, ale ještě navíc ukradené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13785
5.6.25 07:56

Za me to tak samozřejmě je. Kdyby stát zabavil cely obsah peněženky (a mel si ho jak zpristupnit), samozřejmě legálním procesem, tak ani nemrknu. Ale ze kriminálníkovi daji přístup k jeho peněžence, natáhnou ruku, dostanou desátek, a zavřou oči? To je proste špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:57
@Zumpa píše: Více

a přesto je v rámci trestního řízení po pachatelích chceme, hledáme je a vyžadujeme…a následně posíláme tam, kde mohou pomoct…jsou to nejčastěji peníze z drog, podvodů, kuplířství atd., protože tito pachatelé ty peníze prostě mají a úplně v jiných částkách než hodný soused, co při couvání někoho srazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
5.6.25 07:59
@Lily-of-the-valley píše: Více

problém je, že takto máme nastavené zákony - pokud nevíš, co přesně to je, a nenajdeš zákonný důvod, proč tu věc zničit, tak ji prostě musíš vrátit. Průser, že se jim to tady nepodařilo otevřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13785
5.6.25 08:14

Chápu co píšeš… ale tady jde přeci o to, že se museli zjevně dohodnout typově “ruka ruku myje” - že oni mu tedy vrátí ten hardware nesmazaný (protože se jednalo o tom, že se mu vrátí bez obsahu), a on jim za to pošle nějakou úlitbu. A to přeci černý je, tam fakt neni o čem. Zločinec si nechá 60-90% svych nakradených peněz, a stat to nebude resit, protoze dostane jednu miliardu. :nevim:
No nevim. Fakt lepsi smazat. Ono by to bylo lepsi i pro toho Jirikovskeho, ted ma na cele terč a ty peníze sebral dost zlým lidem, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!