Bitcoinová kauza, názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26857
5.6.25 16:24
@Edna-Bedna píše: Více

Propadlé nebo zabrané věci se stávají majetkem státu. Nejsou to jen peníze, ale různé zadržené věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:26
@Keyllah píše: Více

Si zacinam rikat, jestli to nebylo schvalne. Řekněme si narovinu, z te castky by se dalo nakrmit hodne osob, ze.. V nejrůznějších institucich, nejen ze snemovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:27
@free333 píše: Více

No, je to format.🙊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:33
@hopsalka píše: Více

Nevim, to mi prijde dost naivni. Prece musel vedet, ze prave tou rezignaci na sebe upre pozornosti jeste vic. Kor on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:37
@sirikit píše: Více

Vyslo to prvni v Nku. A prave proto, ze se to tahne dva roky si rikam, kdo to Zdislave podstrcil, komu by mohlo vyhovovat, ze se to rozmazne pred volbami. Cim nechci rict, ze je to spatne, ze to je venku. Ale nejak uplne neverim, ze by na to kapla sama a proste to nacasovani ted je zajimavy. Ale tohle mozna najevo casem vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
5.6.25 16:38

do státního rozpočtu standardními cestami, jako je propadnutí věci či majetku cestou úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, třeba, nebo Cenzy (zde se pořádají veřejné aukce na zajištěný majetek), právní rámec existuje zcela jasný, už jsem ty zákony psala výše, neexistuje, že se zajištěný majetek „daruje“ jen jednomu ministerstvu, takhle to fakt fungovat nemá (i když dary jsou ve státě samozřejmě daleko svobodnější, než nakládání se zajištěnými prostředky, nemovitostmi, vozidly, atd…)
zde si prostě Ministerstvo spravedlnosti chtělo přijít „darem“ na miliardu, tak dovolilo přístup do zabavené btc peněženky a odklon x dalších miliard ví jen Bůh kam… za takové drobné výpalné, no :lol: trošku to nevyšlo, ale bůh ví co a proč za kauzou stojí a možná je to vše jen chytře připravená předvolební kauza… Bláža takhle tupej prostě není…
Ten si někde v Brně příští rok v tichosti zařídí vlastní právnický byznys a pohodička..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75653
5.6.25 16:39

Přesně tak to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:39
@sirikit píše: Více

Ja se v tom celem neorientuju, bitcoinu a kryptu obecne vubec nerozumim, takze jsem sem take prisla hledat odpovedi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
5.6.25 16:50

v zásadě by bylo úplně jedno, v jaké formě ty peníze byly… stát ty btc dokonce i prodal, aby z nich udělal ty koruny, prostě o tom věděla spousta lidí, musela, logicky, kvůli všem těm smlouvám a procesům, a ne-že ne.. prvotní reakce byly, že nikdo nic, že, klasika :mrgreen:

jinak do krypta můžeš klidně bezpečně investovat od pár stovek cestou třeba binancí, e-toro nebo jiných známých platforem, fakt to není žádná raketová věda, prostě jsou to jen kódy, máš na ně virtuální účet/peněženku a můžeš je volně převádět i za ně nakupovat..
má to zajímavou historii, já mám jen pár satoshi, a bohužel jsem to nenakoupila v roce 2013 :lol: takže jsem si jen chtěla vyzkoušet, jak to fakticky funguje, kvůli práci.. jinak by mě to asi moc nenapadlo, jsem konzerva, když si mám vybrat, tak radši zlato :mrgreen: to se ještě nikomu nerozpadlo, narozdíl od vzletů a pádů kurzu kryptoměn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
5.6.25 16:52

@sirikit Diskuzi jsem (zatím) nečetla, takže možná budu opakovat už napsané. Z mého pohledu tam je morální problém - neber dary od kriminálníků, nikdy nevíš, co za to (časem) budou chtít. Na druhou stranu umím si představit, že kdyby peníze Blažek nepřijal a prosáklo se to, tak by tady bylo pro změnu kvičení „ale on si svůj trest odseděl, je nutné k němu přistupovat jako k polepšenému, Blažek vlastní blbostí okradl stát o miliardu“. :nevim: Nicméně na rovinu přiznávám, že ODS nemám ráda už od dob Klause, protože jsem vždycky měla pocit, že podporují podnikatelskou mafii (ne podnikatele, aby nedošlo k mýlce). Vidím morální rozdíl, pokud majetek z trestné činnosti propadne státu a pokud usvědčený zločinec něco státu daruje. To první je trest, to druhé sice může být křišťálově čistý dar napraveného hříšníka, ale taky třeba úplatek do budoucna na přihmouření očí.

Jinak já osobně bych se zaměřila i na soudce, který rozhodl o navrácení techniky. Chápu, že státu se nepodařilo prokázat souvislost s trestným činem a (ať už si o tom myslím cokoli) nezbývalo než ji vrátit. Ale z článků jsem nabyla dojmu, že mělo dojít ke smazání techniky, tedy ztrátě přístupu k peněžence a bitcoinům, ale po příslibu darů soud smazání nepovolil. Může být, že informace jsou zkreslené (známe novináře), může být, že soudce rozhodl dle svého nejlepšího vědomí a svědomí (a holt to tak blbě časově vyšlo samo od sebe), nicméně na první dobrou to ve mně vzbuzuje dojem, že soudce je úplatná/vydíratelná děvka. Což by nebyl dobrý profesní předpoklad. Mělo by být v zájmu soudce, aby se tenhle bod vysvětlil, protože možná opravdu může jít jenom o shodu okolností nebo blbě popsanou časovou linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
5.6.25 16:54
@Lucy75 píše: Více

Tak tak. Já tam v lednu 2021, kdy byl BTC za 30 tisíc dolarů něco nasypal, loni jsem si vytáhl to, co jsem do toho dal, takže teď už jen vydělávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:55

@Lucy75 no, ten prodej asi jednoduchej uplne ted uz neni. Aspon od urcite sumy.
Tady je to docela dobre popsano.
 https://x.com/…448479654047?…

My jsme se bavili doma, respektive muž s tim prisel nekdy koncem roku, ze si tohle chce vic nastudovat a neco casem zainvestujeme. Ale zatim nic nerikal, asi problematiku stale studuje. :)

A urcite mas pravdu, ze to bude chtit proklep out uplne vsechny. Notare, soudce, pravnika Jirikovskeho asi i policii. Tam se urcite krajel medved na vicero porci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38882
5.6.25 16:57
@sysi píše: Více

Uplne souhlasim, do puntiku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
5.6.25 17:05

Moc pěkně shrnuto. A naprosto souhlasím. Jen pro ostatní, ať nemusím číst články, ten klempíř těm na tom darknetu ty BTC ukradl, nebo si je mohl nechat? Mně to přijde jako pohádka. Jsou ty BTC teda jeho, nebo je někomu ukradl a část nacpal státu? Pokud máte 12 miliard a nyní to všichni ví, neměl bych klidný spaní.

Na YT jsem viděl video s odborníkem na BTC a ten říkal, že zná dost lidí, který zbohatli na bitcoinu, a radši ten majetek rozdali, protože to vnímali jako přítěž. Mimochodem, při takovýmhle objemu by se to mělo prodávat postupně, protože 12 miliard by mohlo rozkosílat trh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
5.6.25 17:28

A hůř, pokud ne časem, ale už se ví, co za to. Aby ta svolaná schůze Bezpečnostní rady, nedávala přece jen hluboký smysl. :think:
No, ještě chvilku se o tom bude psát, postupně méně a méně, a pokojně to vyšumí. Jako všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!