Boj o majetek

144
17.7.18 20:54

boj o majetek

Hledame reseni dvougeneracni dum a 3000m pozemek mama ma polovinu ja a bratr kazdy ctvrtinu po tatovi mamato prodat nechce bracha jde po penezich oni tam bydli ja jsem v pronajmu za 10000kc mesicne na vyplaceni nemame pry by me vyplatili 100000kc na ruku zbytek ve splatkach jeste mi odectou 200000kc co dal bratr do bytu maminu polovinu dostane on ze pry se pak o ni postara opravdu spravedlive deleni prosim o radu reseni budeme muset vymysl et my potrebuju aspon nazor moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6509
17.7.18 21:05

Já bych se toho vzdala ve prospěch maminky, je to její domov, resp. v naší rodině „to tak chodí“. Jednou to zdědíte napůl či dle toho, kdo by případně jednou v případě nemohoucnosti pečoval o maminku a dům. Já s penězi, které nevydělám tak nějak nepočítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
17.7.18 21:12

@štáva Ahoj, zeptala bych se na názor maminky, jak to vidí, jestli je ještě aktivní, nebo spíš tlačí bratr do něčeho, co si vymyslel. Asi nespravedlivější by bylo, kdyby maminka tu svou polovinu ještě rozdělila mezi vás a bratr tě vyplatil na ruku ze čtvrtiny a z druhé třeba na splátky a maminka by v domě zůstala na dožití… nevím, jestli se k tomu vztahuje i pozemek, nebo ten by mu zůstal celý nebo je taky nějak rozkouskován. Myslím si, že bratrovi se nebude žádná varianta líbit, ale určitě bych se poradila s nějakým právníkem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.7.18 21:14
@Magdaleeena píše:
Já bych se toho vzdala ve prospěch maminky, je to její domov, resp. v naší rodině „to tak chodí“. Jednou to zdědíte napůl či dle toho, kdo by případně jednou v případě nemohoucnosti pečoval o maminku a dům. Já s penězi, které nevydělám tak nějak nepočítám.

ale tak on bydlí skoro „ve svém“ a zakladatelka na rozdíl od něj si platí nájem 10.000,– …
je otázka co by říkal na to, kdyby mu zakladatelka řekla, že mu dá těch 200.000 a ať si jde on bydlet do podnájmu a ona bude obývat druhou polovinu domu, aby se mohla postarat o mamku. Myslím, že by bratr s tím nesouhlasil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.7.18 21:27

Domluvte se, že si na to najdete mediátora- jinak si definitivně zničíte vztahy v rodině.

http://www.amcr.cz/mediatori/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
17.7.18 21:29

Nevím, já to mám takto. Já své rodiče mám moc ráda, mají velký dům, beru to jako jejich dům a majetek. Mohla bych tam bydlet „skoro ve svém“, ale nebydlím, bydlím opravdu ve svém, ale kdyby tam bydlel kterýkoliv z mých sourozenců, nic bych po něm nechtěla.

Když o tom tak přemýšlím, kdyby některý z mých sourozenců chtěl v domě bydlet, byla bych vlastně ráda a možná proto bych po něm finance nechtěla. A také z toho důvodu, že přesto mám rodiče ráda, jsou úžasní prarodiče mým dětem, jsem opravdu ráda, že bydlím ve svém :lol:
Mně jsou peníze tak nějak jedno :lol: , když si je můžu vydělat.
Když o tom tak přemýšlím, co by mohlo jednou dědictví po mně způsobit, raději ho utratím :lol:
Jsou to jen prachy. Domov to je něco jiného. A pro maminku to domov je.

@Malaga píše:
ale tak on bydlí skoro „ve svém“ a zakladatelka na rozdíl od něj si platí nájem 10.000,– …
je otázka co by říkal na to, kdyby mu zakladatelka řekla, že mu dá těch 200.000 a ať si jde on bydlet do podnájmu a ona bude obývat druhou polovinu domu, aby se mohla postarat o mamku. Myslím, že by bratr s tím nesouhlasil…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.7.18 21:44
@Magdaleeena píše:
Nevím, já to mám takto. Já své rodiče mám moc ráda, mají velký dům, beru to jako jejich dům a majetek. Mohla bych tam bydlet „skoro ve svém“, ale nebydlím, bydlím opravdu ve svém, ale kdyby tam bydlel kterýkoliv z mých sourozenců, nic bych po něm nechtěla.Když o tom tak přemýšlím, kdyby některý z mých sourozenců chtěl v domě bydlet, byla bych vlastně ráda a možná proto bych po něm finance nechtěla. A také z toho důvodu, že přesto mám rodiče ráda, jsou úžasní prarodiče mým dětem, jsem opravdu ráda, že bydlím ve svém :lol:
Když o tom tak přemýšlím, co by mohlo jednou dědictví po mně způsobit, raději ho utratím :lol:
Jsou to jen prachy. Domov to je něco jiného. A pro maminku to domov je.

To jo, ale ty ses o sebe postarala sama. Zakladatelka třeba nemá prostředky na financování svého bydlení. Až se maminka ztratí, tak by teoreticky měla mít 1/2 domu… Mně se zdá, že brácha špekuluje, jak z toho vytěžit co nejvíc po sebe… :think:
A to, že se postará - zatím je nejspíš mamka soběstačná a nikdo neví, jakou a jak dlouho bude pomoc potřebovat…
Jinak když odhlédnu, že je to „domov“ , tak dům prodat, každému dítěti dát čtvrtinu, bratrovi o těch nainvestovaných 200000 víc, maminka at si pro sebe koupí 1+1 a zbytek si nechá na nadstandardní péči (vařím z vody, je otázka, kolik by reálně bylo…ale chci tím říct, že souhlasím s tím, že rodiče nejsou povinni dětem zanechávat jakékoliv dědictví…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
17.7.18 21:54

Mně to dědictví přijde postavený na hlavu, tak rodiče třeba celý život platili barák na hypotéku a po smrti jednoho z nich musí vyplatit děti a jít bydlet jinam, vůbec to nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.7.18 21:57

V současné situaci není nutné upravovat majetkové vztahy. Za života maminky. Posléze byste to řešili znovu, až byste dědili po mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
17.7.18 22:10

Přijde mi, že jdete po penězích oba dva jako supi.. Chudák rodiče.. Za takové děti bych se styděla, kteří přemýšlí nebo řeší dělení, vyplacení, prodej baráku, ve kterém žili a který zaplatili, dřív, než po smrti.. Jo kdyby toto zinscenovala maminka tak pak bych si sedla a v klidu to probrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
17.7.18 22:22

J

A ty se vrátit nemůžeš že by jsi bydlela s matkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
17.7.18 22:59

Pokud chcete krájet majetek, je nutné znát jeho skutečnou hodnotu, tzn. odhad. Poté bych trvala na tom, aby bratr papírově prokázal svou 2 set tisícovou investici (faktury za materiál, popř. za řemeslnické práce). Pokud to nemá jak prokázat, tak má smůlu. Každopádně určitě bych tohle řešila s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
17.7.18 23:34
@Magdaleeena píše:
Nevím, já to mám takto. Já své rodiče mám moc ráda, mají velký dům, beru to jako jejich dům a majetek. Mohla bych tam bydlet „skoro ve svém“, ale nebydlím, bydlím opravdu ve svém, ale kdyby tam bydlel kterýkoliv z mých sourozenců, nic bych po něm nechtěla.Když o tom tak přemýšlím, kdyby některý z mých sourozenců chtěl v domě bydlet, byla bych vlastně ráda a možná proto bych po něm finance nechtěla. A také z toho důvodu, že přesto mám rodiče ráda, jsou úžasní prarodiče mým dětem, jsem opravdu ráda, že bydlím ve svém :lol:
Jsou to jen prachy. Domov to je něco jiného. A pro maminku to domov je.

Souhlasím, mám to podobně…

@Malaga píše:
To jo, ale ty ses o sebe postarala sama. Zakladatelka třeba nemá prostředky na financování svého bydlení. Až se maminka ztratí, tak by teoreticky měla mít 1/2 domu… Mně se zdá, že brácha špekuluje, jak z toho vytěžit co nejvíc po sebe… :think:
A to, že se postará - zatím je nejspíš mamka soběstačná a nikdo neví, jakou a jak dlouho bude pomoc potřebovat…
Jinak když odhlédnu, že je to „domov“ , tak dům prodat, každému dítěti dát čtvrtinu, bratrovi o těch nainvestovaných 200000 víc, maminka at si pro sebe koupí 1+1 a zbytek si nechá na nadstandardní péči (vařím z vody, je otázka, kolik by reálně bylo…ale chci tím říct, že souhlasím s tím, že rodiče nejsou povinni dětem zanechávat jakékoliv dědictví…)

Tak ale to je problém zakladatelky, že není schopná se zabezpečit :nevim: mě se zdá, že oba z toho chtějí vytěžit co nejvíce a být jejich matka, tak se za ně stydím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
18.7.18 09:41
@Malina7 píše:
Pokud chcete krájet majetek, je nutné znát jeho skutečnou hodnotu, tzn. odhad. Poté bych trvala na tom, aby bratr papírově prokázal svou 2 set tisícovou investici (faktury za materiál, popř. za řemeslnické práce). Pokud to nemá jak prokázat, tak má smůlu. Každopádně určitě bych tohle řešila s právníkem.

Tak já myslím, že třeba nové omítky, topení, elektřina, pokud víte že ji dělal…to je přece vidět na první pohled, že tam bylo investováno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.7.18 09:53

Tak si představte, že to může fungovat i naopak. Dům manželových rodičů je od tchánovy smrti celý přepsán na mého manžela. Prakticky celý ho rodičům od podlahy po střechu zrekonstruoval za své peníze. A to tam od 18ti nebydlí. Žije tam matka a posledních pár let (od rozvodu) nejmladší bratr. Hanba by nás fackovala abychom chtěli po bráchovi nějaké peníze nebo ho tam nenechali žít. Pořád to beru jako dům tchyně a ta si rozhodne kdo bude v jejím domě bydlet. Hádat se s rodinou kvůli penězům a majetku rodičů nikdy nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová