Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berusa.m píše:
Tak si představte, že to může fungovat i naopak. Dům manželových rodičů je od tchánovy smrti celý přepsán na mého manžela. Prakticky celý ho rodičům od podlahy po střechu zrekonstruoval za své peníze. A to tam od 18ti nebydlí. Žije tam matka a posledních pár let (od rozvodu) nejmladší bratr. Hanba by nás fackovala abychom chtěli po bráchovi nějaké peníze nebo ho tam nenechali žít. Pořád to beru jako dům tchyně a ta si rozhodne kdo bude v jejím domě bydlet. Hádat se s rodinou kvůli penězům a majetku rodičů nikdy nepochopím.
Manžel taky zdědil po otci dům, je celý napsaný na něj. Bydlí tam jeho máma a nedávno se tam nastěhovala i jeho sestra, my máme dům na hypotéku, ale teda nenapadlo by nás po nich něco chtít ![]()
@Anonymní píše:
Slyšela jsem že pokud rodiče odejdou a napíši majetek na někoho vy můžete to dát k soudu a soudit se ,ale nevím to přesně musela by jste se zeptat.
Pokud se její matka rozhodne svou část domu napsat bratrovi, neudělá s tím zakladatelka nic. Není to majetek zakladatelky, tak jaký soudit? Nároky si můžu dělat jen na to, co je moje.
@Verunecka289 píše:
Pokud se její matka rozhodne svou část domu napsat bratrovi, neudělá s tím zakladatelka nic. Není to majetek zakladatelky, tak jaký soudit? Nároky si můžu dělat jen na to, co je moje.
Ale soudit se může.
@Lublrn píše:
Ale soudit se může.
Jo, tak jestli má zbytečný peníze, který chce vyhodit oknem ![]()
@štáva Když jde o majetek tak to vždy stojí za prd, bohužel. Polovinu domu která patří matce bych neřešila vůbec, s tou si může udělat co chce. Ta druhá půlka, no asi bych trvala na vyplacení od bratra. Když na to přijde tak bys tam klidně mohla jít bydlet a nemohl by dělat vůbec nic ![]()
Vždyť tam maminka i nadále žije… to fakt nemáte proč prodávat ani jinak dělit. Ano, teoreticky vám patří část, ale tak buď tam jděte bydlet nebo najděte mamince po domluvě jiné adekvátní bydlení a tohle si teda nějak podělte, pokud po tom tak nutně toužíte. Ale pokud se maminka o sebe zvládá postarat a chce tam bydlet, fakt mi připadá postavené na hlavu řešit nějaké rozdělování, prodeje apod., furt je to primárně její domov a ona by měla mít přednost.
@Kobliha51 píše:
Když ty peníze máš, lehce se jiných vzdáš. Zakladatelka je rozvedená bez majetku s její pozice je asi trochu jiná.
Bezpochyby, to ale stejně není důvod pro to, aby s bratrem řešili jak se dostat k penězům z nemovitosti, která jim připadla jen protože přišli o jednoho rodiče. Upřímně mi to fakt připadá padlé na hlavu, fakt je to vůči těm rodičům hnusné
pokud chce ušetřit, může jít bydlet s maminkou když mají velký dům, pokud ne, ať zůstane tam kde je a dům si rozdělí až maminka nebude moct v něm dál sama bydlet nebo až nebude. Tohle to „ha, něco jsem zdědil, tak z toho jdu vykuchat maximum“ je fakt hrozné.
ja mamku nevyhanim to dela bracha hnusnej depta nas a furt neco vymysli mamu vydira ze tam nebude nic delat dokud mu neco nenapise kdyz tam bydli mel by mit povinosti on premysli jak me oskubat mama to porad nevidi nevim co s ni me porad odhazuje
@štáva Tak se tam prostě nastěhuj a je to, část domu je tvoje a nikdo ti tonemůže zakázat. Pokud by to bratrovi vadilo tak tě může vyplatit aa má klid.
no a to prave oni nechteji mama chce bydlet sama a k brachovi to je nesmysl potrebovala bych aby byla mama se mnou a neco na nej vymyslet ale mama asi nevi sama co chce naposledy jsme tam byli tak o tom nepadlo ani slovo tak nevim co si mam myslet
zase nejaka habadura
@štáva píše:
Hledame reseni dvougeneracni dum a 3000m pozemek mama ma polovinu ja a bratr kazdy ctvrtinu po tatovi mamato prodat nechce bracha jde po penezich oni tam bydli ja jsem v pronajmu za 10000kc mesicne na vyplaceni nemame pry by me vyplatili 100000kc na ruku zbytek ve splatkach jeste mi odectou 200000kc co dal bratr do bytu maminu polovinu dostane on ze pry se pak o ni postara opravdu spravedlive deleni prosim o radu reseni budeme muset vymysl et my potrebuju aspon nazor moc dekuji
Doporučuju si nechat udělat odhad nemovitosti - nestojí to víc než 3.000 Kč a podle té ceny se odrazit.
@štáva Proč nesmysl? Část domu je tvá a on ti nemůže bránit jí využívat. Vůbec bych se ho neptala a nastěhovala se. Vadí mu to? Ok,udělá se odhad, vyplatí tě a je po porblému ![]()
@arinecka píše:
@štáva Proč nesmysl? Část domu je tvá a on ti nemůže bránit jí využívat. Vůbec bych se ho neptala a nastěhovala se. Vadí mu to? Ok,udělá se odhad, vyplatí tě a je po porblému
Samozřejmě, že je to nesmysl. Ten dům je dnes nějak užíván a když to chce někdo změnit a nedohodne se, tak se musí obrátit na soud. „Vůbec bych se ho neptala a nastěhovala se.“ To je úplná blbost, to by mohl být i trestný čin: porušování domovní svobody. A když nebude chtít vyplatit, tak co?
@arinecka píše:
@štáva Tak se tam prostě nastěhuj a je to, část domu je tvoje a nikdo ti tonemůže zakázat. Pokud by to bratrovi vadilo tak tě může vyplatit aa má klid.
Ty by ses nastěhovala někam, kde tě nechtějí? Její matka jí jasně řekla, že nechce, aby tam bydlela a logicky má její matka v tomhle rozhodující slovo.
je to její barák, i když kvůli smrti manžela o část domu „přišla“. ![]()