Boj o majetek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
29.7.18 16:51

pribeh pokracuje chvilku byl klid byla jsem na zahrade nepadlo o nicem ani slovo bratr byl doma vedel ze tam jsme ani nevylezl ted jsme tam opet zajeli on nebyl doma tak jsem se mamy optala co vmysleli tak pry prijde odhadce dal se uvidi ze me vyplati nejsou scopni rict jak si to predstavuji me se to nelibi protoze me cteji vystourat a odrit mama mi rekla ze jsem nemocna mevim jak tady dlouho budu tak at si ty penize uziju mam 15let cukrovku lecim se to medostalo rekla jsem ji ze treba taky nebudu mit kde bydlet v podnajmu clovek nevi co majitel vymysli ona ze za to nemuze a ze ji to je jedno dostavame se do faze kdy se zacnou vytahovat veci ktere by clovek nevypustil z huby a to neni dobre nakonec ze pry mi jde o jeji byt to neni pravda nikdy bych ji nikam nevystehovala taky mi vycetla ze ani nezavolam nikdy jsme si nevolali jen kdyz bylo neco potreba nebo se neco delo kdyz ji zavolam tak budto neni dostupna a nebo me vyjede a pak ji mam volat budu cekat co udelaji mam se poradit s pravnikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
29.7.18 17:30
@berusa.m píše:
Tak si představte, že to může fungovat i naopak. Dům manželových rodičů je od tchánovy smrti celý přepsán na mého manžela. Prakticky celý ho rodičům od podlahy po střechu zrekonstruoval za své peníze. A to tam od 18ti nebydlí. Žije tam matka a posledních pár let (od rozvodu) nejmladší bratr. Hanba by nás fackovala abychom chtěli po bráchovi nějaké peníze nebo ho tam nenechali žít. Pořád to beru jako dům tchyně a ta si rozhodne kdo bude v jejím domě bydlet. Hádat se s rodinou kvůli penězům a majetku rodičů nikdy nepochopím.

Bohužel to dnes je v dost rodinách rozšířený nešvar. Peníze, peníze, peníze :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.18 22:24

@štáva
Ty se bojíš o peníze, ale tohle není tvůj problém. To je jejich starost, jak tě vyplatí, jednou tam máš podíl a oni tě musí vyplatit. A jestli tam bratr investuje peníze, tak je to jeho chyba.

Druhá strana mince je, že jsi dospělá máš se o sebe postarat sama. I když ti nějaké peníze dají, tak si za to byt taky nekoupíš, zase budeš v podnájmu. A tvoje maminka žije, nepřijde mi vhodné s ní řešit tohle dědictví. Je to její domov, jedno dítě tam chce žít, aby ušetřilo a druhý dítě na ní tlačí, že chce vyplatit. Ona si snad zaslouží dožít v klidu v domě, který celý život financovala. Jak by jsi se cítila ty, kdyby k tobě domů ted přišli tvoji dědicové děti/synovci/kdokoliv a tlačili by na tebe, že máš rozhodnout, jak si po tobě rozdělí nábytek a zařízení. A další by ti řekl, že ten dostane postel, tak on chce peníze, at je to spravedlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.7.18 08:34

ja nechci vyplatit oni se mechteji zbavit aby na tom bratr vydelal ja necekam az matka zemre tady jde o spravedlnost a o to jak se mama chova po me bohuzel nic nezbyde takze se deti nebudou muset dohadovat oni dostanou po ex manzelovi a to at si udelaji jak chtej ale zeje mame jedno kam bych sla bydlet to je smutne nejlepsi je nic nemit a je po starostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.7.18 08:48

@štáva Hádky o majetek jsou hrozné a leckdy zničí rodinné vztahy. Pokud ti patří čtvrtina domu, měla bys mít možnost v něm bydlet. Jestli tě to ničí, zkus to hodit za hlavu a žít si svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
30.7.18 10:09

já pořád nevím o co jde. Tak tě z té tvojí 1/4 vyplatí. Budeš mít peníze. Kdyby tatínek nezemřel, neměla by si nic. Nebo se domluvte, že až maminka zemře, tak půjdeš bydlet místo ní a nic ti vyplácet nemusí.

jsem ráda, že můj bratr nejde po majetku, tak snad tohle v budoucnu nebudeme muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.7.18 10:21

„já pořád nevím o co jde“ ano, tady se totiž už mlátí prázdná sláma. Buď to necháte jak to je (majetkově i uživatelsky), nebo se na něčem dohodnete, nebo dá někdo žalobu k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
31.7.18 16:02

ja bych to tak nechala oni porad neco resi bracha tam nechce nic delat dokud nebude mit neco aby to bylo jeho ma tu ctvrtinu jako ja a vyuziva ji na rozdil ode me ja tam mam fyzicky jen jeden zahon porad resi abych tam neco delala a davala jim penize na opravy zatim nic neppravuji co by nezvladli nejvic resi sekani travy pritom maji trakturek proste to hlava nebere doted to slo mama by to taky nechala ale on ji psychycky depta a pak je to na me ze ja jdu po majetku neni to pravda onstlech uvidime co bude snad se nebudeme tahat po soudech mrzi me to ale nevim proc bych se mela vzdavat aby nekdo vse schrabnul taky cci mit neco po rodicich ale necekam az mama umre at si tam v klidu dozije ja pres mrtvoly nepujdu ale mela by byt spravedlnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.7.18 21:50

@štáva Ničeho se nevzdávej a když dům neužíváš, není tvojí povinností ho udržovat. Ten, kdo užívá tvojí čtvrtinu by ti měl platit nájemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
1.8.18 14:58

@štáva Nechápu proč bys měla přispívat na opravy do něčeho co nemůžeš využívat. Bratr je pěkný vykuk teda. Být tebou tak si zajdi za právníkem, poradí ti jak postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.8.18 15:48

asi budu muset za pravnikem ted objednali odhadce tak pockam co bude bracha mamu ovlivnuje a psychicky depta ona aby mela klid tak mu prikyvuje nevim proc je proti me asi taky kvuli manzelovi nema brachu rad a kdyz se o necem jedna nechteji ho u toho ze on tam nic nema ja mamu do niceho nenutim ona porad rika ze mi jde o jeji byt ja ji rikam at si tam je ale preci jenom je ji 76 let proste se oni bude muset jednou nekdo postarat me tam nechce pry chodim do prace a tak se pry bude starat on chodi taky do prace a vecne neni doma ma pritelkyni za kterou jezdi jak ma volno sam rikal ze do baraku jezdi jako na chalupu mama ani nevi kde je a on seo ni postara vseho necha no jo kdyz mu da tu svoji pulku mam dojem ze az mu to napise da ji do domova barak proda a samozrejme na tom vydela mama sama rikala ze tu svoji pulku nikomu za zivota nenapise prave z toho duvodu a najednou otocila proste mu veri ale ja ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
2.8.18 17:35

@štáva Na co tedy odhadce? Pokud maminka řekla že nikomu svojí půlku za života nedá, tak až tady jednoou nebude tak se bude situace opakovat, opět bude část tvoje :nevim: To vypadá že si bratr myslí že by tě tedy mohl vyplatit a maminku dotlačit k přepsání aby tě už nemusel pak řešit. Jak jde o majetek, tak je to děsný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
3.8.18 10:20

no to oni me chteji vyplatit nevim jake maji predstavy asi tu moji ctvrtinu pry kolich bych si predstavovala potom ze by mi dali 100000kc v hotovosti zbytek by splaceli a jeste mi odectou 200000kc co dal bratr do bytu tak aby mi vubec neco zbylo a mam si poridit byt tak mi to nak hlava nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
3.8.18 10:42

@štáva No, mají to vymyšlené teda :mrgreen: Oni nemají co odečítat, vždytˇmu to co tam investoval zůstane, tak jaký odečítání? Na tohle bych nepřistoupila ani omylem. Fakt by bylo nejlepší se poradit s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
3.8.18 11:01
@divine woman píše:
@štáva Ničeho se nevzdávej a když dům neužíváš, není tvojí povinností ho udržovat. Ten, kdo užívá tvojí čtvrtinu by ti měl platit nájemné.

A to jsi vzala kde, že není povinností ho udržovat??
Tohle je hodně ošemetná věc, pořád je spoluvlastník nemovitosti a podle práva by měla přispívat i na opravy/údržbu. A pokud mají v rodině takovéhle vztavy, tak určitě řešit přes právníka..Ta investice do něj se určitě vyplatí.
Na tom jí můžou utahat jak na vařený nudli.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová