Boj s pubertální dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32927
16.12.20 09:43
@Anonymní píše:
@Svistice dobře, zkusím spíš pozvolně. Abych jí to neznechutila. Ale cukroví už letos dělala, bavilo jí to, tak třeba se chytne.
To je hezké, no mrzí mě, že jsem to takhle zkazila, ale snad se to dá ještě zachránit..
Ne, bojím se, že se řízne. Třeba kdyby kráčela chleba.

Já jsem byla taky taková ochranitelska máma, navíc jsem měla dva kluky brzy po sobě a dlouho bylo rychlejší a jednodušší dělat věci sama, chystat, podat, uklidit..pak jsem si našla nového manžela a ten se do výchovy zapojil a snažíme se, aby kluci byli samostatnější. Je jím 8 a 10. Nedávno začali trénovat s nožem, napřed s příborovym ( mmch tím se učí krájet i dvouletý syn). Snídani, večeři si umí udělat sami, pití nalít samozřejmě taky. Na PC jsou taky hodně letos, bohužel. Mobil nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.12.20 09:49
@Anonymní píše:
@Svistice dobře, zkusím spíš pozvolně. Abych jí to neznechutila. Ale cukroví už letos dělala, bavilo jí to, tak třeba se chytne.
To je hezké, no mrzí mě, že jsem to takhle zkazila, ale snad se to dá ještě zachránit..
Ne, bojím se, že se řízne. Třeba kdyby kráčela chleba.

Tak se řízne a co? Na říznutí do prstu neumře a chybama se člověk učí. Jak jinak se to má naučit. mysláš, že když jí dáš poprvé nůž do ruky s občankou nebo se řidičákem, tak se neřízne?
Ve školce krájí malým ostrým nožem pod dozorem učitelky děti banán „do salátu“ už jako tříleté.

Edit: To sedmileté se jako bonus umí při tom říznutí do prstu i ošetřit. :lol:

Skoro šestiletá se teď učila oddělovat žloutky od bílků. No u třetího vejce jsme to vzdaly a obě se shodly na tom, že tatínkovi ta 3 vejce na míchaná vajíčka budou stačit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.20 15:35

Můj syn chodí do lesní školky a tam mají děti Opinely nože od začátku. Maji ho u ucitelky a ucí se tam s ním zacházet. Syn na to nemel, domluvila jsem se s ucitelkou, ze bude mit jen škrabku a ted uz má i ten nozik od peti let. Ale byla jsem jediná matka…vsichni ostatní s tím byli v pohodě. Jinak limity na mobil i televizi jsou nutností, závislost na mobilu není sranda. Nekdy s tim bojuju i já kdyz si uvedomim, kolik času mi to sebere. Ty deti jsou chudáci. Co prožívají? Nic, kdyz jsou jen na youtube a hraji hry jako pasivnu zábavu.

• Citovat
  • Upravit
5487
16.12.20 19:58

Teda v 10 malá na kudlu, ježkovy zraky. Můj kluk už dvě sezóny krájí špekáčky, a to je mu 6. Klacek ořeže, pití si udělá. Moje postižená dcera se středně těžkou mentální retardací si udělá sama šťávu, je jí 10. To se teda začni skutečně zamýšlet nad tím servisem, protože to je fakt znuděný neumětel, ta tvoje princezna. Nudí se, tak je otrávená ze všeho. :nevim: Ten totální servis je jednak tím, že to je jedináček, čili nemá motivaci udělat si něco sám, aby nemusel čekat, až maminka obslouží miminko, ale druhak je to i tebou, protože se nevím proč takhle obětuješ k servisu. Normálně jsi tam služka :nevim: Nemyslím to zle, ale zapracuj na tom, jinak z ní vyroste trubka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí