Dítě se bojí cizích lidí

9166
10.8.10 16:05

Bojí se cizích lidí

Zdravím, můžete mi některá poradit?Mám 5měs. mimčo a zhruba od 3 měsíců se bojí neznámých lidí, nebo dokonce i babiček, protože s nima nejsme často v kontaktu. Kdokoli se podívá do kočáru a promluví, hlavně ženské, ty začnou ťuťu ňuňu, tak se strašně rozpláče. První dcera byla úplně pohodové dítě, tohle je nový poznatek s miminkem. Přejde to? nebo dá se s tím něco dělat? Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30308
10.8.10 16:09

Mamka mi líčila, že jsem bývala to samé. Měla jsem pouze tři lidi co jsem brala (mamku, taťku a babičku, která s náma bydlela). Časem to určitě přejde, u mě to taky přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.8.10 16:11

Také jsme měli tyto situace. Trvalo to asi do 10 m. Vadily i babičky a tety atd..Nikdy jsem jí zvlášt nevystavovala. Přešlo to samo.
Nedělej si z toho hlavu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
10.8.10 16:13

S tím se bohužel nedá nic dělat. To, co píšeš, bývá u dětí běžné a ještě před rokem života, respektive dřív než se rozběhne, to určitě přestane. Alespoň psychologové na VŠ nám to tvrdili.

• Citovat
  • Upravit
5463
10.8.10 16:19

Tak my máme úplně to samé jezdíme ke tchýni cca 1× týdně dřív mu bylo jedno,že tam jsme a byl hodný zlatíčko dokonce jednou spal u babičky a v pohodě a cca 2 týdny zpět dělá úplné hysterické scény.Tchýni jsme ho dávali třeba na 2 hodiny a minule jen co jsme odjeli začal hrozný řev a přestal až když jsme se vrátili a byl ho trozný pláč takový úplně jiný ještě jsme ho nikdy neslyšeli a ted jsme tam byli zase to jsme byli celou dobu s ním a opět začal dělat hysterku i když jsme tam byli.a pak se zase na babí a strejdu culí a po chvilku jen se na ně podívá už hystericky pláče a není u klidnění.Taky mě to dost děsí tohle dělá jen u tchýně u mých rodičů který vidí ještě mnohem méně tam to nedělá.Zřejmě mu nesedí to prostředí nevím asi tam cítí dědečka co už tady není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
10.8.10 16:38

My to máme taky tak, snad už od narození až doteď. Jakmile na Dádu někdo promluví nebo si ho nedejbože :-D chce pochovat tak se rozeřve. Ať jsou to cizí lidi nebo tetičky, babičky a dědové, které nevídá pravidelně. Když k nám někdo přijede nebo my k někomu, tak chvíli trvá než se otrká, ale po nějaký době už komunikuje. Já pořád doufám, že ho to časem přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
10.8.10 16:51

Jéé tak to se mi ulevilo, že nemám nenormální mimčo, verunka to nedávno začla dělat taky. I když pokaždé to není stejné, u babičky, kterou vídá snad každý týden, řve jak tur a u sousedky, která si jí chovala prvně byla jak sluníčko.. :nevim:
Maminky řekněte, kdy už vám to děcko přestalo dělat, v jakém věku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
10.8.10 17:45

To je povaha, časem se to zmírní nebo vymízí úplně (většinou okolo 1,5-2 let), není třeba s tím nic dělat. Maximálně pak časem podporovat dítě, dodávat jistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.8.10 17:53

jojo je to v povaze, dcera je taky takovej strašpytel a na vše opatrná od malinka - jedna krize byla v tomto věku jako jste vy pak se to zlepšilo a druhá byla teď kolem 13. měsíce a částečně ještě trvá. Babičky už jsou v pohodě ale cizí lidi ne, nemůžu jí nechat ani před krámem.

Ale má to i své výhody, nikdo mi jí neukradne,s nikým by nešla a jak je opatrná tak si tolik nenatluče a nepadá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.8.10 17:55

Známe, když jsme někam šli už do předu jsem hlásila ať nechají malou nejprve rozkoukat a ne hned ťuťu ňuňu. To byl hned pláč. Přešlo to, ale hodně pomalu. Doteď potřebuje trochu času než si na návštěvu zvykne(cca 10min)pak už normálně komunikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.8.10 18:13

no, byli jsme s mamkou 3 týdny na chatě, zvakla si na ni, ale stejně s respektem..a tchýně…no, ted už s kočárkem nevyjede:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
2.9.10 19:26

Tak moje neteř byla do 3 měsíců úplně tiché miminko, co vůbec neplakalo, ale pak to začalo. Když neviděla maminku, tak řev a nepomohlo, že měla kolem sebe známé lidi. Dokonce i když viděla maminku, ale držel ji někdo jiný, tak řvala. Tatínka teda tolerovala:-) Drželo se jí to do dvou let v extrémní formě, ale i ve školce měla ve 3 letech problém si zvyknout. Paní učitelky z ní byly nešťastné, protože měla opravdu výdrž… Ale pak se to uklidnilo. TeĎ je neteři 15 a můžu vás ujistit, že je to úplně normální puberťačka, která svou matku nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
8.9.10 21:19

Jásná separační úzkost! Knihy sice uvádějí že přichází pokud si dobře pamatuji kolem osmého měsíce ale každé dítko je Originál… a knihy se můžou jít zahrabat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.9.10 21:22

Tak u nás to taky tak bylo, v určitém věku se zasekla a brečela na všechny. Nyní v roce a kousek je pravý opak, jde za každým, kdekoliv a kdykoliv. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.14 12:20

Sama mám 5měsíčního kluka a ten je v pořádku a neustále se směje..ale tak 3-4 týdně hlídam celý den kamarádce stejně starou dceru..když přijdu k nim na návštěvu Karolínka se směje a je vše v pořádku ale jakmile je Kája u nás doma nebo jidne a vidí kohokoli tak řve..nepomáhá nošení nic jen stále pláče..začalo to tak před 3 měsíci a pořáe se to nelepší co s tím?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure