Bojí se jít na záchod

9
20.9.11 11:00

bojí se jít na záchod

ahoj maminky,prosím o radu..
naše malá má skoro 3,5 roku a od 2 let chodí sama na nočník, poslední dobou to zkoušela i na wc, někdy i sama. před prázdninama chodila 2 měsíce do školky a tam chodila taky na malý záchod. nyní chodí do nové školky, kde 1. týden chodila na wc sama, ale pak se jí stalo 2× že si počůrala tepláky- buď si špatně sedla nebo špatně stáhla kalhoty…no a jak se to stalo potřetí-odmítá jít znovu čůrat a pláče, učitelka říkala až hystericky, že se nevyčůrá, protože se bojí, že se zase počůrá..musí s ní jít ven na trávu a tam v pohodě. přitom jí prý i uča říkala, že to nevadí, že ji převleče..tak nevím, jestli říkali něco děti, že se zasekla…problém je, že nám to začala dělat i doma a prostě tam nesedne-nepomohlo vysvětlování ani vyhrožování..už nevím co dělat. máte s tím někdo zkušenost? nechci ji způsobit nějaký blok-ona je dost citlivá a tvrdohlavá, tak jí chci dát do školky nočník a budu doufat, že se to jednoho dne zlomí..jinak je ve školce spokojené-toto bylo opravdu nečekané.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanahcotton
20.9.11 11:16

Klidně se mohlo stát, že nějak špatně zareagovala i sama učitelka a malá z toho má prostě trauma a sekla se… :think: Je jasné, že učitelka to asi nepřizná :roll: Snad se vše brzy spraví :wink: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
238
20.9.11 11:39

Také bych byla ráda za radu, mně zase malá nechce chodit na velkou ve školce, ačkoliv dříve v jiné školce chodila a doma také v poho (teď si to doma vynahrazuje a pravidelně chodí až po příchodu ze školky). Říká nám, že by to ve školce smrdělo (ale doma jí to nevadí, tak v čem je háček?) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
20.9.11 11:42
mimi.lili píše:
Také bych byla ráda za radu, mně zase malá nechce chodit na velkou ve školce, ačkoliv dříve v jiné školce chodila a doma také v poho (teď si to doma vynahrazuje a pravidelně chodí až po příchodu ze školky). Říká nám, že by to ve školce smrdělo (ale doma jí to nevadí, tak v čem je háček?) :think:

háček je asi v dětech, které by se jí smály(že to smrdí)- nebo se mohly posmívat i někomu jinému a jí se to nelíbilo, tak se toho posměchu chce vyvarovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.9.11 12:31
Kac píše:
mimi.lili píše:
Také bych byla ráda za radu, mně zase malá nechce chodit na velkou ve školce, ačkoliv dříve v jiné školce chodila a doma také v poho (teď si to doma vynahrazuje a pravidelně chodí až po příchodu ze školky). Říká nám, že by to ve školce smrdělo (ale doma jí to nevadí, tak v čem je háček?) :think:
háček je asi v dětech, které by se jí smály(že to smrdí)- nebo se mohly posmívat i někomu jinému a jí se to nelíbilo, tak se toho posměchu chce vyvarovat. :nevim:

jojo já to měla jako malá taky a mám vlastně do dnes s našima jsme tomu říkali stydlivý měchýř i když šlo o velkou potřebu.. k smrti společný záchody nenávidím takže malá může být taky stydlivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.2.12 19:10

tak jen vám napíšu jak to nakonec dopadlo-kdyby někdo řešil něco podobného. byla jsem u dětské psycholožky a ta mi poradila, abychom z toho nedělali před ní problém, prostě o tom nemluvili, nenacvičovali sezení na wc a tak. akceptovali to, že chce čůrat jinak a že ono to do 2 měsíců odezní a vrátí se do normálu..a taky že jo, do měsíce zase čůrala na záchod-a chodí dodnes…hurá. jen jsme ji naučili, že tam musí jakoby víc schovat zadek, aby to náhodou zase neteklo ven a neopakovalo se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
22.6.15 21:11

Ahoj. Mám trochu jíný problém, ale v podstatě jde o to, že se bojí na WC
KLuk je bez pleny od roka a čtvrt a od roka a půl chodí venku čurat. A to je náš největší problém.. Ráda bych odbourala nočník, přešla na velký záchod. Řiká, že se bojí. DOslova. Demonstrativně jsem před ním seděla já, dělala, že si zpívám, chlap to samé. Nic. Bojí se a jde raději na nočníček a když někde jsme tak počká až půjde domů, venku stáhne kalhoty a vyčurá se venku. Záchody jsem mu pomalovala barvama na sklo ( chlapeček tam sedí spokojeně na záchodě :mrgreen: ) ukazuju jak to krásný sedět na WC :zed: :mrgreen: :mrgreen: a nic. Ale. Když jsme chodili cvičit a tam nočník nebyl tak si na WC normálně došel
POhhrávám si s myšlenou, že mu nočníčky vezmu, že mi řekly, že je velký kluk a jdou za menším klukem :nevim: :mrgreen: ale bude chtít jít ven. Zamknu? :lol: :( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
22.6.15 21:14

@DeTer Kolik je mu teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.6.15 21:17

@DeTer netlačila bych a naprosto to nechala. U nás to bylo totéž. Chodil jedině na nočník, cca do 2 let a 11 měsíců. Zkoušela jsem všechno možné i nemožné, až jsem to vzdala a nechala být. Pak jednoho dne sám prohlásil, že je velkej kluk a bude chodit na wc, asi 2 týdny chodil s prkýnkem, pak si zrušil i prkýnko a chodí normálně jako my. U nás je výhoda, že má malýho bráchu, tak to uklidil, že to počká na bráchu.
Prostě k tomu sám dozrál a to ve chvíli, kdy jsem to přestala řešit. A bylo to tak u víc věcí…

• Citovat
  • Upravit
4462
22.6.15 21:19

@zuzkasim v listopadu tři roky @Billi akorád že v září jde do školy a tam nočník mít nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.6.15 21:23

@DeTer Naprosto souhlasím s @Billi. Nechat být, dojde k tomu přirozeně sám. Proč ti ten nočník tak vadí? Podle metříku koukám, že má nějakých 2,5 roku. Schovat a nedat samozřejmě můžeš, ale je třeba taky počítat s tím, že dítko může mít problém. Může mít pocit, že najednou se nemá kam vyprázdnit a začne to zadržovat. Fakt bych to nehrotila a nočník mu naprosto s klidem nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
22.6.15 21:24

@DeTer Jak nemám ráda rady typu „ve školce ho naučí“, tak konkrétně tady bych to nechala. Ve školce jsou malé záchody, myslím, že se tam bát nebude. Nechala bych mu zatím nočník s tím, že bych klasické WC nabízela, ale nenutila. Ony se některé děti šprajcnou právě kvůli tomu nátlaku. Nechala bych ho být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
22.6.15 21:25

@Fima nesnáším risk. A podle mě je risk ho nechat dva měsíce aby to zkusil sám a pak ve školce chuděrka koukal, co to po něm chtějí a že tam teprve mít nočník nebude je mi jasné už ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.6.15 21:26
@DeTer píše:
@zuzkasim v listopadu tři roky @Billi akorád že v září jde do školy a tam nočník mít nebude :nevim:

Do září spousta času, tohle bude potom ze dne na den. Navíc znám i spoustu dětí, co chodí doma na nočník a ve školce normálně na záchod. Prostě to mají takový domácí rituál. Školku bych teď neřešila, do září se to vyvrbí a kdyby ne, tak školka dělá s dětmi divy. Uvidí, že ostatní jdou čůrat, nechá se strhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
22.6.15 21:27

@zuzkasim netlačím. Jdem se za ručičku na záchod podívat, když tam chce zůstat tak tam jsme a povídáme si o něm. Je to divný, ale je na něm vidět, že potřebuje ujistit, že nic nedělá. Když se nechce ani svlíknout, jdem zase pryč…
Když jsme ve školce byly, speciálně na záchody jsme se byli podívat. Utekl, že se boí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze