Bojí se odsávačky nosu

398
4.1.14 16:14

Bojí se odsávačky nosu

Ahoj holky, moje 10m dítko má první rýmičku a trochu kýchá, takže jsem zkoušela odsávačku. Mám 2 typy, balónkovou a pak tu co se nasává pusou podtlakem.. no vím že jsou asi na prd, ale tu na vysavač jsem si nechala jako poslední volbu protože vysavače se bojí i bez toho. No, jenže pokaždé když to zkouším tak šílený řev, cuká sebou, sama ho naudržím a neodsaju lautr nic. :think: A teď mám dilema, mám rychle skočit do lékárny pro tu na vysavač? A existuje nějaký typ kde mu nemusím strkat do nosu tu jednu hadičku, ze které má fobii, ale že by to mělo nástavec na obě dírky najednou?(nejspíš mám hodně bujnou fantazii, co :-D) Vypadá to že nemá nějak hodně ucpané dutiny, jen mu teče nos, ale když leží tak začne posmrkovat a moc toho nenaspí (postýlku má zvednutou, ale to taky nespasí). Nevypadá to s ním zle, ani teplotu nemá, tak zvažuji zda to vůbec má smysl dělat investici, když nám to s tím třeba ani nepůjde.. :roll: zase nechci aby měl třeba zánět středního ucha no, beru každou radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
4.1.14 16:17

Pokud je vodová a teče, jen utírej. Jestli bude mít zelenou hustou hnusku, běž pro tu na vysavač, nasadíš, popadneš dítě, a během pěti vteřin je odsáto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
4.1.14 16:18

Určitě bych skočila pro tu na vysavač, mě doktorka říkala at jí pořídím, že ty obyč. co se tahají pusou prd vytáhnou.. žádné dítě to nemá rádo, moje taky vždycky řve jak bych jí vraždila, ale ten vysavač to aspon udělá rychle a pořádně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.1.14 16:20

Neřekla bych, že má z odsávačky fobii. Prostě se mu to nelíbí, vztekání, kopání, řev…to dělají všechny děti při odsávání. Vyzkoušela jsem různé odsávačky, ale ta na vysavač je nejlepší. Jestli existuje odsávačka na obě nosní dírky, ale netuším. Jinak jak odsát sama? Prostě dítě položíš na zem, zalehneš tak, že se posadíš, jednu nohu přes dítě - tím znehybníš ruku, tělo a druhou nohou znehybníš druhou ruku, zároveň si nohama přidržíš hlavu a odsaješ. Však to netrvá dlouho a opravdu to uleví. Btw. jak jsem se dočetla tady na emiminu - neprovozuj to, pokud nebydlíš v Čechách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
4.1.14 16:21

Můj syn má hysterické záchvaty i z té na vysavač. Takže jsem jí používala jen výjimečně, většinou ne. Spíš stříkám do nosu Vincentku. Žádný zánět nikdy neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.1.14 16:22

Na vysavač můžeš klidně dát tu manuální. Nasadíš, přelepíš lepenkou a je to, zdá se mi zbytečný kupovat drahou přímo na vysavač :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
4.1.14 16:23

Také jsme jí měly a boj to vždycky byl, ale co byla starší a starší, tak si zvykla a pak si to dělala i sama-držela si to u nosíku a jí koordinovala vysavač. Nakonec z toho žádné trauma nemá ;)

• Citovat
  • Upravit
3249
4.1.14 16:24

Naše malá taky šílí, když jdem odsávat, ideální je, když jí držíme dva, když jsem sama, je to horší, musím jí vyloženě zalehnout, aby mi nevytrhala rukama nohama ty hadičky. A taky jsem si to předělala na vysavač, pusou se nevytáhne proti tomu nic, to jsem vždycky tahala každou chvíli, tou na vysavač vytáhnu jednou v noci pořádně a přes den mívá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.1.14 16:26

Ta na vysavač je super, taky jsem ji dlouho nechtěla, ale za pár vteřin je po všem a nos má krásně čistej.

• Citovat
  • Upravit
14856
4.1.14 16:31

Já to nikdy s odsavačkou moc nepřeháněla a nikdy neměly zánět dutin ani ucha…pokud teče, tak neodávej jen utírej a kapej kapky do nosu - jako ty proti ryme, tak dvakrat denně. to je lepší prevence. Nemělo by se to s nimi taky přehánět, ale jinak plní funkci dobře.

můžeš taky zkusit z té hadičkové udělat na vysavač, stačí nějaké plastové víčko, do které uděláš dirku a strčíš tam natěsno ten konec co dáváš do pusy. Musím ale říct, že s tou na vysavač se řev zmenšil, přeji jen ta hadička je nepříjmenší. Některé děti řvou dost. Myslím, že se ti bude ještě hodit. Já vysávám někdy i tříletou, někdy je to třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.1.14 16:32

Jinak obě děti si na ni zvykly a když těď pustím vysavač, tak syn běží se nechat vysát, sice se při akci trochu šije, ale pak se chechtá, má 15 měsíců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.1.14 16:33

@suik Naše tříleťačka, když už má ty hnusný zelený soplány si chodí odsávat sama.

• Citovat
  • Upravit
398
4.1.14 16:35

@Sibyla0 jj, má jen takovou vodovou rýmu.. tak mi to skoro přijde zbytečné ho tím trápit..

jinak já s ním mám ten problém že ani tu hadičku nenasadím do nosánku, on začne bojovat jen co to vidí :? nakonec mě to deprimuje ještě více než jeho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
4.1.14 16:36

Tak nas skoro dvoumesicni prcek nesnasi tu obycejnou, kde se to taha pusou a hadicka se strka do nosu. Zapasili jsme s nim dva a stejne to neslo. Koupili jsme na vysavac a tam se to da jen k dirce nebo lehce dovnitr a u toho lezi ani se nehyba, jen kouli ocima. Vypada to, jako by se mu to libilo. Takze ne vsem detem to vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
4.1.14 16:37

U nás u obou děti stejný problém, s 3letou je to už těžké, ale 18m položím na záda, zasednu, ruce dám podel těla a přichytím mýma nohama, do jedné ruky odsávačku, druhou přidržuju kmitající hlavu na stranu.

Potřebné to u nás je, 18m se zatím učí smrkat. 3leté píchali v prosinci uši a smrkat umí, ale prostě je to třeba i odstát, a raději s ní budu bojovat než znovu píchat uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí