Bojím se běhání

11
6.9.13 16:54

Bojim se běhání

Potřebuju radu. Chtěla bych začít běhat, abych zhubla, ale bojím se, že potom budu mít svaly na nohou a tudíž větší stehna a lýtka. jak mám tedy běhat, abych hubla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
6.9.13 16:56

Neběhej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.9.13 17:01

To by bylo tak super, kdyby stačilo si párkrát amatérsky vyběhnout a bejt celá nasvalená, to by bylo v posilovnách prázdno. A jestli to nevíš, tak sval pálí tuk, takže pokud chceš běhat a nemít svaly, tak vážně neběhej, protože to nemá smysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
6.9.13 17:01

Než ti vyrostou svaly na nohou z běhání, to bude ještě trvat :) Zkus si k běhání upravit jídelníček a po běhání si doma ještě zacvičit. Nohy se ti hezky vytvarujou a nebudeš mít žádné bříško. Nemusíš hned začínat maratonem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
6.9.13 17:11

Předpokládám, že nebudeš běhat sprinty a z kondičního (vytrvalostního) běhu ti hory svalů nenarostou. A pokud nebudeš dodržoat jídelníček, tak se ani tuk nezmění ve svaly, což přeci není žádoucí. Nevím, co je krásného na hubené roztřesené figuře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
6.9.13 17:17

:zed: :zed: co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
6.9.13 17:18

Musíš si držet rozdíl mezi aerobním a anaerobním pohybem - to co píšeš je částečně pravda. pokud budeš běhat natvrdo, bez přestávky, nad určitou tepovou frekvenci, opravdu „posiluješ“. Je lépe dělat tzv. indiánský běh - běžím, ostře rychle jdu, běžím atd. Nebo pouhá velmi rychlá chůze v těžším terénu, ve městě po schodech, uličkami nahoru dolů, ale rychle. Kulturisté, když potřebují vyrýsovat - tedy zhubnout, dělají klidně i jenom tu chůzi, jeden psal, že takhle lítal po městě ve 4 hod. ráno - bylo tam prázdno. A to je chlap, který nazdvihá tuny a stejně mu to pomohlo.
Ovšem jakékoliv nohy oplácané před hubnutím, nebo svaly zpevněné - myslím, že ta druhá verze je vždycky lepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.9.13 17:32

Viděla jsi někdy fotku nebo video z nějakého vytrvalostního běžeckého závodu? Připadalo ti, že by ti sportovci měli nějak děsně velká stehna a lýtka…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
6.9.13 17:33

Ahoj! Běhám skoro 4 měsíce. Zhubla jsem 6kg. Začínala jsem Indiánským během a teď už uběhnu 6km v kuse i víc. Chce to upravit i jídelníček. Doporučuji si na webu vyhledat rady známého běžce Miloše Škorpila. Záleží na tepové frekvenci. Nepřepínat se. Je takové jednoduché pravidlo. Pokud chceš spalovat pouze tuk, tak by jsi měla běžet tak rychle, aby jsi byla schopna si povídat s kamarádkou. Začátky jsou těžké, ale pak je to nádhera! Přeju hodně štěstí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
6.9.13 17:34

Běháním se jen shazuje, pokud budeš běhat na vytrvalost (ze začátku asi střídat běh s rychlou chůzí), tak jediné čeho se můžeš obávat je ztráta objemu. Vzpomeň si na vychrtlé maratonce :-) Běh není silový trénink, navíc by ses musela cpát bílkovinami. Když zařadíš hodně ovoce a zeleniny (místo sladkostí a jiných kalorických jídel), tak ta váha půjde jen dolů a tělo se zpevní - horu svalů běháním nečekej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
6.9.13 17:39

http://photos-ak.sparkpeople.com/…78361449.jpg

k tomu nemám víc co dodat ;)
vážně si myslíš, že všichni lidé co jsou samý sval to mají z toho že si občas šli zaběhat? :lol: ha ha ha

Jinak pokud se toho bojíš, tak neběhej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
6.9.13 17:49

A chceš zhubnout 5 kilo nebo 25 kilo? To je rozdíl :) Jestli 5, tak si běž klidně zaběhat. Jestli 25, začni dietou a cvičením..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
6.9.13 18:36

Hlavně neběhej pokud máš velkou nadváhu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
6.9.13 19:01
@KachenkaG píše:
Ahoj! Běhám skoro 4 měsíce. Zhubla jsem 6kg. Začínala jsem Indiánským během a teď už uběhnu 6km v kuse i víc. Chce to upravit i jídelníček. Doporučuji si na webu vyhledat rady známého běžce Miloše Škorpila. Záleží na tepové frekvenci. Nepřepínat se. Je takové jednoduché pravidlo. Pokud chceš spalovat pouze tuk, tak by jsi měla běžet tak rychle, aby jsi byla schopna si povídat s kamarádkou. Začátky jsou těžké, ale pak je to nádhera! Přeju hodně štěstí! :mavam:

To je krásná rada, jasně mi si s přítelem povídáme. :mrgreen: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
6.9.13 20:37

Běhám víceméně pravidelně od jara, ale že by ze mě byl svalovec, to teda fakt ne ;-) Nohy jsem zpevnila, zadek, břicho taky… což je příjemné. Méně příjemné už je to, že jsem zhubla i přes hrudník :roll: Dekolt mám kostnatý a prsa už skoro žádné :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková